Kusetusta

Kissojen hammasharjat on kusetusta. Katsokaa nyt tuota kuvaa. Laittaistko omaan suuhusi tuollaista risuaitaa? Mun omissa harjoissa on, hittovie, pyöristetyt harjaksetkin! Mikä hulluus iski, että ylipäätään ostin noita harjoja, kummallekin peräti oman? Tähän mennessä kissojen hampaat on pesty pumpulipuikolla, ja se saa riittää vastaisuudessakin. Markkoinoivatpa vetskut mitä hyvänsä. Kai se niidenkin tiliä kasvattaa, jos kissojen ikenet on haavoilla.

Roskaa

Uskon, että valitettavasti saatoin aiheuttaa edelliselle kissalleni Pedolle kerran paiseen poskeen juurikin sillä, että lääkärin neuvosta aloin pestä harjalla kisun hampaita. Jos suuhun tulee haava, siitä pääsee sisään pöpöjä, ja paiseelle alkaa olla hyvät mahkut. Muuta haavaa sen kissan suussa ei juurikaan voinut olla kuin harjan aiheuttama. Ja nyt – silti ajattelin kokeilla harjaa noiden hampaisiin. Mikä helvetti mua vaivaa? Onneksi otin silmän käteen ja järjen toiseen käteen. Parempi vähempi harjaus kuin haavat, ja kyllä silläkin on jo merkitystä, että hammastahnaa saa sudittua hampaisiin.

Jaa, poski- ja päälakiharjoina nuo tuntuu tekevän tulosta 8-)

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

3 kommenttia

 1. Minä olen miettinyt samaa. Etenkin Figolla taatusti tuollaiset harjat tekee kipeää! Sen suu on taas ollut kesän aikaan pahassa kunnossa, luultavasti ihmisen laiskuuden takia, ja se sellainen tuppokin (esitelty tuolla: http://friede.vuodatus.net/blog/2908151/pilvinen-sunnuntai/) saa toisinaan ikenet vereentymään. Pumpulipuikkoa ajattelin kanssa kokeilla takahampaille, sinne kun ei sormeen laitettavalla tupolla pääse (mun nakkisormet ei mahdu sen pieneen suuhun). Lisäksi Figo tykkää pumpulipuikoista noin yleisestikin :D

  Tykkää

 2. Poski-päälakiharja :-D
  Mulla on jonkinlainen hammasharja, joka on kyllä pojille yhteinen. Pesen niiden hampaita tosi harvoin, ehkä kummaltakin kerran kuussa, tosin en samana päivänä, vaan harja saa kuivua välillä. Harja näyttää epäilyttävästi suunnilleen samalta kuin tuo sinun. Mutta en ole ajatellut sen juuri haittaavan, kun sillä ehtii vetää vain pari vetoa ennen kuin homma menee läskiksi :-D Pitää yrittää muistaa aina mistä kohdasta viimeksi harjasi, jotta koko hammaskalusto tulisi käytyä läpi edes kerran vuodessa…

  Tykkää

 3. Tuollaisen kanssa saa tosiaan olla varovainen. Hommasin moisen kesällä Lyytille, koska neidillä on niin terävästi ”syvään uurretut” poskihampaat, että kangaslapulla tai vanulapulla ei ole toivoakaan yltää niihin uurteisiin. Ruokaa niihin tietenkin jää ihan töhnäksi asti, enkä sentään niin uskalikko ole, että hammastikuilla yrittäisin puhdistaa.

  Lyyti tosin istuu kauniisti jakkaralla hampaita harjatessa, joten homma on verraten helppo eikä harjalla tule tökittyä harhaan äkkiliikkeiden vuoksi. Onni on kissa, jonka mielestä jopa matolääkkeen ottaminen on ihanaa huomiota :D Unnalle tai Vapulle en uskaltaisi harjaa yrittääkään, mutta onneksi ei helpomman mallisen purukaluston ansiosta tarvitsekaan.

  Tykkää

%d bloggers like this: