Vuosikatsaus 2015

Kuva lisätty 9.1.2016:

miutilasto

* Tammikuu *

Ilona: Rakkaudellista aikaa mun Harmaan kanssa. Harmaata hoidettiin ödeeman ja diabeteksen takia, mutta se voi ihan hyvin. Oltiin saatu joululahjaksi Lohjalta kotoisin olevia hiiruja, joissa oli jänniä täytteitä. Triolan Taru kävi meillä ekan kerran ja otti hyvii kuveja, joista myöhemmin esim. Rekkujen kalenterikuva!

* Helmikuu *

Ilona: Harmaa sai trimmerin, koska sen kyljessä piti olla paljas paikka insuliinin pistämistä varten. Pidettiin Suuri Ruokatestaus. Herra Harmaa täytti 12 vuotta ja löysi eroottisen puolensa valeriaanahiirua kanniskellessaan.


Ystävänpäivä!

* Maaliskuu *

Ilona: Herra Harmaan lääkitystä vähennettiin kokeiluluontoisesti. 14.3. Harmaa teki viimeisen sydänpissin. Rakkaan herra Harmaan terveys romahti vuorokaudessa kuun puolivälissä. Ihminen vei yöllä 15.3. Harmaan jonnekin eikä se tullut takas. Meidän kummankin sydämeen jäi reikä, jota ei paikkaa kukaan muu kissa. :-((

Myytiin trimmeri. Ihminen muutti bloginimimerkin ja blogin nimen. Aloin kirjoittaa mun päiväkirjaa, ja aloin opetella elämään ihmisen kanssa. Tossa kuvassa istun sen polvella.

* Huhtikuu*

Ilona: Opin sitten vähitellen elämään ihmisen kaa. Leikittiin, menin välillä kainaloon nukkumaan. Leipuroin ahkerasti! Opettelin vähän puskemaan ihmistä. Vieraitakin kävi. Niiden kenkien tutkiminen oli tärkeetä!

Kuun alussa aprillasin kaikkia ihan satasella, että oon saanut pikkukissan! :-D

Opin rämppäämään ovikelloa.

Kävin aknen takia lekurissa ja mulle otettiin myös eläinlääkärikuluvakuutus.

11.4. syntyi Zetor, mutta sitähän me ei tiedetty vielä.

Zetor: Minä!

Ilona: Mut ihminen alkoi kuitenkin miettiä, josko kollipoika meille. 15.4. tuli vuosi neiti Mustan kuolemasta ja kuukausi herra Harmaan kuolemasta.

Ihminen alkoi laiskistua vai mikä myrkkymato siihen lie iskenyt. Kitisi petissä ja kävi välillä ykällä.

* Toukokuu *


Pulupoliisi IloKyttä

Ilona: Naapurin parvekkeella oli sepelkyyhkyn pesä! Mitä tiputeeveetä koko ajan!

Muuten aika tavallista. Jatkettiin kahdestaan olemista. 13.5. tuli mulle vuosi täyteen tässä osoitteessa. Ihan kivaa, huonomminkin vois olla.


Noi istutti herra Harmaan muistoksi ruusun töi-paikan pihaan.

* Kesäkuu *

Ilona: Blogi täytti yhdeksän vuotta. Sen kunniaksi julkistettiin myös Zetorin syntymä. Koska se muuttais meille myöhemmin. Hmm.

Zetor: Minä!

Ilona: Pulujännät jatkuu. Katoin myös oikeeta teevettä, en vain tipu-.

* Heinäkuu *

Ilona: 4.7. hirviöpentu muutti meille. ”Maailman pienin 12-viikkoinen!”, sanoi kaikki. Ihan järkky määrä vierailuja – mutta ne oli kivoja kaikki! Kaikki halusi tavata hirviön. Uitin ahkerasti hiirua vesikupissa. Pentukin osasi!

Zetor: Uusi koti! Kivaa! Iso Ilona-kissa! Kivaa! Mulla oli sille ihan hirveesti asiaa koko ajan. Ilona Ilona, Ilona, Ilona! Leikin tosi paljon myös mun vieraitten kaa. Ja pesin Ilonaa loputtomiin. Se on ihana! Sain kans maalata iipadin Paintilla. Hieno peli meille artisteille!

Ilona: Pentu pyrkii viereen koko ajan. Olkoon, jos ei riehu. Sit, ihminen kävi kissakahvilassa ja toi sieltäkin meille kissatätejä, ruokaa ja uusia leluja. Muuten ihminen on aika vetämätön, onks sillä se taikamyrkky vieläkin. Ai niin, Zetorille otettiin kans vakuutus.

* Elokuu *

Ilona: Mun sidekalvontulehdus ja lääkintätippoja pari kertaa päivässä! Ei tuu nyt mitään, koko ajan oon saanu hypätä lekurissa sen jälkeen kun otettiin se vakuutus!

Ihminen lähti töi-paikkaan. Ehdittiin olla täällä neljä päivää sen töin aikaan kahestaan kotona. Muuten ihminen oli ihan vetkunketku vaan, lojui petissä ja kävi puklaamassa välillä. Sit se ei enää mennykään töi. Mietin, pitäiskö vaihtaa parempi ihminen tilalle.


Pesen Ilonaa tosi mielelläni!

Zetor: Meillä oli Ilonan kaa ihan kivaa! Leikittiin hulluina! Peräkkäin juokseminen – voiko olla mitään kivempaa?! Vieraita kävi edelleen paljon. Ihminen oli velttomato, mut kyllä se meille silti hommasi palvelukset ajallaan. Ilonan ruokapaikka vaihtui ikkunalle, koska joku rosvo pyrki syömään sen safkat. Kuulemma! Ihmeellistä: en nähnyt sellaista rosvoa ollenkaan!

Ilona ja Zetor: Kunnes kummallista! Ihminen tuli ton Naukulan mamman kaa, ne nappasivat meiät koppaan ja autolla lähettiin loistohotelliin muutamaksi päiväksi! Tosin ihminen ei – se meni jonnekin sairaalaan. Se on vähän niinku eläinlääkäri mut ihmiseläimille. Hah, siitäs sai! Oltiin vajaa viikko kunnon lellityksessä. Toisia kissoja oli selvästi oven takana piilossa. Hirmu jännää se.

Zetor: Siellä tapasin myös mun tyttöystävän Namun! Ihana neiti. Karattiin kerran neuttelemaan. Ihanin nenu Namulla! Mun sydän pu-pum!

Ilona: Oli kyllä kans siistii päästä kotiin. Multa ihan petti jalat alta kun ihminen harjasi mua ensimmäisenä yhteisenä aamuna :-))

* Syyskuu *

Ilona: Ihminen ei mennytkään töi:hin! Oli meiän kans kotona melkein koko kuukauden. Meillä kävi semmoinen vieras, jolle päätettiin näyttää juoksuralli. Eka kerta vieraalle. Boop boop! Koppoti-koppoti!

Zetor: Mä täytin puoli vuotta! Ja tuplakulmurit :) Jouduin myös lääkärille, koska mun hengitys haisi. Ei ollu mitään vikaa! Hampaat vaan vaihtui.


Uitettiin hiiruja oikein urakalla.

* Lokakuu *


Opetin pennulle DogTurboo

Ilona: Taidettiin tipahtaa takas normaalielämään. Kävin TAAS vetskulla – se hännännuolemisjuttu.

Zetor: Ylimääräiset kulmurit on lähteneet. Tein ekan sydänpissini! Ja mäkin kävin lekurilla. Siellä sammui valot, mutta ei ollut mitään ikävää. Ihan reipas olo mennen tullen!

Ilona: Sain olla ihanat pari tuntia ihmisen kaa kahestaan kun pentu oli kasr.. katsr… poissa. Ja sit… se haettiin kumminkin takaisin. Huoh. Näitä aikoja kehräsin ensimmäisen kerran kevään jälkeen. Ei oo ollut oikein syitä kehrätä.

* Marraskuu *

Ilona: Mun kuva lähetettiin Rekkujen kalenterityttöehdokkaaksi.

Zetor: Ja alettiin nukkua enemmän ihmisen kaa samassa petissä. Yhdessä kaikki.

Zetor: Testasin erilaisii heduja hampailla! Mikään ei ollut syömäkelpoinen, mutta kaikki oli puraisukelpoisia ja sharonit ihan jopa repimiskelpoisia.

Ilona: Zetor on melkoinen riesa! Ei käytöstapoja ollenkaan. Mikä friikki kissaksi! Mutta mukavampia asioita: saatiin käyntikortit. Ja valitettavasti myös hammasharjat.

* Joulukuu *


Oonkin melkein Ilonan kokoinen jo!

Zetor: Olin Skypessä! Uusi jännä juttu mulle. Seurasin Penan showta erittäin tarkasti. Toinen uusi jännä oli se punainen piste. Ilona sanoi, etten saa sitä ikinä kiinni. En lakkaa yrittämästä. Mulla kävi myös vieraita, joille esitin hämähäkkikissaa.


Julkaistiin kalenterityttöhomma :-)

Ilona: Olin kaikkien vieraitten aikaan sängyn alla, liian pelottavia olivat. Mutta ihminen palautti mun pään paikoilleen pakkohellittelyllä. Zetor on silti riesa – jo toisen kerran se nappasi mun korvan takaa karvatupon ja ihokin meni rikki! Mutta: mitä enemmän riesa mua kiusaa, sitä enemmän ihminen mua rakastaa. NIIN.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

28 kommenttia

 1. Saila

   /  joulukuu 30, 2015

  Harmaa ♥ ♥ ♥
  Ilo(na)ista ja tervettä uutta vuotta teille kaikille ♥

  Tykkää

  • Niinpä, herraa on kyllä aina vaan ikävä.

   Kiitos toivotuksista, ja hirmu hyvää alkavaa vuotta teille kans.

   Tykkää

 2. Teidän vuoteen on mahtunut paljon kaikkea, varmasti yksi parhaista asioista on pikku-Zetorin ilmaantuminen. Valtavan hyvää tulevaa vuotta teille kaikille.

  Tykkää

  • Kiitos toivotuksista. Toi yksi parhaista asioista… no, katotaan nyt. Ehkä. Teille ihkuu tulevaa vuotta ja toivottavasti pentu ei oo mikään hirviö niin kuin joissain paikoissa :)

   Tykkää

 3. On teillä ollut vaihtelevainen vuosi. Toivomme, että tuleva vuosi on teille sellaista kivaa tasaista menoa. Se on yleensä parasta, sekä kissoille että ihmiselle.
  Z:n verhokurkistuskuva ♥ Harmaa ♥ ♥

  Tykkää

 4. Oi mikä vuosi. Paljon tapahtumia! Onko siitä tosiaan jo niin kauan, kun Harmaa ♥ poistui sateenkaarisilloille?

  Tykkää

  • Liian pitkään on Harmaa ollut poissa meiän makuun :-/ Vaikka vieläkin on vaikee uskoa miten nopsaan se meni.
   Hienoo alkavaa vuotta teidän tivoliin!

   Tykkää

 5. No on sinulla ollut Ilona-sisko vaihteleva vuosi; kaverit vaihtuneet, ihminen tullut ja mennyt, sitä ja tätä remppaa (sitä se ikä teettää..) mutta ei kai tämä loppujen lopuksi mikään huono vuosi ollut?

  Tykkää

  • Hei Pepsi, kaunis siskoseni! On mun elämässä ollut tosiaan ihan erilaisia kausia nyt tänä vuonna. Päivä kerrallaan, enemmän kuitenkin parempia päiviä ku huonompia. Pidä kivaa siellä Maxin kans ja piä ihmiset kurissa!

   Tykkää

 6. Olipahan vuosi! Herra Harmaata on yhä ikävä, mutta onneksi pikkuinen Riesa vilisti elämäänne, vaikka karvatuppouhrauksia se taitaa vaatia. Paljon onnea tulevaan vuoteen – toivottavasti ei tule vakuutukselle enää ollenkaan käyttöä! <3

  Tykkää

 7. Teillä on ollut kamalasti kaikkea tänä vuonna (Harmaa, nyyh)! Ollut huonoja ja hyviä juttuja. Huomaa Ilona, että Zetor on hyvä juttu. Mutta ajatella kuinka paljon Zetor on kasvanut! Ja ajatella miten kaunis Ilona on! Ja kuinka ihania te olette!

  Toivotaan teille ensi vuodelle pelkkiä hyviä juttuja ja sitä, ettei ollenkaan tarvi sitä vakuutusta! Ja että ihminenkin olisi terve. Ja että Namun ja Zetorin rakkaus kukoistaa. Noin yleensä kaikkea parasta teille, eikä mitään kurjia juttuja ollenkaan. Sovittu.

  Tykkää

  • Kiitos äärettömän kauniista kommentista! Ehkä Zetor on kumminkin hyvä juttu _kaikkien_ (köh!) mielestä, viimeistään aikuisena kun on rauhoittunut :-D

   Mekin toivotaan teille kaikkea hyvää ja varsinkin terveyttä, kun siitä on välillä ollut pula!

   Tykkää

 8. Kiitos vuosikatsauksesta! On monenlaista väriä mahtunut teidän elämäänne, iloa ja surua. Kiitos jokaisesta kirjuroinnista, hienosti ovat kaikki kissat kirjuriorjansa kouluttaneet, Täällä ruudun toisella puolen saa ilota, nauraa, jännittää, surra ja kaikin tavoin myötäelää kanssanne. Oikein hyvää uutta vuotta teille kaikille!

  Tykkää

  • Kiitos lukemisesta! Mielellään me kirjoitellaan näitä, kun tiedetään että hyvät ihmiset ja kissat lukee :-)) Me toivotetaan mitä parhainta uutta vuotta teille päin!

   Tykkää

 9. Hurja vuosi. Teillä oli hurja vuosi. Ja siksipä uskomme, että vuosi 2016 on teille erityisen ihana ja hieno! Onnellista uutta vuotta siis!

  Tykkää

 10. Teillä on ollut melkoinen vuosi. Suuria suruja ja suuria iloja. Oikein hyvää ja ihanaa ja pehmoista alkanutta vuotta teille!

  Tykkää

 11. Kylläpä se teidän vuosi olikin täynnä turbulenssia :( Onneksi myös hyvää mahtui vuoteen ja nyt toivotaan vaan sitä hyvää tähän tulevaan vuoteen <3

  Tykkää

 12. Paula

   /  tammikuu 1, 2016

  Teidän vuosikertomus oli hellyttävä ja haikea, ihana, välillä tippa silmään tuli. Aika vaiherikas vuosi. Kuka olisi arvannut vuoden alkaessa. Hienoja kuvia ja lopussa mitä ihanin ja kaunein kalenterityttö Ilona! Kiitos kertomuksesta.

  Tykkää

 13. Ihana kooste, mukava palata muistelemaan menneitä tapahtumia. :) Ja hienosti näkyy Zetorin kasvu kohti aikuisuutta, ihan hirmu ero joulukuisen ja heinäkuisen kuvan välillä. :D

  Tykkää

  • Lisäys: Herra Harmaan poismenoon ei tietenkään liity mitään ihanaa ja mukavaa, mutta oli kiva ja haikea lukea poitsusta vielä näin muistelujen merkeissä. Kovin moninainen vuosi oli teillä, toivottavasti tänä vuonna on enemmän iloja ja vähemmän kurjia lääkärijuttuja! :)

   Tykkää

%d bloggers like this: