Lisää arvoituksia

Voi hemmetin itkupotku! Huomasin Ilonan leuan alla kaksi karvatonta aluetta, jotka on punaisia – kahden peukalonpään kokoisia – ja niiden välissä karvaton (vähäkarvainen) alue, jossa iho on vielä ehjä. En ole huomannut Ilonan rapusttelevan leuan alta ollenkaan, joten ei ne alueet kutia. Mutta se punainen ei kyllä varmaan ole tervettä tai ehjää ihoa.

Olisiko tämä nyt sitä samaa allergista reaktiota, joka alkoi tiistaina 15.3. hurjalla joka paikan nuolemisella ja muuttui keskiviikkona löysäksi massuksi? Vaikka nyt ei ole enää ollut löysää massua.

Lisäksi aloitin kummallekin kissalle matokuurin eilen, koska Ilona on lähdössä rokotuksille parin kolmen viikon päästä. Samaa lääkettä on syöty ennenkin, siitä ei silloin(kaan) tullut mitään pahaa.

Voi hyvänen helevetti näitä arvoituksia.

Ja tietenkin nyt on pitkät pyhät, kuinkas muutenkaan.

noi kaksi petillä tassut sekaisin

Mainokset

21 kommenttia

 1. Jos Ilona nyt on kunnossa, ei varmastikaan pelkistä karvattomista kohdista leuan alla tarvitse hermojaan nyt pyhinä menettää (helpommin sanottu jne.). Karvattomat kohdat on voineet tulla jo silloin aiemmin, kissankarvalla menee yllättävän kauan kasvaa takaisin. Tai onko se nyt saanut samoja ruoka-aineita kuin silloin alkuviikosta?

  Matokuurista peräisin olevat reaktiot luulisi enemminkin olevan vatsajuttuja kuin tuollaisia yksittäisiä karvattomia länttejä. Seurata toki täytyy.

  Tsemppiä kaverit! Tosi tyhmää ja epäreilua, että teillä nyt on tuollaisia :( Ja just nimenomaan pyhien aikaan vielä!

  Tykkää

 2. Voihan kökkö taas! Voi kun kissat osais puhua ihmisten kieltä, olis niin helppo diagnosoida että mikä on nyt vialla :(

  Tykkää

 3. No se on sentään hyvä, että Ilona ei itse näytä välittävän koko jutusta. Mutta oli se silti karsee ylläri löytää ne läikät leuan alta. Puhdistin Septidinillä, mutta ei niistä mitään verta tihkunut tms. Ei mitään hajua, voiko se olla jokin sieni tai allergia tai mitä.

  Joo i/d:tä menee pehmona ja raksuina.

  Tykkää

  • Voihan tietysti olla, että taas on nahisteltu ja Zetor on vaan repinyt pari tuppoa karvoja. Mutta entäs se karvoja menettänyt ehjäihoinen alue punaisten läikkien välissä?

   Tykkää

 4. Minulla on välillä punaisia paikkoja karvattomana tai karvalla, kun Pepsin kanssa vähän leikkitapellaan. Ja sitten kun ne paranee niin puna häviää, mutta karvat tulee peräjäljestä (lähteekin joskus vasta puna lähtiessä ne karvat). Kyllä ne on tähän mennessä parantuneet Septidinillä.

  Tykkää

  • Miekin rupesin epäilemään vahvemmin, että saattaa olla just tuota tappelun jäämistöä tääkin. Zetorille miinusta! Kaikista ois kivempi, kun oltais kiltisti
   :-(((

   Tykkää

 5. No voi kurjuus, noi tollaset löydökset on aina niin ikäviä kun ei voi tietää mistä ne on peräisin. Toivotaan, että on tappelujälkiä vaan.

  Tykkää

 6. Saila

   /  maaliskuu 25, 2016

  Voisko vaikka laittaa bepanthenia? Sehän uusii soluja. Onneksi tuo ei kuitenkaan ole hengenvaara-asia, silloin pyhät on tosi ikävä juttu. Toivottavasti Ilonan iho paranee pian!

  Tykkää

 7. Äh, mä en mielellään nyt mitään voiteita, kun Ilona ei näytä välittävän huonosta alueesta. Kaikki hoidot on tälle neidille hiukan hankalia kun siltä menee hermot niin vähästä. Sit se taas pelkää mua ties kuinka pitkään. Meinaan kuitenkin aamuin illoin puhdistaa sitä kunnes näyttää hyvältä. Puhdistamista se sietää ihan hyvin, jos saan hänet enste kiinni…

  Tykkää

 8. Se on tosiaan hyvä, että Ilona ei niitä rapsuttele. Meillä löytyy joskus painimatsien jälkeen karvatupsuja, joissa on ihoa kiinni. Noilla on molemmilla kuitenkin niin paksu turkki, että en ole paikallistanut karvattomia kohtia. Rupia kyllä tuntuu silittäessä.

  Tykkää

  • Musta on niin hassua kuulla nyt monelta taholta, että kotikissojen tappelut on ihan normaaleja. Ei meillä Harmaa ja Musta tai Harmaa ja Ilona koskaan repineet karvoja toisiltaan. Oon pitänyt Zetoria tosi röyhkeenä, että se kehtaa tehdä tuollaista. Mutta jos se onkin tavallista, niin sittenhän meillä on vaan käynyt tosi hyvä säkä edellisinä vuosina, toisissa kissapareissa.

   Tykkää

   • ”Tappelut” on joskus aika rajujakin. Meillä jompi kumpi saattaa päästää korviavihlovia rääkäisyjä, mutta silti ei missään ole karvatupsuja kummempaa. Sulassa sovussa kipitetää peräjälkeen hurjaa vauhtia molemmat vuorollaan edellä.

    Tykkää

 9. Voi ehkä olla peruja myös siitä kutinasta mitä itse kovasti rapsutteli? Toivottavasti niin ja karvojen kasvaminen todellakin kestää.

  Tykkää

 10. Kutinaa se hoiti vain nuolemalla. Eikä se kai kestänyt pitkään. ”Kai”, koska mun oli pakko mennä kokoukseen siksi illaksi. Ei enää hermoillut tai nuollut kun tulin myöhemmin kotiin.

  Nyt Ilona ei enää syö pehmo-i/d:tä. Illalla kieltäytyi. Aamulla se jopa pelkäsi annosta ja maistettuaan juoksi karkuun vessaan. Kyllä on niin outo tyttö. No, annoin sille sitten muuta. Onneksi se syö kuitenkin i/d raksuja.

  Tykkää

 11. Voihan punalaikut! :-o Onneksi ne eivät kuitenkaan vaivaa Ilonaa, niin voi katsoa, miten tilanne etenee. Jospa ne paranisivat yhtä yllättäen kuin tupsahtivatkin. Me pidetään peukkuja ja lähetetään paranemisenergioita! <3

  Tykkää

 12. Äh. Taisin rapsutella niitä vähän liikaa…

  Tykkää

 13. Täältä tulee kanssa vertaistukea tohon ”tappeluun” – Tuppotolkulla irtoaa karvaa, kun Nisu huvittelee Mimmin tai Ellin kanssa. Nätimminkin voisi leikkiä, olen sille sanonut kun ei kukaan jaksa dikattoorin kynsissä.

  Tykkää

 14. Hyi, Nisu! Ei oo kiva.

  Tykkää

 15. No voi hitsi. :( Meillä ei ole tullut ”sotahaavoja” leukaan, mutta Rakulla on pari kertaa ohimossa ollut karvaton vereslihalla oleva alue. On parantunut itsestään ilman toimenpiteitä. Toivottavasti näin tapahtuu Ilonallakin eikä karvaton alue tule takaisin, mistä sitten on johtunutkaan. :)

  Tykkää

  • Ana

    /  huhtikuu 2, 2016

   Hyvin meil on parantunut se alue.
   Zetor (kakkapää!!) yrittää kyllä ihan liian usein vastaavia tempauksia. Olen antanut kissojen nahistella rauhassa, selvittää kissa-asioita, mutta nyt puutun kyllä temmellykseen. Yhtään ei tarvita lisää vereslihoja. Varsinkin kun niitä tulee vain toiselle kissalle :-(

   Tykkää

%d bloggers like this: