Herra Harmaan mysteeriturvotus

Kurkunpään turvotus on laskenut vähän, ei paljon (video nähty taas!). Onneksi kissa voi hyvin. Turvotuksen syystä ei edelleenkään mitään hajua. Ei ole kasvain! JES! Voisi olla jokin allerginen reaktio. Sain kuukauden kotiläksyksi miettiä, mikä voisi aiheuttaa sen.

En vielä ainakaan pysty hahmottamaan juuri mitään vastausta. Hengityksen vinkuminen alkoi noin 13.7. Muutoksia meidän normaalielämään tänä aikana on lähinnä se, että ikkunat on raollaan kaiken aikaa kun olen kotona, ja tuulettimet päällä. Muuten kaikki samaa kuin ennenkin. Jos turvotus olisi pörriäisestä, se olisi jo laskenut. Ilonalle toi ei kuulemma voi olla allerginen.

Kortisonikuuri jatkuu nyt, kuukauden päähän varattu seuraava katsomisaika, ellei jotain ihmeellistä satu tällä välin.

Hyvin meni lomarahat, ei tarvi miettii mihin laittais… ;-)

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

36 kommenttia

 1. Erittäin hyvä uutinen ettei kasvain! Jee! Toivottavasti pidennetty kortisoni auttaa ja joko syy selviää tai sitten häviää eikä tule koskaan ikinä takaisin.

  Tykkää

 2. Iloinen uutinen, ettei ole kasvain. Uusia ruokia, herkkuja, uusia HIIRIÄ! Hiiriallergia? Onko Herra ollut niiden kanssa paljon tekemisissä?

  Tykkää

 3. Mahtavaa, ettei ole kasvain! :) Toivottavasti kuitenkin syy selviää.

  Tykkää

 4. Tosi kiva uutinen! Mutta mille allerginen, siinäpä pulma.. Kyllä niille lomarahoille olisi voinut keksiä huonompaakin käyttöä :-)

  Tykkää

 5. Marjut Mutanen

   /  elokuu 12, 2014

  Onko se allergiaa, vai voiko kissa saada tuulettimien vedosta jonkin kurkkutulehduksen?

  Tykkää

 6. Satu

   /  elokuu 12, 2014

  Tuli minullekin jokin uusi ruoka/herkkupala mieleen, josta turvotusta tulisi. Kivipiirakka?

  Tykkää

 7. Pauliina & Naava

   /  elokuu 12, 2014

  Hieno uutinen :) Oisko allergia robokalasta (meille ostettiin tänään), broidinmaksasta tai kivipiirakasta kuten yllä ehdotettiin? ;) Lomarahat ja veronpalautukset on just kissaa varten.

  Tykkää

 8. Tuulettimet pörisee enemmänkin ihmiskorkeudella, herra taas viettää suurimman osan aikaa katonrajassa kirjahyllyn päällä, vaihtoehtoisesti lattialla. En tiä. No, onneksi tuulettimet saa kohta laittaa pois kokonaan.

  Noita ruokia pitää miettii… mutta nää on syöneet samoja hyviä ruokia Ilonan tulosta saakka, eli herra on syönyt myös muuta kuin renaaliruokia. Ilona tuli ja safkat monipuolistui jo kaksi kuukautta ennen kuin turvotus alkoi. No ei, silti pitää varmaan miettii niitä ruokia.

  On tää… Lekuri sanoi, että joskus se välähdys-oivallus tulee vaan yhtäkkiä. Sitä odotellessa nyt varmaan.

  Tykkää

 9. Ei toi ole paljon syönyt kivipiiraa. Kahdesti varmaan. Eikä broidinmaksaa sen vertaa. Kivipiira tuli 10.7. ja vei päiviä ennen kuin Harmaa maistoi edes ekan kerran. Eli veikkaan ettei oo se.

  Tykkää

 10. Sofia,Olga ja henkilökunta

   /  elokuu 12, 2014

  Ihanaa että ei ole kasvain :)
  Joku uusi tekstiili? Uudet lelut mullekin tuli mieleen, joku muoviastia, huonekasvi? Ulkoa tuleva pöly jota tuulettimet pyörittää?

  Tykkää

  • Kasveja ei ole… (syystä että kissat :) Esillä ei oo ”mitään”*) uutta muovia. Laatikoissa on pari pientä muoviastiaa joo. Mut ei Harmaan saatavilla ollenkaan. Joogamaton ostin uuden, se oli 5.7. ja matto asuu kirjahyllyn päällä herran oman hyllyn vieressä. Ja vinkuna alkoi siis viikkoa myöhemmin noin 13.7. Voisko tää olla? Kai mä sitten otan maton siitä johkin muualle, katotaan auttaako.

   *)Uusi suihkuverho tuli vasta pari viikkoo vihellyksen alkamisen jälkeen.

   Tykkää

 11. Me asutaan kuudennessa ja pihan puolella, naapurissakaan ei enää rakenneta vaan tehdään jo pihaa. Ei raksapöly, ei katupöly. Eihän siitepölyjä oo tähän aikaan?

  Noi tekstiilit tuli mieleen joo. Ikeasta kynnysmatot 2 kpl muutama päivä ennen kuin vinkuna alkoi. Samanlaiset mutta eri väriset 2 kpl kylppärimatoiksi pari päivää sen jälkeen kun vihellys oli alkanut. Noi voisin laittaa kokeeksi pois. Onhan mulla pikkumattoja.

  Tykkää

  • Marjut Mutanen

    /  elokuu 12, 2014

   Pujo kukkii vielä, ja taitaa sitä heinien siitepölyäkin olla.

   Tykkää

   • Auts. Mut katti on jo 11 eikä ole ennen ollut all… no niin, voihan allergia tietysti puhjeta milloin vaan :-(

    Tykkää

 12. Hyvä ettei ollut kasvain! Jotakin pölyä olisin minäkin veikannut. Toivottavasti turvotus siitä edelleen laskee, vaikka ei se kortisonin syöntikään nyt vallan ongelmatonta ole… Matot voi olla, jos ne kerran on uudet. Muita tekstiilejä ei ole uusia? Pesuaineita?

  Ja omalta osaltani vahvista ell:n kertoman, että välähdys tulee sitten joskus yhtäkkiä jos on tullakseen. Tosin niitä voi tulla useita, joista mikään ei lopulta ole oikein. Ja luultavasti välähtelee yöllä tietenkin…

  Tykkää

 13. Vein jo ne Ikean matot alakerran varastoon. Vanhat tilalle. Muita uusia tekstiilejä ei ole paitsi verhot, jotka tuli vinkunan jo oltua pari viikkoa päällä. Heinä-elokuussa en oo ostanut edes uusia vaatteita, muistaakseni. Kesärytkyjä ostin mut ne oli jo kesäkuussa.

  Tykkää

 14. Päivän, eikun viikon paras uutinen, ettei ole kasvain! Me toivotetaan ihmiselle pikaista neronleimahdusta.

  Tykkää

 15. Kiitos kaikille vinksuloista ja asiaan osallistumisesta ja peukuista! Mun pitää nyt vaan hoidella tuota ajatteluhommaa ja jos the famous alitajuntakin pukkaisi sitten jotain öitä myöten.

  Herra on vielä hiukan töttöröö.

  Aijoo, tein uuden kategorian ’Harmaan mysteeriturvotus’ niin löydän itsekin sitten äkkiä kaikki asiaan liittyvät jutut kun tarvii alkaa penkoa.

  Tykkää

 16. arpskugel

   /  elokuu 12, 2014

  ooooo kasvaimettomuuden onneaa!

  kahden tuulettimen kestopörinässä kolmisen viikkoa kärvistelleenä ihmisjänönä eppäilen syyksi limakalvojen kuivumista ynnä seurausilmiöitä. meidän tönössä saatiin napsauttaa hurinat poikki jo muutama vrk sitten, mutta pärske ei ole hellittänyt vieläkään. etenkin aamuisin jaksaa aivastuttaa.

  täält kahdet kaksikätiset ilorapsutukset mahtipojalle!

  t
  arrr

  Tykkää

  • Kiitti. Pörinät vähenee täälläkin, kohta voi jo elää kokonaan ilman. Valvon täällä nyt aamuyötä, esim nyt ei tartte tuuletinta, teettelee ukkosta. Ei järin ihmeellisin tuloksin, mutta kunhan jyrisee. Helpottais vaan nyt jo tää…

   Tykkää

 17. Aloin miettimään oisko hra pystynyt juomaan kloriittivettä, mutta sekin episidi oli vasta heinäkuun lopussa.

  Tykkää

  • Eijei mähän olen säälittävyyteen asti turvallisuusnatsi. Jos joudun käyttämään moisia kammomyrkkyjä, pidän ilman muuta huolen siitä, että kissoille ei päädy mitään.

   Tykkää

 18. Ou jee, ei kasvain! Jee, jee, jee! Hyvä että on laskenut ja hyvä että jos turpoaa uudelleen niin hoito on eli kortisoni. Sepä onkin mielenkiintoista miettiä, mistä turvotus voisi johtua?! Mutta niin iloisia täällä ollaan uutisista, ettei ratkaisulla kai niin väliä juuri nyt. <3 <3 <3

  Tykkää

  • Ei se juurikaan oo laskenut mut sen verran että kissa käyttäytyy normaalimmin kuin ennen kortisonia. Siis voi hyvin, mikä tärkeetä! Mulla on tikulla ne kurkunpäävideot, voin kattoo myöhemmin saanko ne upattuu tänne. ”Ennen/jälkeen, etsi viis eroavuutta…”

   Tykkää

 19. Hyvä, ettei ollut kasvainta ollenkaan! Minäkin mietin Hennan tapaan pesuaineita: onko jotakin uutta, jolla kissankupit tai hiekkis on pesty? Tai jos on semmoisia ulkomaisia lakanoita/pussilakanoita, joissa on se suojakäsittelyaine tallella, niin ne höyryt on aika huumaavia niin henkilökunnalle kuin kissoille? Rrrrrapsuja molemmille kissoille, hienoja ootte!

  Tykkää

  • Pesuaineita ei oo uusia, samoilla ollaan menty osin kuukausia, osin vuosia. Ei oo uusia pussilakanoita kun ei saada vanhojakaan käytettyy loppuun tään elämän aikana:) Aiemmin mainitut verhot tuli tosiaan kun oireet oli olleet jo pari viikkoo (ja huuhdottiin ennen käyttöä).

   Joskus tää vielä valkenee…

   Tykkää

 20. Yes, ei kasveja!

  Tykkää

 21. Ilmeisesti 7.7. alkoi hellekausi (ikkunat ja tuulettimet) ja noin 13.7. alkoi Harmaan hengitys vinkua. Tästä saa nätin janan.

  Tykkää

 22. Helteeseen se kyllä voi hyvin liittyä, en ihmettelisi lainkaan. Voihan olla, että on mennyt huoneilma liian kuivaksi/kosteaksi/koostumukseltaan ärsyttäväksi, vaikka sitä ei noin yleisesti mistään huomaisi.

  Tuli mieleen myös, että tuliko Ilonan myötä teille esim. uusia ruokakuppeja kissoille? Jos tuli, niin mitä materiaalia? Metalliset kupitkin voi ruveta jossain vaiheessa ärsyttämään, koska niissä on tavallisesti mm. nikkeliä. Ja muovit nyt on muoveja. Allergiset reaktiot voi viedä hetken aikaa kehittyä, kun allergioissa yleensä on se, että reaktio tulee vasta kun on jotakin liikaa, mutta pieniä määriä siedetään.

  Tykkää

 23. Sofia,Olga ja henkilökunta

   /  elokuu 13, 2014

  Tuli muuten tuosta ruokakuppikeskustelusta mieleen, että minä pistin vaihtoon pari ei-valkoista keramiikkakuppia (Arabiaa) kun molemmille tuli akneoireita. Nyt on vaan laadukasta yksiväristä valkoista keramiikkaa tai kirkasta lasia ja aknen alut häipyi.
  Mä en tiedä olinko liian varovainen, mutta voihan niistä väreistä irrota jotain aikaa myöten ja alkaa ärsyttää? Se on niin pienestä kiinni.

  Tykkää

 24. Meillä on kissoille vain valkoisia posliinikuppeja (Arabiaa, lapsille toki disainia) ja värittömiä lasijuttuja (Pentikiä). Ite syön tietty Ikean lautasilta :-D

  Tykkää

 25. Kaisun

   /  elokuu 13, 2014

  Mää kannatan tota helle-janaa kans. Oliko tuulettimia käytetty aikaisimpina kesinä? Millainen ilmanvaihto talossa on? Painovoimainen vai huippari? Mitä ilmassa voisi olla erilaista? Toisaalta ilmaan reagoisi myös keuhkot. Tää on hankala mysteeri!

  Tykkää

 26. On käytetty aiemminkin, ei täällä voi elää ilman niitä vaik ois kunnon läpivetokin. Helteellä sisällä on aina kuumempaa kuin ulkona. Kai täällä on huippari, mutta käytävään saa läpivedon, koska siellä on aukeava ikkuna.

  En tosiaan tiedä. Keuhkot on onneksi ok. Mikä lie, mutta kokeillaan nyt syksyä ja ikkunoiden kiinnipitoa. Sekä tietyst pilleriinejä sitä mukaa kuin tri määrää.

  Tykkää

%d bloggers like this: