Heduja ja karvoja

Ei nämä (tai se toinen) ainakaan hedelmiä pelkää.

hampaanjäljet banaanissa, sharon revitty

Eilen

Banaani sai vain lievän maiston, sharon sentään on revitty lähes koko pinnalta. Tämä tapahtui eilen, ja tänään hommaa oli jatkettu iskemällä hampaat omenaan. Epäilykset kohdistuvat… tiedätte kyllä!

Zet on hommannut itsensä mattorullan sisään, peba ja häntä näkyy

What? En oo ollut siellä päinkään!

leikkii sen maton kanssa

Tralaa.

edelleen pelmuaa maton kanssa tai luona

Oho, kattokaa! Roska.

Bondattiin äsken Ilonan kanssa lujaa. Kotiin tultuani istuin eteisen penkille ja typy oli poikittain sylissäni ihan rentona yli viisi minuuttia. Silittelin ja olin onnellinen. Kolmannella kädellä pidin Zetoria vähän kauempana, ettei se keskeyttäisi hyvää hetkeä.

Ilonalla on jotain hiukan huonosti, mutta ei paljon, koska muuten se käyttäytyy normaalisti. Mutta se puklaa melkein joka yö karvoja, ja lisäksi on alkanut jättää osan ruuasta kippoon. Joskus ei edes suostu syömään muuta kuin raksuja. Aikani tuota katselin ja nyt olen aloittanut 3-päiväisen matokuurin. Jos ei sekään auta, sitten on varmaan pakko lähteä ”v” taas. (Ruohoakin on kasvamassa, mutta ei näistä kumpikaan oikein välitä siitä.)

Mainokset
Edellinen artikkeli

21 kommenttia

 1. Mauja

   /  marraskuu 25, 2015

  Kissanmallas on myös kokeilun arvoinen tuote, meillä aina tukkeutuvan kissan varalta tätä on kaapissa. Tätä saa myös vähän ”pakkosyötettyä” nenään pyyhkimällä, kyllä kissa ne siitä siivoaa :)

  Toivotaan pikaista voinnin paranemista!

  Tykkää

  • Mä harjaan Ilonaa joka aamu, koska se tulee pyytämään. Muistan, että ennen kun meillä ei ollut tätä rutiinia, harjasin vain joskus ja Iltsu oksensi karvaa sen jälkeen. Nyt kun harjaan paljon, se oksentaa useammin :-( Eikös sen pitäisi mennä ihan toisin päin? Kun otan ylimääräiset karvat pois, miten se saa loihdittua ykän?!

   No, ei se ainakaan tukossa ole, hyvinhän nuo karvat näyttää löytävän tien ulos (ja kakka toisesta päästä) mutta eihän se mahahappojen huljaaminen iloista ole limakalvoille.

   Meillä on joskus ollut mallasta, mutta ei tainnut toimia kovin hyvin. Lisäksi en tahtoisi ”kiusata” Ilonaa kun se on muutenkin niin arka. Menee hyvät fiilikset häneltä nääs, ja sitten ei oo kivaa mullakaan :-/

   Tykkää

 2. Minäkin huomasin aikoinaan, että kun Figoa harjasi paljon, se oksenteli karvoja paljon. Ilmeisesti se harjaus irrottaa niitä niin paljon enemmän vielä harjauksen jälkeenkin, että sitten pitää puklailla. Niin tai näin, hyvää vointia Ilonalle!

  Friede tappoi joskus pentuna päärynöitä. Ja kirsikkatomaattiakin se taisi joskus kuljetella. Kaikkea on, kun kissoja on!

  Niin ja sehän piti kanssa sanoa, että tän tarinan alku hykerrytti. Etenkin tuo eka kuva konteksteineen :-D

  Tykkää

  • Eiku erityisesti toka kuva. Eka, missä Zetor on.

   Tykkää

   • Hedut on saaneet olla ihan rauhassa pöydällä tähän asti, mutta eipä enää… Toivottavasti kertamaisto riittäisi, tykkäisin nimittäin itekin sharoneista.

    Joo Zetor leikki maton reunalla ja lopulta rullasi itsensä sisään :-D Tuli ”muutama” kuva.

    Tykkää

 3. Rotsenrollkatti

   /  marraskuu 25, 2015

  no nuorison nyt pitää kokeilla aina kaikkee.

  Tykkää

 4. Hedelmiä! Eiks se ihminen anna teille kunnon ruokaa vai oliks ne muka hyviä?
  Mekin ollaan huomattu, että harjaus irrottaa karvaa jälkeenpäin. Mami usein pyyhkii meitä kosteilla käsillä harjauksen jälkeen. Se auttaa siihen jälkipöllyämiseen.

  Tykkää

  • Joskus mäkin kosteilla käsillä, mut aina ei muista.

   No, varasin Ilonalle kuitenkin huomiseksi lääkäriajan. Ei täst tälleenkään tuu mitään. Nyt se oksensi jo toisen kerran vuorokauden sisällä, ne vähät safkat mitä oli syönyt. Myöhemmin söi tonnikalaa ehkä lusikallisen. Ei riitä!

   Huomenna ois myös matolääkkeen toinen päivä. Toivottavasti tyty söisi aamulla niin paljon että saa lääkkeen sisäänsä!

   Tykkää

 5. Kasvatettu heinä pitää antaa musta-valkoiselle kissalle ihmisen katkaisemana kortena, jota heilutellaan suun edessä niin että se nappaa sen. Yksitellen!

  Tykkää

 6. Pepsi, siis tarkoitat että mun pitäis antaa ihmisen tulla noin lähelle? EPÄILEN!

  Tykkää

 7. Benun perikunta

   /  marraskuu 25, 2015

  Lapsuuden sääntöjä: kaikkea pitää maistaa (ainakin kerran). :)

  Toivomme, että Ilonalla on kaikki kunnossa.

  Tykkää

 8. Meilläkin tulee aina Ruffen kanssa joulun alla oksentelukausi eli Ruffe oksentelee karvapalloja lähes päivittäin, näin oli viime vuonna ja sitä edellisenä eli tänä vuonna sitä ootellessa…

  Tykkää

 9. Voihan karvapallerot ja puklut! :-( Toivottavasti saatte lääkäristä apua ja ruoka alkaa taas maistua tulematta hissillä takaisin ylös. Tsemppiä, Ilona! Zetorilla taitaa olla hyvät fiilikset hedelmäleikeistä päätellen. :)

  Tykkää

 10. Voi miten söötti Zetor on maton kanssa leikkiessään!
  Toivottavasti Ilonan massu on jo paremmassa kunnossa.

  Tykkää

 11. Zetorilla on aina hyvät fiilikset! :-))

  Ilonastakaan ei löydetty mitään vars. vikaa. Matolääkekin saattaa aiheuttaa sen, että ruoka ei maistu. Tutkittiin, mut ei vielä kuvattu eikä mitään kummempaa. Nesteytystä annettiin ja pahoinvointia vastustava piikki ja massua suojaava piikki. Saatiin mukaan pillerit, joilla jatkaa lääkitystä. (Voi jippii kun pyydystän Iltsua pillereille… viikko toista lääkettä?). Ilonan matolääke loppuu huomenna.

  Sain myös vinksun, että kissat kannattaa madottaa yhtäaikaa niin mitään ei jää pyörimään. Niinpä Zetor aloitti myös matokuurin tänään. Helppo poika, söi jauhetun pillerin safkan seassa kuin ei mitään. Mutta sehän nyt syökin mitä vaan, ja paljon.

  Tykkää

 12. Kaikkea sitä maistellaankin. :DD

  Paranemisia Ilonalle, toivottavasti oksentelu loppuu! Nyt kun ilmat ovat viilentyneet voisiko johtua ihan vain turkin vaihtumisesta? Pohjavillasta asti ottavasta harjasta (furminator, sen halpisversiot..) voisi olla apua, jos teillä ei ole vielä käytössä. :) Meillä se se auttoi kun Rakulla oli kerran runsasta oksentelua karvanlähdön vuoksi.

  Tykkää

  • Joo Ilona lakkasi yrjöömästä. Tai kerran heitti pienen, mutta oli tosi pieni. Ruoka maistuu aika hyvin – ronklaa kyllä lajeista, mutta kun saa mieleistä niin sitten vetää sen. Meillä on furminaattori ja nelisen muuta karvanhoitovehjestä.

   Tykkää

 13. Eakas Zetor,

  Itse näin kaappivegaanina tahdon vinkata parista herkulllisesta ruuasta, joista voisit myös pitää. Herkkusienet. Paprika – punainen. Idut. Hummus. Maistele näitä ja tarvittaessa ota yhteys minuun ja vinkkaan uusia vaihtoehtoja.

  Tykkää

  • Mulla on vaihtareita, Börje! Juusto. Leipäjuusto, Porkkanalaatikko. Pipari. Tai siis sori, juustot ei oo vegaanisia, mut jos joskus tunnet että kaappivegetarismi iskee… ni sit. *tassut!*

   Tykkää

%d bloggers like this: