Mitä helvettiä, HESY??!

Lue!
http://creat.fi/elainsuojelusta-ihmisraakkaykseen-mita-hesyssa-tapahtuu/

Valitut lainaukset, tärkeimmästä alkaen:

”HESY:n tiedotustilaisuus to 21.1.2016 klo 18–20 Toivolan koulun auditoriossa, Mikkolankuja 3, Helsinki.” (vain jäsenille)

Otteita linkin artikkelista:

”Haastattelujen ja dokumenttien perusteella HESY:n toiminta näyttäytyy holtittomana mutta ilkeämielisenä sekoiluna, jossa eläinten hyvinvointi on jäänyt pahasti taka-alalle, samoin kuin ihmisoikeudet. Joillekuille se on silti ollut työpaikka, jossa on saanut toteuttaa kutsumustaan ja osaamistaan eläinten parissa.

Tässä esitellyn sosiodraaman päähenkilöille yhdistystoiminta on ollut kenties oman elämänsä kissankuselle haiseva House of Cards, jossa panoksena on kasa joulukeräyksen hiluja, vallantunne ja pätemisentarve. 1800-luvun lopulla suunniteltu HESY:n ansiomitali on saanut aivan uuden merkityksen: siihen on nimittäin kuvattu hevosenpää.

On uskomatonta, että sisäpiiriksi kutsuttu muutaman henkilön rinki on pystynyt jatkamaan todellisuudesta vieraantunutta menoaan niin kauan. Jokainen heitä kritisoinut henkilö savustettiin ulos. Kahden vuoden välein vaihtuvaan hallitukseen pystyttiin vaalivehkeilyllä saamaan tarpeeksi tuttuja tai niitä, jotka eivät jaksa välittää, kunhan vain tilinpäätös näyttää hyvältä.

Mitä käy eläimille, jotka ovat HESY:n tiloissa juuri nyt? Entä ihmisille? Viekö tällaisen sotkun paljastuminen uskottavuutta eläinyhdistystoiminnalta kautta linjan? Eivätkö äidit uskalla lähettää enää lapsiaan vapaaehtoistyöhön?

Jos HESY haluaa saada yli 140-vuotisen historiansa aikana ansaitun uskottavuutensa takaisin, yhdistyksellä on edessään vallankumous, suuri puhdistus. Jonkin tunnelin päässä vilkuttavaa valoa edustavan tahon, kenties seuraavan puheenjohtajan ja hallituksen, on maksettava hulluttelujen lunnaat ja ilmennettävä toimeenpanovaltaa remelien paukkeella.”

Olen ihan järkyttävän pöyristynyt! HESY! Olen lahjoittanut heille rahaa ja tehnyt testamentin. Noille räkäaivoille siis! Toivottavasti en kuole tänään, niin ehtii vielä muuttaa…

Mutta oudointa on, että koko ajan on tuntunut, että en halua olla Hesyn ihmisten kanssa tekemisissä. Olen sanonutkin tästä monelle. Mulla ei ole Hesyn ihmisiin muuta kosketuspintaa kuin käynnit talolla uutta kissaa etsimässä ja aikoinaan kirpparilla joskus. Silloin tapaamani ihmiset on olleet ihan mukavia, mutta jostain se noutänks tuli. Voi olla siitä kerrasta, kun kaverini roudasi mut auttamaan Hesyn muotinäytöksessä. Kovaääniset keski-ikäiset tädit tärkeilivät bäkkärillä ja myös esiintyivät vaatteissa, vaikka kaverini oli ainoa oikeasti kaunis ja mallimittainen ihminen koko porukassa. Olin aika w+t+f. Fiilis siellä ei ollut vihamielinen, mutta siinä määrin outo, että en halunnut enää ikinä osallistua mihinkään Hesyn tempaukseen. Näkyi kyllä selvästi, mihin artikkelissa mainitun ”sisäpiirin” rajat on vedetty.

Ei hyvä.

Nyt jumalauta, aikuiset ihmiset! Pää pois perseestä, minäminäminä tukkoon ja selkäranka suoraksi! Firmalla näyttää olevan rahaa kuin roskaa palkata mikä tahansa konsultti tuomaan järjen ja yhteistyön mäkätyksen ja luonnehäiriöiden esittelyn sijaan. Minkäs sille voi, jos on luonnehäiriö, mutta ihmisten ilmoilla KÄYTTÄYDYTÄÄN. Saatana, töissä varsinkin, mutta muutenkin. Palkatkaa sinne joku keikkaheebo(tar), joka oikeasti jaksaa setviä teidän hanurit ja päät erilleen!

Hyi helvetti mitä porukkaa :-((((

Mainokset
Edellinen artikkeli

37 kommenttia

 1. Saila

   /  tammikuu 21, 2016

  Ikävää :-(

  Tykkää

 2. Tuollaiset ihmiset saisivat mennä pätemään vaikka Suojelkaa vanhat ladot – yhdistykseen! Siinä ei työntekijöiden eikä eläinten tarvi kärsiä. Mutta siinä ei tietty pääse itse loistamaan parrasvaloissa.

  Tykkää

  • Laitoin juttuvinkin Ylen MOT:iin tuosta artikkelista.

   Tykkää

   • Hyvä! Toivotaan jne.
    Kyllä niin saisi pistää koko porukan vaihtoon. Että aikuiset ihmiset kehtaa leikkiä jotain Dynastiaa ja Kummisetää TYÖPAIKALLA. Mietin, eroanko jäsenyydestä. Katotaan, tuleeko Hesyltä mitään ulostuloa asian suhteen. Tuskin. Eihän ne osaa edes mailia käyttää.

    Tykkää

 3. Arja

   /  tammikuu 21, 2016

  Voi saasta, eläinten ja niitä rakastavien kustannuksella tehdään tällaista.

  Tykkää

 4. Valitettavasti tää on ollut tiedossa jo pitkään, jutut liikkuu näissä elsupiireissä aika tiuhaan :/ Se on vaan hemmetin ikävää, että ihmiset saattavat HESYn takia muodostaa mielipiteensä kaikista eläinsuojeluyhdistyksistä, ja kuvitella, että me kaikki ollaan aivan samanlaisia.

  Tykkää

 5. Erittäin surullista luettavaa. Erittäin. Sanattomaksi vetää. Olen itse käynyt muutaman kerran aikanaan tuolla siivoamassa, mitään en huomannut mutta siitä onkin jo aikaa ja kertoja vain muutama (niihin aikoihin löytyi se kissa-allergia…)

  Tykkää

 6. No jopas. Syö kyllä uskottavuutta koko touhulta. Argh.

  Tykkää

 7. Vastineessa aiempaan (joulukuu2015) uutiseen aiheesta http://www.hesy.fi/vastine-helsingin-uutisten-kirjoitukseen/ Hesy sanoo järjestävänsä pian tiedotustilaisuuden jäsenille. Kuitenkin ainoa ”kutsu” joka tilaisuuteen on tullut, oli tämän jutun lopussa http://creat.fi/elainsuojelusta-ihmisraakkaykseen-mita-hesyssa-tapahtuu/-. Jäsenistölle ei ole lähetetty mitään tietoa tilaisuudesta, saati kutsua. Ilmeisesti osoitelistan kokoaminen (emailit ja / tai katuosoitteet) on liian vaivalloista, koska aika menee riitelyyn työkaverien kanssa. Kuka sitä ehtisi duuneja hoitaa, viestintää varsinkaan.

  Hesyn viestintä on ollut täysin perseestä koko ajan. En edes ala siitä lehdestä, joka on surkea. Ihan vain mailikäytännöt ja asioihin reagoiminen. Vituttaa vieläkin! Ilmoitin heille osoitteeseen hesy@hesy.fi Pikkumustan kuolemasta, koska heidän säännöt sanoo niin. Mitään kuittausta ei tullut, ei tietenkään myöskään osanottoa tms. Kirjoitin osoitteen toimimattomuudesta heidän viestintäihmiselle, ja sain vastauksen. Heillä ei ole selkeää järjestelmää edes siitä, kuka ja kuka varahenkilö hoitaa yleisosoitetta.

  Lähetin heille kirjeitse testamenttikopion. Odotin, että olisivat kuitanneet sen perille saapumisen mailitse. Ei tietenkään mitään. Viikkoja myöhemmin kirjoitin taas viestintäihmiselle, oletteko saaneet sen paperin. Olivat. Ei vaan ollut tullut mieleen kiittää. VITTUPÄÄT. Miten jonkun putiikin viestintä voi olla NOIN perseestä??! Minäkin hoidan paremmin meidän viestintää, ihan vain järkeä käyttäen! Ei tarvii olla tyhmä loppuikäänsä, vaikka ois tyhmänä syntynyt!

  Mersun kuolemasta en enää edes ilmoittanut, se heitä kiinnosta hevonpers vertaa.

  Tykkää

 8. Miten ”voittoatavoittelematon” yhdistys voi tehdä satojen tuhansien eurojen voitot ilman että voittorahojen käyttämättömyyteen puuttuu mikään instanssi? Miljoonabudjetteja ei tulisi hoitaa enää harrastelija/aatetoverivoimin vaan siinä kohtaa pitäisi jo olla ammattimaista toiminnan pyörittämistä.

  Viestinnän esimerkkiesi tasolla pitäisi olla ihan arkipäivää. Standardivastaukset standardiviesteihin ei olisi paljon vaadittu. ”Otamme osaa kissasi kuolemasta”, ”kiitämme vuolaasti tekemästäsi lahjoituksesta” jne. Saati sitten haastavammat viestinnän lajit kuten kriisiviestintä, joka nyt olisi paikoillaan – tosin kriisihän siellä on ollut jo ilmeisen monta vuotta päällä.

  En ole itse jäsen, eikä minulla ole sieltä kissaa, mutta kirpparille olen toimittanut niin myytävää tavaraa kuin lahjoituksia kissatalolle (meillä kelpaamatonta ruokaa ja mm. niitä lakanoita ja peittoja). Eipä tarvitse enää lahjoitella siihen suuntaan yhtään mitään.

  Tykkää

  • Todellakaan eivät tarvitse meiän roposia. Nekin voi laittaa Moottoripuuman suuntaan http://moottoripuuma.blogspot.fi/2016/01/volloti.html

   Pitäis miettiä tuota testamenttia, mutta kelle omaisuuttaan nyt muka uskaltaa suunnata, kun iso ja ”luotettava” Hesykin osoittautui tuollaiseksi sirkukseksi.

   Ja niin, olet niin oikeassa tuosta yhdistyksen varojen kasautumisesta ja käytöstä tai käytön puutteesta. Asiallinen ammattilainen pitäisi olla siinä. Ja jos yhdistyksen säännöissä varsinkin on sanat ”voittoa tavoittelematon” niin oiskohan tuossa pikku korjauksen paikka. Vai eihän ne mitään voi kun voittoa tulee ihan tavoittelematta koko ajan? Haha.

   (Korjaan itseäni: säännöissä ei lue ”voittoa tavoittelematon”.)

   Tykkää

   • Mä en mene tätä ollenkaan varmaksi sanomaan, mutta olen ollut siinä uskossa, että yhdistyksien pitäisi lähtökohtaisesti olla voittoa tavoittelemattomia. Että jos voittoa tavoitellaan, sitten perustetaan yritys. Voin toki olla aivan tuhannen väärässäkin.

    Mutta oli miten oli, tuskin kenenkään mielestä on oikeansuuntaista toimintaa, jos rahaa (ja tavaraa) kerätään pankissa ja käytävillä makuutettavaksi. Lahjoituksen lähtökohta on, että se käytetään siihen tarkoitukseen, mihin rahaa kerätään ja tuskin noita keräyksiä mainostetaan että ”keräämme rahaa tilille”.

    Onneksi on pari (ainakin vielä) fiksua veljenpenskaa, joille voi perintönsä osoittaa. Ja millä kiristää loppuun asti vanhalle tädille palveluksia. :D

    Tykkää

    • Se on yhdistyksistä vähän komsiikomsaa, ks wiki. Rahaa niissä ainakin voi liikkua lujasti, en sit tiiä voitontavoittelusta.

     Makuuttaminen ei todellakaan oo oikein. Eikä myöskään hiekan kerjääminen ihmisiltä, jos omaisuudessa on kiinni miljoonia.

     Onnea fiksuista sukulaisista :)

     Tykkää

     • Otto Kulta

       /  tammikuu 23, 2016

      Yhdistyksen varojen ns makuuttaminen hyvällä tuotolla voi olla perusteltua ja järkevää pitkällä tähtäimellä. Tämän järkevyys on aina suhteessa toiminnan tavoitteisiin, strategiaan ja kulloiseenkiin tilanteeseen. Samanaikaisesti pitäisi olla idea/ajatus/strategia siitä, mitä tuloutetaan toimintaan nyt ja mitä pitkäjänteisempiä tavoitteita ajetaan. Taantuman/laman aikana kannattaa toteuttaa isommat investoinnit, jos on millä mällätä. Ehkäpä Hesylläkin rakennusprojektia pukkaa jahka hieman syvemmälle taantumaan Suomi sukeltaa.

      Jep, fiksut sukulaiset on hieno juttu. Mitä pitää ehdottomasti välttää, on ajatus tädeistä/isotädeista testamenttiautomaatteina! Jos sukulaiset ovat _ersiistä ja esim arvo/ajatusmaailmat aivan eri laitaa, niin testamentin tekoon hopi-hopi :D

      Tykkää

      • Otto Kulta

        /  tammikuu 23, 2016

       Korjaus/tarkennus edelliseen: MItä pitää ehdottomasti välttää, on ajatus tädeistä/isotädeistä PERINTÖAUTOMAATTEINA!

       Tykkää

       • Niin no kato siks just ei _automaatteina_ voi antaa tätiä pitää, voi aina kiristää, että jos vanha täti ei saa sitä tai tätä niin testamentti menee muutokseen… vaan ei Hesylle. Pitää pitää pientä jännitystä yllä etteivät ihan laakereillaan pääse lepäämään jättiomaisuutta (hah) odotellessa.

        Tykkää

      • Mut ei se ole hyväksyttävää, että eläintenhoitajat käy omilla rahoillaan hakemassa hiekkaa ja lääkkeitä, kun yhdistyksellä itse asiassa on rahaa ihan helvetisti. Vähän panostusta siihen arkipäivän toimintaan myös, vaikka olisi pitkän tähtäimen suunnitelmiakin!

       Sukulaisista… mä olen pariinkin otteeseen saanut ihan tuntemattomilta sukulaisilta jämiä muutaman tonnin (tosin tää on loppu nyt, muilla sukulaisilla on lapsia) ja mun sukulaiset ei oo varmaan arvomaailmaltaan kovin kaukana musta, ne on muuten vaan persoonallisuushäiriöisiä ja siksi en viiti jne. Mutta siis ei mua ihan hirveesti sakkaa jos sisarusten lapsille menee jotain jossain vaiheessa. Mä oon saanut ylläreitä, mä voin antaa ylläreitä. Toki silti mietin elämiä auttavaa kohdetta.

       Tykkää

       • Otto Kulta

         /  tammikuu 23, 2016

        Että pienipalkkaiset eläintenhoitajat sponssaavat hiekka&lääkekuluja…onhan se _ersiistä. Ei hyvä. Toimintaa ei vaan johdeta, siitähän tämä kertoo.

        Ja ylläripylläriperinnöt on tännekin tervetulleita, vaan ei enää todennäköisiä (perintökaaren muutokset eli kaukaisemmilta sukulaisilta ei tule automatik-perintöjä ilman testamenttia). Toisaalta on helpottavaa nyt kun tietää, että kaukaisemmat sukulaiset eivät voi periä (in case of meidän ydinjengi vaikkapa kuolisi lento-onnettomuudessa kerralla).

        Tykkää

 9. Jahas Creat.fi:n jutun vastine on ilmestynyt
  http://www.hesy.fi/ajankohtaista/tiedotteet/

  Ei mitään mitä ei olisi voinut odottaa. Paitsi pieni ylläri että myöntävät, että palkanmaksu ei ole aina sujunut.

  Ei vakuuttanut.

  Tykkää

 10. Hiljaiseksi vetää. Ei kyllä tuo vastine oikein muakaan vakuuttanut. The truth is out there.

  Tykkää

 11. Otto Kulta

   /  tammikuu 22, 2016

  Erittäin harmi juttu! Itsekin olen harkinnut Hesyä testamenttini edunsaajaksi. Hyvä muistutus siitä, että pitää tutustua suurennuslasilla tämän tyyppisten yhdistysten toimintaan ja talous&toimintatietoihin, jos haluaa tehdä merkittävämmän lahjoituksen.

  Nyt kiinnostaa saada hyppysiin Hesyn tilipäätökset ja taseet useammalta vuodelta, rahavirrat, hallituksen kokoonpanot, hallituksen sidonnaisuudet, jne. Hesyhän on yhdistys (onko taustalla säätiötä?) ja yhdistyslakien alainen, joten täysin pellossa ei voi elää. Jäsenistön pitäisi tällaisessa tilanteeessa kyetä vaikuttamaan ja tiukemmin vaatimaan tilanteen selvittämistä, suunnanmuutosta ja selkeää suunnitelmaa Hesyn toiminnan kehittämisestä ja jäntevöittämisestä. Jäsenistöstä löytyy satavarmasti asiantuntemusta, jota tilanteessa tarvitaan.

  Kiteyttäen näyttää siltä, että Hesyltä puuttuu strategia (strategiapaperi, missio ja visio takuuvarmasti löytyvät, mutta ne eivät ohjaa toimintaa käytännössä), johtaminen/johtamisjärjestelmät, johtajuus ja toiminnan järkevä käytännön organisointi.

  Potentiaaliahan on hurjasti: tuottoisaa pääomaa, tuloja ja kassavirtaa, halpaa työvoimaa (NB on anteeksiantamatonta että esim palkanmaksu tökkii ja työolot ovat surkeat), vapaaehtoisia ja mikä tärkeintä _upea toiminnan kohde_. En ole Hesyn jäsen enkä tunne tilannetta, ja nyt tietysti mietityttää, mikä yhdistyksen taloudellinen ja toiminnallinen tilanne todellisuudessa on.

  Sanovat eri osapuolet mitä tahansa, niin fakta on, että Hesy ei tällä hetkellä näytä kykenevän tarkoituksenmukaiseen ja tehokkaaseen toimintaan. Jokin mättää, ja se jokin on nyt ratkaistava. Ratkaisut eivät ole rakettitiedettä – tiedän sen omasta ammatillisesta kokemuksesta – mutta ensin pitää löytyä tahtoa ja johtajuutta lähteä asiaa selvittämään.

  Tykkää

  • Otto Kulta, mehän voitais olla toistemme edunsaajat! :-D No, jos nyt huomenna kuolen, niin menee sukulaisille. Jos en kuole, niin mulla on aikaa miettiä, mihin suuntaan. Mutta Hesy ei saa multa enää mitään.

   Ikävä homma se, että yhdistys joka tänään käyttäytyy mallikkaasti, voikin kymmenen vuoden päästä olla täynnä toistensa tukassa roikkuvia perspäitä. Ei voi tietää. Mielellään tukisin eläinten auttamista, mutta … noi porukat. Kaikki epäilyttää jo. Tiina viittasi toisaalla Kissojen Katastrofiyhdistyksen taannoisiin riitoihin (googlailin eteenpäin). Ei, en tykkää mistään tuollaisesta. Eivät saa kannatustani. Eivätkä ole niin köyhiä, että sitä tarvitsisivatkaan.

   Sun kommentti on kaikkiaan tosi hyvä. Tosin hesyläiset ei sitä lue, valitettavasti. Johtajuus ei näytä siellä onnistuvan, koska egot pursuu yli äyräiden.

   Tykkää

 12. Tätä uskomatonta skeidaa on jatkunut _vähintään_ vuodesta 2008
  http://oikeuttaelaimillenet.adv4.hosting.fi/foorumi/lofiversion/index.php?t15440.html

  Tykkää

 13. Pauliina

   /  tammikuu 23, 2016

  Vähän eri juttuu mut kuitenkin
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012220997711_uu.shtml
  http://tassunpohjia.blogspot.fi/2016/01/torkea-kavallus-katsaus-aikaan-huhtikuu.html

  Ainahan on SEY mutta se on tuntunut niin isolta ja kasvottomalta.

  Tykkää

 14. Ana

   /  tammikuu 23, 2016

  Huoh. No niin.

  Onneksi olen tavannut muutamankin täysipäisen rescuetoiminnassa olevan, ei tätä fasadien romuttumista muuten jaksais selvinpäin.

  Tykkää

 15. HESYllä on tosi huono maine facebookin kissapiireissä, eikä näemmä suotta. :(

  Tykkää

  • Miten voi vuosikausia jatkua noin ummehtunut ja epäreilu meno??! Varsinkin jos kaikki jo tietää. (Minä en tiennyt, siks oon niin pöyristynyt.)

   Tykkää

 16. Aivan pyllystä. Olen kuullut KisuRy:n ongelmista ja nyt Hesy räjähti kartalle isosti. Molemmissa tapauksissa taitaa olla osasyynä liian isot egot johtoportaassa. ne saisi jättää narikkaan duunivuoron alkaessa.

  Ja jos on palkattua henkilökuntaa, niille maksetaan palkat ajallaan. Ei fiiksen ja ehtimisen mukaan.

  Tykkää

 17. Kissapiirit tuntuu olevan tälläsiä. Minuthan savustettiin ja lopulta potkittiin ulos kissojen katastrofiyhdistyksestä 2000-l puolessa välissä. Menin kyselemään vääriä kysymyksiä ja yhtäkkiä pari sähköpostia lensi ees taas ja ilmoitus, että hallitus päätti erottaa minut (todellisuudessa puheenjohtaja ja tiedottaja päätti keskenään, mikään hallitus yöllä kokoontunut). Samanlaista suhmarointia ja kähmintää esiintyi silloin kky:llä. Silloinen puheenjohtaja on sittemmin siirtynyt syrjään (vuosikymmeniä se ottikin!) ja tiedottajakin vaihdoi lafkaa riitojen takia, että en tiedä mikä meno on nykyään. Ainakin ovat vihdoin saaneet kissatalon pystyyn, joten jossain on edistytty.

  Minä siis vain kysyin viattomasti miksi me otamme kissoja kadulta, kun lain mukaan meillä ei siihen ole oikeutta… Minä meinasin joutua vastuuseen kissan varastamisesta, kun olin ottanut kissan ensikotiini, enkä halunnut luovuttaa sitä takaisin ihmiselle joka ei selvästi kissastaan huolta pitänyt. Kissan onneksi, tämä päätyi muutama vuosi myöhemmin siihen viralliseen löytöeläintaloon ja sai sitä kautta uuden kodin.

  Tykkää

 18. Kandee testamentata SEY:lle. Hoitavat hommansa asiallisesti ja vaikuttavat pitkin maata paikallisesti ja lisäksi valtiollisella tasolla mm. eläinsuojelulakeihin ja käytäntöihin. Asiallista monipuolista työtä suomalaisten eläinten hyväksi.

  Tykkää

  • Ana

    /  huhtikuu 22, 2016

   Mietin noita pitkään, löysin sitten kohteen. Toivottavasti käyttäytyvät kunnolla ja hoitavat hommansa, kuten hyvin on hoitaneet tähän mennessä.

   Tykkää

%d bloggers like this: