Alt!

(Musta ja Harmaa) Ette ikinä arvaa mitä kävi. Ihminen parantaa tapansa! No eiku yhessä asiassa vaan, mutta lupas oikeesti parantaa. Noi meijän kuvien alt-tekstit. Tänään nimittäin kävi niin, että meil kävi yks ihminen joka ei näe silleen kuin vaikka monet muut, ja se vissiin alkaa lukee näitä meijän jorinoita kans. Meil on paljon kuvia, ja missään ei oo alt-tekstejä, joista vois lukee mitä kuvassa tapahtuu! Paitsi nyt on ihan muutamissa uusimmissa kuvissa. Mut tästä lähtien kaikkiin uusiin kuviin, lupas ihminen, että tuleepi altit.

PEEÄS: jos ne siis auttaa. Ihminen ei oo kovin nero Voice Overin käytössä, mut se ei ainakaan saanu altteja kuulumaan, kuului vain kuvien nimet. No, sit parannetaan niitäkin.

PEEÄS2: voipi olla että nyt tajuttiin tää juttu. Pitää viel tarkistaa illalla.

PEEÄS3: Kyllä! Tajus se! Tästä lähtien meidän kuviin tulee altit!

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

8 kommenttia

 1. Se on hyvä kun teidän ihminen osaa tommosiakin! Hyvä sitten käyttää taitojaan myös.

  Tykkää

 2. Vähän on harjoitusasteella monet taidot, mut ehkä tää tästä…

  Tykkää

 3. Täällä ei tajuta ollenkaan noin pitkälle edennyttä IT-kieltä, mutta ajatuksesta sain sentään kiinni. Loistavia ominaisuuksia on kyllä sitten olemassa!

  Tykkää

 4. Siis meille on opetettu kuvankäsittelyssä jo vuosia ja vuosia, että kun kuva laitetaan esille ja siellä on semmoinen ”alternative”-kenttä, niin sitä voi käyttää kertomaan kuvan sisällön niille jotka on kytkeneet kuvat pois päältä tai lukevat muuten kuin ruudulta suoraan, esim näkövammaiset.

  ”ALT TEXT
  A text description for an image on a web page used primarily for search engine crawlers, spiders or bots. Since search engine crawlers are unable to “see or read”, ALT text provides a way for websites to describe the image for the crawler. Originally, ALT text was used for the visually impaired for reference and for users who had turned off the display of images in their browser.”

  Nyt vaan semmoinen heikkous, että kun yritän lukea näitä kissojen juttuja näkövammaisten käyttämällä Voice Overilla, vaikka olen lisännyt tekstiä kuvien alt-kenttiin, en saa sitä kuulumaan vehkeellä. Blogista suoraan kuulen kuvien nimet – eli nimeämistä pitäisi miettiä tarkemmin – mutta rss-lukijassa en edes sen vertaa, se kertoo kuvista vain jotain koodisuttua.

  byhyy.

  Tykkää

 5. Loistava juttu, toivotaan että joku iiteeguru osaisi suo tossa jeesaa. Mä todellakin oon ollut niin uunå, etten tollasta tiennyt edes olevan olemassa. Vaan eipä ole ainoa puute tietopohjassa ;)

  Tykkää

 6. Zepa

   /  tammikuu 7, 2013

  Osasin ite!

  Tykkää

 7. Oho, teillä ollaan tosi edistyneitä! Olin jo kirjoittamassa, että täällä henkilökunta on niin out ettei ole Altista kuullutkaan. Tuolta sohvan suunnalta tuli kuitenkin juuri seikkaperäinen selostus tästä, joten siis vain puolet henkilökunnasta on out ja toinen puoli ilmeisesti vaan laiska, kun ei oo meidän blogissa näkynyt.

  Tykkää

 8. Ohoh, huikeeta osaamista ja kehitystä! Olisi sääli, jos joltain jäisi Mustan ja Harmaan edesottamusten seurailu näöstä kiinni :)

  Tykkää

%d bloggers like this: