Herra Harmaan voinnista, osa 4

Herra Harmaa on kyllä paljon muuttunut heinäkuusta. Vanhemmaksi ja vetäytyvämmäksi :-( Kesäkuussa nuo vielä juoksivat peräkkäin, mutta ei enää. Harmaa kävelee hitaasti ja arvokkaasti.

Kurkunpään turvottua poika tipautti muutaman tavallisista tavoistaan, mikä huolestutti kovasti. Nyt, kun kurkunpään lääkintää on mennyt jo toista kuukautta, poitsu on palannut käymään kirjahyllyn päällä ja hanalla, mutta ei ikinä tule mun petiin – ei kannettunakaan pysy – eikä katselemaan ikkunasta, eikä pöydälle kun kirjoitan. Se viihtyy eteisen matolla. Tästä poikkeuksena eilen kun vaihdoin huonekalujen järjestystä, Harmaakin tuli olkkarin puolelle katselemaan. Ja tietenkin, jos tulee vieraita, onhan poika sitten suunapäänä tuossa, koska on kiva saada kehuja :)

kaksistaansolmu

Harmaa kehrää vaikeuksitta, mutta maukumisääni ei ole yhtään paikallaan. Nyt mulla on siis kaksi kissaa, jotka ei osaa maukua.

Harmaan intressien muutoksen kans on vielä pari mahdollisuutta: kun tulee talvi, se saattaa kipaista joskus päiväunille petiin mun seuraksi? Tai kun kurkunpää paranee kokonaan, Harmaa saattaa muuttua entiselleen? Niin kovasti toivon, että tästä tulisi enemmän sellaista kuin kesäkuussa. Nyt Harmaa sietää tuota tänttähäärää vain joskus (kuva!) ja pieniä aikoja kerrallaan silloinkin. Toisaalta Ilona on oppinut pysymään paljon omissa leikeissään ja puuhissaan, ei enää roiku fanittamassa niin kovasti kuin pikkutyttönä. Mutta kyllähän sen edelleen näkee, kuka on fani ja kuka idoli.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

19 kommenttia

 1. Onks joku naapuri käynyt teille puhisemassa postiluukusta, kun Zepa ei ole ollut kotona, että älkää maukuko niin paljon? Ei kannata uskoa! Maukukaa vaan omassa kodissa!

  Tykkää

 2. Voi kun Harmaa tulisi entiselleen! Ja voi kun tässä ei olisi kyse mistään ihmeemmästä vaivasta.

  Tykkää

 3. Jäin miettimään ja pohtimaan Tirren ( suht samaa ikäluokkaa Harmaan kanssa) käytökseen peilaten. Vaikka meidän vierailut on lyhyehköjä, (mutta nyt suht säännöllisiä), tunnistan tuon vetäytymisen ja omien paikkojen hylkimisen, ei myöskään tule syliin. Ei ole mitään tappelua mun kissojen kanssa, mutta reviirimuutos kuitenkin ja Tirre väistää niin sisällä nukkumapaikoissa kuin ulkona, mutta siellä pitää kuitenkin enemmän rutiininsa. Tilanne normalisoituu kyllä, kun poistumme. Uusien kissojen tulo reviirille on kyllä haasteellinen tilanne.

  Tykkää

 4. Nämä ovat aina niin vaikeita kysymyksiä. Mikä johtuu Ilonasta? Mikä johtuu iästä? Mikä johtuu kurkkukivusta? Mikä johtuu mistäkin. Ota siinä nyt sitten selvää.

  Tykkää

 5. Nämä on hankalia asioita, kun ei tiedä mikä johtuu mistäkin. Iästä voi johtua, tai Ilonan läsnäolosta. Tai sitten jossain on jotain erikoista, josta ihmisellä ei ole aavistusta. Silloin kun meillä oli niitä pissivaivoja jatkuvasti, ja Friedellä alettiin tarkemmin tutkia allergiaa, niin minähän epäilin jo sitäkin, että tässä kämpässä kuuluu joku ihmiskorvin kuulumaton ääni tms., joka noita stressaa ja stressi aiheuttaa vaivat. Tosin Frieden kutina on palannut entistä ”ehompana”, joten taas meinaa olla vähän foliohattutouhua tämä.

  Hyvää vointia Harmaalle, ja hyvä että tilanne on kuitenkin parantunut taannoisesta. Toivottavasti hyvä kehitys jatkuu. Runsaasti kehuja ja silityksiä Harmaalle ♥

  Tykkää

  • Kaisun

    /  syyskuu 29, 2014

   Voi Harmaa! Mä tuun NIIN lässytyämään sulle salaisia parannusloitsuja. Jos ei muu auta, niin sanon rääh! :*

   Tykkää

 6. Kovasti isoa peukkua täältä joka päivä että Harmaa palautuisi omaksi itsekseen!

  Tykkää

 7. Zepa

   /  syyskuu 28, 2014

  En usko että H on millään uudella lailla sairas, se on vain toisenlainen.

  Tykkää

 8. Kissat on persoonia, mutta kyllähän sitä aina miettii, kun käytös muuttuu. Harmillista jos toinen kissa kiusaa toista. Kokemusta on.

  Tykkää

 9. ”Ei kannettu kissa petissä pysy.” Vanha suomalainen sananlasku.

  Tykkää

 10. Voi, jospa tavat palautuisi kun kurkku on kunnolla terve!

  Tykkää

 11. Zepa

   /  syyskuu 28, 2014

  Kiitos kannustuksista. Kyl me täällä pärjäillään näinkin, ja tulevaisuus on siellä edessäpäin vasta. Toivoa on!

  Tykkää

 12. Voisko se maukumisen vähentyminen johtua Ilonasta? Yksinäiset kissat leimaantuvat vain ihmiseen, ja maukuminen on kuulemma enemmän ihmisten ja kissojen välistä kuin kissojen keskinäistä kommunikaatiota. En tiedä, muistan vain kuulleeni sellaista. Että yksi kissa on seurallisempi ihmiselle kuin jos on useampi kissa kotona…

  Tykkää

  • Zepa

    /  syyskuu 28, 2014

   Ei kun ääni on siis muuttunut malliin rääh. Kun pitäisi olla mau. Ilonalle se enimmäkseen sanoo rääh jos ei halua että typy tulee liian lähelle. Mulle se ei mau’u muulloin kun tulen kotiin. Tai siis, sano rääh…

   Kurkunpääongelmaa edelleen, tuokin. Mutta jokunen viikko sittenhän toi sai yskänpuuskan heti kun yritti kehrätä. Nyt kehrääminen jo sujuu, joten voi olla että rääh muuttuu vielä joskus mauksi.

   Tykkää

 13. johanna ja Pomo-kissa

   /  syyskuu 29, 2014

  Ehkäpä hänellä on kuumia aaltoja? Meidänkin Pomo on vanhennuttuaan alkanut viihtymään sohvatuolilla nukkumassa. Ehkä kylmä ajaa porsaan kotiin?

  Tykkää

 14. leena japojat

   /  syyskuu 29, 2014

  Voi toista. Kurjia juttuja ja kun sitä tekis mitä vaan toisen hyväksi. Siis tarkoitan Harmaata ♥
  Hyvä, että Onnin lääkkeen lopuille on käyttöä…luin siis sun s-postin, en heti vastannut ja nyt en ole aikoihin päässyt kirjautumaan sisään.hö.
  Hyviä hetkiä teille runsaasti !!

  Tykkää

  • Zepa

    /  syyskuu 29, 2014

   Leena & pojat, mä en vielä käytä niitä, koska kortisonia syödään paljon. Myöhemmin voi tulla kysymykseen, jos veren pitoisuudet alkaa näyttää siltä. Musta söi pillereitä, en ole edes tiennyt tällaisen nestemäisen olemassaolosta. Mutta purkeissa on päiväystä 2016 asti, hyvin ehditään mittailla. Kiitos vielä!

   Tykkää

 15. Hankalaa arvailla, mikä johtuu mistäkin, kun on mahdollisia eri syitä: Ilona, ikä, sairaus tai ihan vain kissamainen kausivaihtelu. Tosi paljon Harmaan käytöksen kuvauksessa on samaa kuin Mindyssä oli hoitokissojen ollessa samassa tilassa, avainsanana vetäytyminen. Olisipa talven kylmästä kodista teillä kuitenkin se hyöty, että Harmaa tulisi peiton lämpöön.

  Hauska nähdä, että muuallakin käytetään samaa sanontaa, meillä muodossa ”Ei kannettu kissa sängyssä pysy.” Aina joku kuitenkin menee ja yrittää, josko tän kerran, kun tuota sanontaa pitää aina toistaa.

  Tykkää

 16. Pitää yrittää :) Harmaa on kyllä paremmin elossa aina kun tulee vieraita, niin että ehkä sillä on vain tylsää…

  Tykkää

%d bloggers like this: