Sepelkyyhkyn pesä

Katsoin aamulla tarkemmin viuh-vauh-sepelkyyhkyä. Sehän kantaa risuja! Eli siellä on pesä varmaan vasta rakenteilla, tuumin. Kamalaa, jos sitä häiritään kesken pesinnän… Menin soittamaan naapurin ovikelloa ja kysyin, onko hän käynyt parvekkeella lähiaikoina. Sanoi käyvänsä joka aamu kastelemassa yritit. Pyysin päästä vilkaisemaan parveketta.

Katsoin ovilasin läpi, ja joo, siellähän oli jo valmis pesä ja emäntä pesässä penkin alla. (Miks toi toinen silti kantaa risuja?)

Hankala juttu nyt kun alkaa tulla lämpöisempi. Ei sitten isommin parvekeliikennettä! Mutta naapuri laittoi oven hakaan samaan tapaan kuin meillä on kissahaat ikkunoissa, eli nyt ilma vaihtuu vaikkei parvekkeelle meniskään. Silti vähän huolestuttaa se yrttien kastelu – mitäs sitten kun on poikaset? Tää muija kun ei itse tunnu tajuavan mitään. Olihan sekin koko ajan nähnyt kun ne pulut lentelee siinä, mutta ei sille ollut tullut mieleen miettiä, miksi.

PS. lisäsin kuvat: Pulupoliisi IloKyttä päivystää

kyttää ikkunalla kertaa kaks

pulupoliisi1

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

13 kommenttia

 1. Oho! Tuopa hassua. Mulle tulee tuosta kyllä ensimmäisenä ajatuksena se, että puluista tulee hurjat määrät paskaa :-D Pesinnän jälkeen kun saa partsin taas käyttöönsä saattaa joutua kahlaamaan linnunpaskassa. Mutta sehän on oivallista yrttilannoitetta, kanankakkaakin tungetaan kukkaruukkuihin, miksei sitten pulunkakkaa.

  Tykkää

 2. En kyllä tahtoisi pulun pesää parvekkeelle, just sen takia että kakkaa ois varmaan aika paljon sit tipujen tulon jälkeen ja muutenkin.. :D

  Tykkää

 3. Ana

   /  Touko 28, 2015

  No mut jos se jo on siellä? Muija ei ite tajunnut katsoa, mitä ne tiput siellä hommaa.

  PS. kuvista. Ikkuna ei tietenkään oo noin likainen, se on varmaan vaan… jokin … heijastus :-0

  Tykkää

 4. Jos hiffaa liian myöhään tai ei ollenkaan, saa kärsiä seuraukset. Meinaan sen kakan. Pulu voi myös olla kkiukkuinen hautoessaan, mut mikäs sen hauskempaa Iltsulle kuin katella raivona pesää puolustavaa pulua. Totta puhuen sääliks käy tipua, se on Iltsun tosi-TV -starva. Monen viikon hupi ilmaseks. Iltsulle, siis.

  Tykkää

  • Oksaska, sää täräytit kommentilla! Eksoottista mutta mukavaa! Kuin nyt kaikki siitä kakasta? Eihän se meiän huolia oo. Iltsulla on teevee, se on kiva!

   Tykkää

 5. Toivottavasti se naapuri antaa pesän olla rauhassa ja tulee monta pikkupulua Ilonan iloksi harjoittelemaan lentoa teidän ikkunan taakse.

  Tykkää

 6. Toivotaan onnellista odotusta!

  Tykkää

  • Ana

    /  Touko 28, 2015

   Mietin just, mitenkähän ne tiput oppii lentämään, kun se pesä on parvekkeen lattialla, penkin alla. Kai ne ensin räpiköi siihen penkille tai jonnekin, sitten kaiteelle tai kukkaruukkuihin, ja sitten onkin tie auki…

   Tykkää

 7. Hassuhko naapuri;) Mutta toivottavasti Ilona saa kivaa seurattavaa.

  Tykkää

 8. Ai juu, tämä juttu jäi vähän huomaamatta. Jos lintu on pesänsä tehnyt parvekkeelle, jossa jatkuvasti ihminen kulkee, se saa kyllä poikasensakin kasvatettua yrttejä kastelevasta ihmisestä huolimatta. Jos pesän antaa olla koskematta, pulut tulee kyllä kasvatettua. Samoin lentämään oppimisen kanssa. Oppivat lentämään kyllä, ensin räpistelevät aikansa, että pääsevät kaiteelle, ja siitä alas. Ne linnut, jotka ehdottomasti tarvitsevat alashypyn ensilentoon, eivät tee pesiä parvekkeiden lattioille.

  Linnut pesivät kuitenkin myös _huomattavasti_ rauhattomammissa paikoissa. Mieti vaikka pääskysiä: pesivät suurin joukoin maatiloilla, joissa kulkee ihmisiä ja kovaäänisiä koneita yhtä mittaa, tuodaan ja viedään tavaraa pesien lähellä jne. Poikaset kasvaa, tulevat seuraavana vuonna itse pesimään samaan paikkaan, ja oppivat ketkä on niitä ihmisiä, joiden takia ei tarvitse huudella varoitushuutoja.

  Niin että tosiaan suurempi huoli on se sotku ja siitä mahdollisesti saatavat taudit.

  Tykkää

%d bloggers like this: