Hammasharjat

Muiden blogien innoittamana aloin katsella beibeille hammasharjoja. Meillähän on pesty vain topz-puikolla sen jälkeen kun katsoin silmällä joitain kissoille myytäviä harjoja… Mutta joo, nyt siis testijaksolla pari harjaa. Pienempi on ostettu eläinlääkäriltä (Zetor), isompi on ihan ihmisharja elikkäs taaperoharja (Ilona). Olen käyttänyt näitä vasta kerran, mutta luulisin, että tulee ostettavaksi elukkaislääkäriltä toinenkin tuollainen sormiharja. Tosin ei taaperoharjakaan ole varsinaisesti liian iso aikuiselle kissalle.

harjat2

harjat1

PS. Eilen oli kummallinen päivä. Sain seuraa kahdesta kissasta joka ikinen kerta kun menin vessaan. Zetor edellä, Ilona tepsuttaa perässä. Joka. Ikinen. Kerta.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

11 kommenttia

 1. Rotsenrollkatti

   /  marraskuu 2, 2015

  Epäiltiin varmaan, että karkaat salaisen oven kautta ;) Kissan pitää olla tarkkana tässä maalimassa…..

  Tykkää

 2. Meillä on ollut semmoinen sormiharja missä laitetaan sormi ihan harjan päähän asti. En tiedä mikä ajatus siinä on ollut kun harja on niin paksu, ettei meinaa mahtua kissan suuhun ja jos kissa tykkää pureskella harjaa niin se samalla puree sormeakin. :DD Meillä on toimineet hyvin kissoille suunnatut valkoiset perusharjat, ei ole minusta terävät. :) Ennen ja jälkeen harjauksen käytän harjaa aina hanan alla.

  Tykkää

  • Mä en tykkää noista kummastakaan… eihän se sormiharja tosiaan tahdo mahtua suuhun, ja ne toiset on ihan risat.

   Tykkää

 3. Mä oon taas yrittäny ottaa tavaksi jokapäiväisen hammaspesun Penalle, mutta vastustus on melko voimakasta ja välillä ei auta kuin antaa periksi. Pitääki varmaan kokeilla tollasta tenavaharjaa, jos vaikka ois paremmin siedetty ku toi teräväpiikkininen eläinharja…

  Tykkää

 4. Pirkan tenavaharjat meillä käytössä; Pepsillä punainen ja Maxilla sininen. Emännän on tarkoitus pestä viikon välein meidän kalusto, mutta onneksi se unohtaa lähes joka viikko ja välit vähän pitenevät :D

  Tykkää

 5. Pitäis varmaan taas ryhdistäytyä tossa pesuasiassa. Laatikon pohjalta löytyy kaikenlaisia harjoja, mut ei tollasta tenavaversiota. Sitä pitää vielä kokeilla, kun noi ei kumpikaan oikein siitä pesemisestä innostu.

  Tykkää

 6. Koklattiin nyt toisen kerran. Ei ne mitenkään erityisesti harjoista tykkää vaik hellästi pesee :-( kai toi pitää vielä ens viikolla kokeilla. Onhan meillä topzeja jos ei ala kelvata.

  Jaha , Zetor vei taas Primacatin revittäväksi eteiseen… Puhdistuuhan ne hampaat siinäkin, tietty.

  Tykkää

 7. Ihan ekaksi Ilonalle myöhästyneet synttärionnittelut – miten se vuosi taas huiskahtikin?! Kaunis, kaunis olet!

  Meillä eläinlääkäri kannusti hampaanpesuun nyt rokotuskäynnin tarkastuksen yhteydessä. Mulla on kanssa erilaisia harjoja pienelle kylälle jakaa, mutta käyttöön näyttäisi tällä hetkellä pääsevän Pipsulle ja Miirulle pienet lastenharjat ja Teyelle semmoinen suippo ”sively”hammasharja. Kissojen parissa mielenkiinto projektiin on huimaava… (Not)

  Tykkää

  • Kiitän onnitteluista ja kehuista. Geenit tuo kauneuden, mä vaan pidän siitä huolta :-))

   Eihän ne hammaspesut muuten… mutku ei tajuta mitä varten moista! Turhaa!

   Liked by 1 henkilö

%d bloggers like this: