Luku 15

Neiti Ilonan päiväkirjaa

ma 27.4.2015 Meinasin mennä ton yhen kans päikyille. Harmaa viltti vetää puoleensa. Hyppäsin jo ihmisen masun päälle, kun tajusin taas ”kääk, mitä oon tekemässä?!” ja hyppäsin äkkii pois. Myöhemmin kyllä toi haki sitten munt viereensä, ja jäinkin siihen. Nukuttiin. Jotenkin… ei hirmeesti tee mieli lähteä pois vierestä, vaikka ei hirmeesti tee kyllä mieli mennä ite. Veikeetä.

Miesihmisiä illalla pöydän ympärillä puhumassa ja hyrskymässä. En viittinyt lähteä sängyn alta ollenkaan. Väittivät, että tolla yhellä on mielikuvituskissa. Toinen niistä oli sentään hakemassa mua Mellunmäestä! Mut sekin sanoi, ettei se koskaan mua nähnyt sillä reissulla. Hmmm, mikä taitaa olla ihan totta.

No, oli miten oli, sen yhen joulupunkkimiehen oon tavannut ja uskallan olla näkyvillä vaiks se ois. Näistä kahdesta en silleen välitä. Meluisia ovat.

ti 28.4.2015 Kävi se semmoinen kissatäti. Tuttu kyllä jo, mutta ujostutti silti aika paljon. Tein kunniakierroksen eteisen (kengät) ja olkkarin (laukku) kautta, mutta muuten viihdyin paremmin sängyn alla. Sain hiirun. Kiva, kiitti.

Mut loppuuko tää liikenne ikinä?

ujo kissa sängynreunan alla

Uusi hiiru. Liian jännää.

ilo3

ilo2

ilo1

ke 29.4.2015 Tää äsken saatu hiiru, täähän on oikeastaan ihan hitsin hyvä! Hyvä pelailuhiiru ja hyvä noutohiiru. Tylsä ihminen tosin piilotti tään yöksi, kun pelasin aika paljon. Mut aamulla taas, MUN HIIRU!

hiirellä pelailu alkaa!

Jes jes, hyvä uusi hiiru!

ilo5

Nukuin kahdet päikyt ihmisen kainalossa. Ekat ilman harmaata vilttiä; tokat, koska harmaa viltti lennähti ihmisen päälle (pakko mennä takas!). Ite menin kummallakin kertaa.

kainalossa2

kainalossa

to 30.4.2015 No niin. Ei tää liikenne sit vissiin lopu ikinä. Eilen tuli taas yks ylimääräinen ihminen! Tosin kissatäti, mikä on aina plussaa. Ei lähtenyt tuijottamalla, yöksi jäi. Aamulla se ilmeni oikein hyväksi hiirunheittäjäksi. Ihmiset voi siis olla kehityskelpoisia. Ainakin jotkut yksilöt.

pesu3

pesu1

pesu2

naamanpesuhetkeä

Hei, eihän mun akne näy??! Eihän? Kääk.

PS. Mustalla kehystetyt kuvat on Naukulan mamman ottamii. Ne erottaa siitä, että ne on hyvii.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

38 kommenttia

 1. rotsenrollkatti

   /  huhtikuu 30, 2015

  Kyllä sä Ilona vielä kesytät kaikki ihmiset ja mökäävät miehetkin. En minäkään tykkää kailottajista…

  Tykkää

  • Miehii olen kahta koskettanut jarpaaseen. Mutta ei olleet nää 2. Pitäis olla hiljainen mies, niin olis hyvä.

   Tykkää

 2. Oho, teillähän on liikennettä ollut! Miesihmisiä (niiden kanssa saakin olla tarkkana!) ja yövieraita (se vasta erikoista on, mutta yleensä tarkoittaa petivaatteiden ja lakanoiden käsittelyä ja uusia petimylläysmahdollisuuksia)! Hyvä kumminkin, että kainalossa nukkuminen toimii. Se onkin mukavaa. Jatka samaan malliin.

  Figo käski muistuttaa, että ovikellon soitosta ei seuraa koskaan mitään hyvää. Piiloon! Mutta sekin suosittelee lähinukkumista oman ihmisen kanssa.

  Tykkää

  • Mähän soittelen itsekin ovikelloa :-D!
   Petimylläyksestä en tiedä kuin leipuroinnin verran. Multa on jäänyt vissiin jotain oppimatta. Noku ei ole opettajaa enää.

   Tykkää

   • Kokeile joskus mennä peittojen alle ja hyökkiä sieltä hiirun kimppuun tai potkia peiton reunaa takajaloilla! Se on hauskaa!

    Niin ja se on eri asia kun sinä soitat ovikelloa SISÄpuolelta, kuin että jos joku vieras soittaa sitä ULKOpuolelta. :D

    Tykkää

    • Peittojen alle? Siis etten näe mitä huoneessa tapahtuu? NOUTÄNKS! Ehkä joskus paljon myöhemmin ja iso ehkä!
     Niin onkin ovikello eri asia. Kun mä soitan, se on kivaa. Kun joku muu soittaa, se tietää pelottavia hetkiä!

     Tykkää

     • Voi sieltä kurkistaa peiton reunan alta. Ja se potkuttelu ainakin on ok, siinä ei olla peiton alla ja näkee hyvin huoneen. Kokeile sitä! Tai hei, laita hiiru peiton alle ja sitten pyydystele sitä sieltä tassulla! Ite olet sitten peiton ulkopuolella ja taas näkyy huone hyvin.

      Petivaatteissa ja lakanoissa on ihan hurjasti mahdollisuuksia!

      Tykkää

      • Juuh hetkinen, hiiru onkin ollut peiton reunan alla joskus… Joo se oli jännää! Mutta eniten tykkään hakea hiirua. Siksi tuon sitä petiinkin, että toi heittäis eikä jäisi pelleilemään tekstiilien kaa.

       Tykkää

 3. Jee, kainalokissa! Eilen Musti oli mun kainalossa ihan samassa asennossa, kun oli sadepäivä ja luettiin kirjaa. Tosi hyvää sadepäivän puuhaa se!

  Tykkää

 4. Mikä akne? Sä oot niin kaunis, eikä näy mitään ylimääräistä! Etkä sä voi olla mielikuvituskissa, kun sä olet noissa kuvissakin!

  Tykkää

 5. Voi ihana kainalokissa! <3

  Tykkää

 6. Otto Kulta

   /  huhtikuu 30, 2015

  Ihanainen Iltsu! Olet päässyt harmaan viltin makuun. Harmaa viltti on vastustamaton. Ymmärrän hyvin. Miten siis maksimoida harmaan viltin hetket parhailla mahdollisilla fiiliksillä? Ja minimiriskillä? Ihminen on aina kysymysmerkki. Miten suhtautua siis ihmiseen, joka tuntuu tulevan tuon harmaan viltin mukana? Vilttihetket kannattaa maksimoida ja ottaa myös riskiä noissa ihmisen ylikävelyissä ja vaikka mahan päälle asemoitumisessa. Riskin sieto on tässä ytimessä. Neuvoisin että riskiä kannattaa ottaa varovaisesti kokeillen. Ihminen nimittäin (ja myös sinun ihmisesi edellyttäen, että hän toimii lajityypillisesti) nukahtaa. Nukahtaminen tapahtuu aina. Ennemmin tai myöhemmin. Nukahtamisen huomaat ihmisen lihastonuksen heikkenemisestä. Voit vaikka viiksenkärjellä tai turkkikosketuksella helposti huomata, milloin ihminen on taju kankaalla (eli rento). Tyypillisesti ihmiset myös kehräävät nukahdettuaan, eivät tosin yhtä elegantisti kuin kissat. Äänekkäämmin. Eli nukahtanut ihminen on vaaraton ihminen. Ihmisen nukahdettua saat kaikki harmaan viltin hyödyt itsellesi ja kärsivällisyys palkitaan!

  Hyvää Vappua Iltsulle & Ihmiselle!!

  Tykkää

  • Kiitos hienosta alatyy…anla… selostuksesta! Siitä nukkumishommasta en oo aina ollut varma. Joskus on nukkuvinaan ja sit se yhtäkkiä tuijottaakin mua silmät auki. Mutta piän nyt mielessä nuo detskut, ja opettelen. Onneksi viltti on aina esillä, voin nautiskella siitä itseksenikin.

   Tykkää

   • Otto Kulta

     /  huhtikuu 30, 2015

    Jep, ymmärrän, voit hämääntyä, kun ihmisen silmät yllättäen tuijottavat. Voi tuntua pelottavalta (ihmisestä/silmistä riippuen:)) Tuo liittyy lihastonuksen heikentymiseen/nukahtamiseen. Ihminen on kuitenkin untenmailla, vaikka silmät voivat olla auki!, ei ole tahdonalainen reaktio:) Vaaraton siis :)

    Tykkää

 7. Tuo on kyl paha kun se ovikello soi kokoajan ja sieltä sitten lappaa ihmisiä häiritsemään kissan omaa rauhaa, mut onneks sait sentäs vähän hyvitystä uuden hiirun muodossa!
  Hirveen kivaa Vappua sulle Ilona ja sun ihmiselle! :)

  Tykkää

  • Jotkut on ovelia, eivät soitakaan ovikelloo vaan vähän vaan koputtelevat. Hienostunutta! Ei se silti vaikuta siihen, meenkö sängyn alle vai en: meen.

   Kaikille kommentaattoreille toivotetaan tietty kivaa vappuu. Meil on täällä ihan rauhallista.

   Tykkää

 8. Voi Ilona kun sä olet söpö siellä kainalossa ♥

  Tykkää

 9. Me käytiin läpi sun päiväkirjaa monta lukua ja ihan ekaks: Ilona, oot niin _kaunis_! Sä ihan kimmellät kuvissa, sun turkista voi peilata kuvaa <3. Tokaks, että onpas teillä tapahtunut paljon! Piikit ja vieraat ja leipomukset!

  Mutta ihmiset, ounou. Jees, samaa strategiaa täälläkin eli sohvan alle ja vain erityisistä syistä ihmiselle huomiota. Jos ovat hiljaisia JA tarjoavat namuja/hyviä leluja/ sillä on hyvä kassi, jonnne voi mennä päiväunille.
  – Miiru –

  Meillä olisi naapurissa semmoinen mustavalkoinen sisäkotikissa Hertta-tyttönen (oiskohan vuoden ikäinen?), joka on ollut pariskunnalla, mutta nyt etsii uutta kotia. On kovin hellyydenkipeä, siliteltävissä siis, mutta muuta en tiedä nyt kertoa. Mutta teillä on ensisijainen toive kuitenkin kolli?
  – Emäntä –

  Tykkää

  • Miiru, kehut on aina kivoja, kiitos paljon! Ei täällä tavallisesti tapahdu mitään, mut nyt on enemmän. Ihmisen loma. Kaamee liikenne!

   Vuoden ikäinen Hertta ois varmasti ihana, mutta… ööö.. meil on kollitilaus vetämässä :-)

   Tykkää

 10. Kaisun

   /  Touko 1, 2015

  Harmaa viltti tai vihreä fliisi. Tekstiileissä on taikansa. Liissiä tarvittiin meillä, kun aattona piikki tuikkasi, hammas kävi ja stoppi iski kun piti mennä laukkuun takaisin. Liissipaketti kissaa solahti kassoin liki ongelmitta ja kantaja pääsi paikkaamaan haavojaan.. Perinteinen vapputunnelma stadissa siis.. ;D

  Tykkää

  • Ihmisillä on isot aivot, ne keksii kaikkia juonia. Niinku liissi ja kissan nolo paketointi! Kaikkea hyvää vointia & vetskureissusta toipumista!

   Tykkää

 11. Susta on Iltsu tullut ihana ainaloinen ♥

  Tykkää

 12. Sofia ja Olga

   /  Touko 1, 2015

  Olga: Ovikellovieraat on kyllä pahimpia. Mut meitä huijattiin tänään, kun mami tuli kotiin ihan tavallisesti ja kun menin eteiseen moikkaamaan sitä, niin sillä olikin kaks vierasta mukana! Singahdin peiton alle, mut Sofi meni mielistelemään ja sai niiltä kehuja ja rapsuja ja nameja. Petturi!
  Varo että sua ei huijata tolleen!

  Tykkää

  • Liika tuttavallisuus voi olla vaarallista! Vaik tavallisesti ovesta tuleekin vain siedettävii vieraita, ei voi olla varma, milloin on se kerta, ettei. Sit on ihan oma vika jos luotti. NIIN.

   Tykkää

 13. Ne vieraat on on ihan jees, ne häipyy aina! joskus ajallaan, joskus vähän, myöhemmin. Mutta ne häipyy aina :) Sulla on muuten ihan tositositosi söpö nassu ♥

  Tykkää

 14. <3

  Tykkää

 15. Onpas teillä käynyt paljon ihmis vieraita, mut onneks sait sentään uuden hiirun ja leikkikamun. Ilman leikkimistä ois voinu olla vähä tylsää..

  Tykkää

 16. Kivan näköinen hiiru, varmasti hyvä leikkeihin! :) Ihanat unikuvat ♥

  Tykkää

%d bloggers like this: