Asiallista asiaa

Ilonasta. Typsy hiihteli tänä(kin) aamuna petiini herra päätoimittajan vanavedessä. Kokeilin, saisinko ehkä silittää, koska Mustakin oli alkanut sietää lellimistä ensin petissä ja vasta sitten muualla. Kyllä :-) jopa kahdesti sain silittää ja rapsutella Ilonaa pari minuuttia nyt aamulla tyynyni vieressä. Se kehräsi! Vaan mitäpä sitä ei tekisi aamiaisensa eteen.

Harmaasta. Lenniltä ja Tommilta saatiin vinkkiä, jonka mukaan munuaisten vajaatoiminnasta kärsivä kissa ei enää välttämättä olisi naimisissa renaaliruokien kanssa, jos käyttää fosfaatinsitojaa (Renalzin). Ihmeenä pidin! Juttelin vielä parin meidän oman lääkärin kanssa. Kyllä se näin on uudempien tutkimusten mukaan.

Herra päätoimittaja on syönyt Mustan mukana renaaliruokia jo pitkään – muistatte ehkä: nekin varastivat ruokaa toisiltaan kuten nämäkin; siksi – ja vaikka se syö niitä, ehkä määrä tai ravinteet ei riitä, koska herra on laihtunut puoli kiloa. Sitäpaitsi se syö mieluummin aina muita ruokia, jos suinkin saa. Siksi ajateltiin metsästää meillekin tuo Renalzin. Oma lääkäri oli myös sitä mieltä, että siitä vaan, herran arvot on kuitenkin vielä tosi hyvät.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

9 kommenttia

 1. Pia

   /  Touko 24, 2014

  Me käytettiin Renalzinia aika pitkään vanhan (nyt jo edesmenneen) kissamme kanssa. En tiedä maistuuko tuo Renalzin jollekin, mutta kaikkiin ruokiin kissamme ei Renalzinia kelpuuttanut ja renal-raksut tekivät monesti paremmin kauppansa. Mutta kannattaa testata. Helsingin keskustan Yliopiston apteekissa on ollut ainakin myynnissä
  (myös isompia pulloja), ja tietty eläinlääkäriltä saa Renalzinia myös.

  Tykkää

 2. On se hyvä, että Ilonalla on tuollainen herrasmies idoli joka opettaa oikeille tavoille!

  Tykkää

 3. Harmaa on kissakulinaristina varmasti onnellinen, jos Renalzin-jippo onnistuu :)

  Miten mukavaa, että Ilona ymmärtää seurata Harmaata mallioppimaan myös ihmisen kanssa oleilua. Typyhän toimii kuin ihmisen ajatus. Nälkäisellä kissalla on usein muuta ajateltavaa, eikä niin paljon aikaa pelätä ihmistä :D

  Tykkää

 4. Sehän olisi oivallista jos tuo Renalzin toimisi! Monipuolistaisihan se ruokavaliota kummasti.

  Ilona ♥

  Tykkää

 5. Lekuri sanoi, että Renalzin ei maistu juuri millekään, siksi se voisi olla ehkä aika helppo. Nyt meillä on pienempi puteli sitä, katellaan myöhemmin päivällä miten uppoo.

  Tykkää

 6. Jaha, meidän mallioppija terotti äsken ensimmäistä kertaa (no, ensimmäistä kertaa mun nähden ainakin!) kynsiään tolppaan. Tietysti samaan tolppaan kuin Harmaa, ja tietysti puoli sekuntia pojan jälkeen :-)

  Tykkää

 7. En ole ennen kuullutkaan Renalzinista, vaikka minulla ennen kolme kissaana vanhoina kärsivät munuaisten vajaatoiminnasta. Hyvä panna korvan taakse. Ilona on kyllä varsinainen mallioppija, ja Harmaa malliopettaja.

  Tykkää

 8. Hieno juttu, jos tuo Renalzin helpottaa molempien ruokailua!

  Tykkää

 9. Jos Renalzin ei maistu, markkinoille tuli vähän aikaa sitten uusi vastaavanlainen valmiste, nimeltä Pronefra. Hieman uudempaa varianttia!
  http://www.biofarm.fi/tuote/pronefra/

  Tykkää

%d bloggers like this: