Kotikissa

(Harmaa) AHAAA! JOOPA JOO ELI EI! Ihminen meinasi, että menisin meidän ovesta ulos tohon käytävään ne nahkarievut päällä ja joku naru jatkona. Ehhei! Mitä varten meikäläisiä sanotaan kotikissoiksi? SIKSI, että me halutaan pysyä kotona.

Sanoo, ettei loppunut tähän. Sanoo, ettei ole vielä alkanutkaan. Jaha, ja kumpikohan meillä päättää? Niinku ihan oikeesti? Mulle on luvattu maailman paras ja lellein loppuelämä. Eli MÄ päätän mitä se on.

Niin kerta. Ja tänään en ainakaan mee käytävään.

Mul on teille juttu myös eilispäivästä, mut päätoimitan sen myöhemmin. Tää oli tämmöinen akuutti pikauutinen vaan tähän väliin.

copyr Naukulan mamma

Mainokset
Seuraava artikkeli

8 kommenttia

 1. Hmm, ainakin seisot ihan nätisti kun valjaita puetaan etkä esim. kaadu olevinaanhalvaantuneena kyljellesi. Sellaistakin on joskus nähty. Musti oli aika kankea, kun sille ei tullut puettua valjaita pentuna, mutta äkkiä se oppi että ne päällä päästään ulos (ja oppi olemaan pelkäämättä ja kulkematta matalana kaupungissaulkona ehkä vuoden ulkoilutuksen jälkeen).

  Tykkää

 2. Äläs nyt Harmaa. Kun menee ovesta ja sitten käytävästä (mielenkiintoinen sekin!), pääsee pihalle! Ja siellä on ihania hajuja, ruohoa jota voi syödä ja ihka oikeita lintuja joita voi vaania. Mää ulkoilisin joka päivä, jos tuo laiska Orja vaan päästäisi. No aika usein kyllä pääsenkin.

  Tykkää

 3. Meillä on ulkoilulla sellainen sääntöjutska, että käytävässä ei hengailla. Kun mennään ulos, mennään suoraan sisältä sylissä ulos ja rapussa ei kävellä ite. Olen ajatellut sen niin että se rappu pysyy vähän sellaisena tuntemattomampana paikkana, koska Maunohan on kova yrittämään ulos, ja mitä oudompi paikka se rappu on, sen helmpompi se on saada sieltä kiinni kun onnistuu livahtamaan, kun jää tutkimaan paikkoja ja haistelemaan ja liikkuu vähän varovasti. Jos olis tutumpi, menis varmaan vauhdilla. Luulisin.

  Keksiviikkona korkattiin ulkoilukausi, ja Mauno innostui heti kun otin valjaat esiin. Hurr hurr ja pusk pusk. Pitkään pörrättiin pihalla ja nyt on taas sit se ovella kärkkyminen alkanut. Nice. Tähän asti ovi ei oo oikein kiinnostanut, ei vissiin ole hiffannut, että toi läpi uudessa kodissa mistä henkilökunta kulkee, johta sinne Pihalle. Nyt hiffas.

  Tykkää

 4. Ymmärrän täysin. Oon kovasti sitä mieltä, et oon itekin kotikissa, koska ulkona on esim. pilviä, jotka saattaa näyttää pelottavilta yllättäin. Paitsi tätikissojen luona en oo, koska ensteks se ei oo mun koti ja toisteks siellon aina aurinkoo ja lämmin kesä ulkona. Paitsi yhen kerran, kun oli lunta, mut sillon vissiin menin väärästä ovesta. Sit aina yritän karata siitä tietystä ovesta, minkä takana on kesä. Muut vuodenajat on ennemminkin vuodeaikoja, koska sillon kannattaa mieluummin torkkua.

  Terkuin Unna Tuutikki

  Tykkää

 5. Jutta

   /  Touko 3, 2013

  Herra Harmaa, ulkona on vaikka mitä kiinnostavaa: ruohoa, tirppoja vaanittavaksi ja oikeita puita kiipeilytelineiksi. Suosittelen siis!

  Ps. Onko herran valjaat Jokket? Ainakin meillä toimineet erinomaisesti viimeiset kolme vuotta! Alun nätti punainen nahkaremmin tosin on vaihtunut flexiin, koska henkilökunta kokee sen kätevämmäksi. Punainen remmi onkin siirtynyt hienostelutarkoituksiin, kun vetskureissuille ja kyläilyihin.

  Tykkää

 6. Miehekkäät valjaat miehekkäällä herralla!

  Tykkää

 7. Mua yritettiin kanssa joskus saada valjaissa parvekkeelle siellä entisellä kämpällä. Oli kamalaa! Ne valjaat ahdisti ja kaikki pelotti. Mut nyt tällä nykysellä kämpällä parvekeulkoilu on kivaa, kun ei tarvitse valjaita! Friede on ulkoillut valjaissa kuulemma jonkun verrankin pienempänä, ihan ulkona-ulkona! Mut se onkin aika kipakka tyttö.
  (Sentään sen verran älyä on meidänkin ihmisessä, että mua ei ole koskaan yritetty viedä ihan ulos-ulos isoon maailmaan.)

  Niin että pidä puolesi vaan jos et halua valjaisiin. Ei kaikki haluu. Minäkin tapasin mennä aina piiloon kun en otettiin esiin…

  Tykkää

 8. Kiitos, ollaan luettu kaikki ja pistetty korvan taakse (käytävän pitäminen vieraana alueena onkin ehkä varsin hyvä idea!). Nyt pitää laittaa Herra Piätoimittaja päätoimittamaan uutta juttuaan ekasta kokemuksestaan valjaiden kaa…

  Tykkää

%d bloggers like this: