Ilona-parka ja oranssi rusetti

Ilona-parka. Typyllä on ennenkin ollut pari kertaa liiallista pepun pesemistä ja karvan katoamista kaulasta. Peppuasioissa käytiin lääkärillä viimeksi tammikuussa, niin että eihän näitä kaulurikeikkoja niin usein ole ollut, mutta kun ei pitäisi olla ollenkaan.

Niin, käytiin siis vetskulla koska torstaina alkoi taas pepun kimpussa ryönääminen. Olin ajatellut jo aiemmin, että voisi olla jokin ruoka-aineallergia, mutta nyt saatiin vahvistusta siihen. Oireet on tyypillisiä sille.

Mutta allerginen mille? Olen koko ajan vaihdellut typsyn ruokia, koska neiti on pikkasen nirso ja ihan ruokatilaustenkin takia haluan tietää, mikä hänelle kelpaa. Nyt vetskun luvalla me ei menty suoraan niihin eliminointiruokiin, vaan aloitetaan silleen, että Ilona söisi vain kahta ruokaa, ja katsotaan miten käy. Olen nyt valinnut kaksi hänelle kelpaavaa, ja johan nuo on kaksi päivää melkein kelvanneetkin :-((( Ehkä mä vaan sitten vaihdan ne ”ainoat” ruuat, jos ei typy syö tarpeeksi. Kuten nyt ei ole mielestäni syönyt. Vaikka varmasti valitsin sellaiset safkat jotka kelpasi vielä pari päivää sitten ja sitä ennen! Argh!

Ihoa korjaamaan on ne tavalliset: puhdistus ja antibioottivoide ja kauluri kahdesti päivässä. Eilen aloitettiin. Vaikka kaulurissa on uusi nätti oranssi rusetti, Ilona ei silti hymyile. Eilen se piti mua vielä murhaajana ja terroristina ja maailman pelottavimpana ihmisenä. Tänään on jo ollut rennompi.

Voi huokaus, on tää taas tämmöistä. Nyt kun saisi tuon ihon paranemaan ja nuolemisen loppumaan, niin olisi enemmän sellainen olo, että ollaan oikealla tiellä.

Hyvä uutinen: Ilona ei ole lihonut, vaikka olen viikkoja jo ollut sitä mieltä, että kyljissä on ylimääräistä pyöreyttä.

Jälkipuheet: Olen aika hermona nyt. Aloitin eilen voiteet ja kaulurin ja silti musta näyttää, että Ilona kutiaa. Pitäisikö mun nyt heti vaihtaa testisafkat ihan johonkin muuhun? Ajattelin PrimaCatin Tender Tunaa, koska sehän nyt on ainakin hälle kelvannut ja on 75%pelkkää tonnaria. Vai pitääkö odotella viikonlopun yli? VOI HITSI, OLEN NIIN HUONO ÄITI JA MITEN MULLA EDES VOI OLLA KISSOJA??!

Seuraava artikkeli

18 kommenttia

 1. Saila

   /  elokuu 27, 2016

  Voi sua <3 Kyllä kai se sitten alkaa syödä, kun tulee liian nälkä? Onneksi Ilona ei ole laiheliini, niin on varaakin olla hieman dieetillä, kunnes päättää taas, että ruoka maistuukin.

  Tykkää

 2. Et ole huono äiti! Allergiat ovat niin hankalia, kissat eivät edes kerro että nyt oli väärää ruokaa

  Tykkää

 3. Leena Royce

   /  elokuu 27, 2016

  Meidan Cinnamonilla on allergiaa tosi paljon ja han kanssa raapii itsensa verille. Me alettiin syottamaan hanelle kuivamuonana Hill’s Presciption Diet z/d original skin/food sensitivities cat food. On auttanut aika hyvin. Han kylla saa n. 3 kuukauden valein rokotteen laakarissa joka autaa parantamaan ihottuman. Rokote on Depo-Medrol injection 20mg/ml ja toisinaan myos rokotteen Convenia 80 mg/ml jos hanella on tulehdusta raavituissa kohdissa. En tieda onko naita juttuja Suomessa silla mina asun Coloradossa (Fort Collins). Kokeilisin ainakin tuota Hill’s kuivamuonaa. Meidan kissat ovat kauhean ronkeleita syomaan mitaan mutta Cinnamon tykkaa tuosta kuivamuonasta. Markaruokana me syotetaan rabbit-purkkiruokaa. Yritimme Hill’s rabbit ja duck-purkkiruokia mutta niista han ei tykannyt. Taa rabbit jota han syo nyt on” whascally wabbit receipe” valmistaja on Iandloveandyou.com. Muutkin meidan kissat tykkaa tuosta purkkiruuasta. Mun mies on luontaistuotteiden kannattaja ja olemme kayttaneet joskus Cinnamon allergiaan aloe veraa, se on ihan puhdasta aloe veraa luontaistuotekaupasta on vahan hyytelomaista. Laakari sanoi, etta on ok. Joskus laitamme ihan vain oliivioljya silla se auttaa rupiin. Toivottavasti joku naista auttaa Ilona-reppanaa.

  Tykkää

 4. No niin, ensinnäkin et kyllä voi tästä itseäsi syyttää! Että pois se ajatus nyt hus hus ja toiseksi toivomme Ilonalle tsemppiä ja kutinattomia hetkiä. Valitettavasti syynä saattaa ehkä olla myös se stressi, mitä täällä mahdollisesti koki vaikka olikin aika lunkisti koko ajan, paitsi kun laitoimme boksiin kotiinkuljetusta varten.

  Tykkää

 5. Et todellakaan ole huono äippä! Nää on hankalia asioita, joku sellanen ruoka, jossa on vaan yhtä proteiinia, ja sillä kokeilemaan väheneekö oireet, jos ei ensimmäisellä vähene, niin sitte taas erilaista yhden proteiinin ruokaa. Voi mennä pitkään, ennen kuin syyllinen löytyy ja sinnikkyyttä vaaditaan. Tsemppiä.

  Tykkää

 6. Sofi ja Olga

   /  elokuu 27, 2016

  Ei oo sun syy! Nää on hankalia juttuja ja ite kärvistelen Olgan löysän kakan kanssa aina välillä. Vaikka syö koko ajan samaa ruokaa, niin välillä tulee löysää ja välillä on ihan ok. Pienikin stressi aiheuttaa ongelmia ja tää julkisivuremppa ei ainakaan paranna asiaa. Voipi olla, että Ilona on stressiherkkä tyyppi myös. Tsemppiä teille!

  Tykkää

 7. Se nyt vaan ei syö sitä märkää kanajuttua jonka valitsin, joten pakko koittaa muuta. (jota se ei taas syö kahden päivän päästä…) En vaan tiedä, tuo mainitsemani PrimatCatin tonnari, onhan siinäkin ”kahta proteiinia” kun siinä on 3 % riisiä, vaikka riiisi nyt taitaakin olla melkein sata% hiilaria.
  z/d raksuja voisin ostaa. Ei nuo nykyiset raksut niin herkkuina häviä, että niitä jäisi kukaan kaipaamaan.

  Mun olis vaan pakko saada tämä selviämään nyt, koska kisut lähtee hoitoon kolmen viikon päästä!

  Tykkää

 8. Voi sua! Et ole huono äiti, ensinnäkään. Jaksamista jaksamista ja Ilonalle paranemista!!

  Sitten asiaan. Voit kyllä vaihtaa ruokamerkkiä, kunhan sisällykset pysyy samana. Eli voit antaa eri valmistajien tonnikalaa, kunhan sisällysluettelossa mainitut raaka-aineet pysyy samana. Joskushan kissoilla saattaa mennä sama sapuska erilaisesta paketista ihan kovasti. Kissat on vähän sellaisia :) Monilla valmistajillahan on esim. tonnikalaruoat sisällöltään pelkkää tonnikalaa ja riisiä. Applawsilla, AlmoNaturella ja taitaa BritCarellekin olla, ja varmaan muillakin.

  Riisille kissat on tosi harvoin allergisia, koska se on enimmäkseen hiilihydraattia. Allerginen ollaan proteiineille. Raksuissa on se huonous, että niissä on sitä varastopunkkia oikeastaan aina, vaikka sekään ei yleensä ole kissoille niin suuri ongelma kuin koirille. Ne eläinlääkäriltä ostettavat eväätkin kyllä on ihan päteviä, jos vaan kissa suostuu niitä syömään. Kalliitahan ne tahtoo olla.

  Allergiat on siitä typeriä, että niiden selvittelyyn voi mennä vuosia (tai eivät selviä koskaan…), eikä ne oikeasti selviä kuin kokeilemalla.

  Koitahan nyt jaksaa ja yritä rauhoittua. Tiedä, että et ole tehnyt mitään väärin tässä!

  Terveisin
  Kahden allergisen äiti

  Tykkää

 9. Nuppu lähettää Ilonalle isot tsempit ja kehräyset. Se jos kuka tietää, ettei kauluri ja kutinat ole yhtään kiva combo. Ja mä taas tiedän, miten tuskaista tuo on kissaemoilun kannalta – varsinkin kun kutinaan yhdistyy nirsoilu!

  Meillä lieventävä asianhaara on ollut se, että Nuppu kyllä syö kaiken, mitä nessunsa eteen saa. Mutta kuten tiedät, helppoa ei ole ollut. Eikä nopeaa. Toivottavasti teillä tilanne rauhoittuu pian ja löytyy helposti se kutinan aiheuttaja. Lohdutuksena sanottakoon, että vaikka meillä allergiaa aiheuttaa se hemmetin varastopunkki, niin silti on kuitenkin löytynyt kutinaton ruokavalio. Ja me emot kyllä yritetään aina parhaamme, joten ei saa kuunnella itsesyytöksiä, vaikka ne joskus korvaan yrittävätkin huutaa!

  Tykkää

 10. Kiitos teille kaikille.
  Nyt juuri Ilona syö z/d-raksuja, vaikka ekana vain hylki koko ajatusta. Onneksi syö!
  Ja Primacatin mainittua tonnaria kävin ostamassa keskustasta, koska aamulla Ilona söi ainoasta jäljellä olleesta pussista sentään puolet. Tulkitsin että kelpaa.

  Nyt taas peukkua.Jospa pepun peseminen ja rapsuttelu jo tänään vähentyisi? Tyttö on ainakin ihan hyvällä tuulella.

  Tykkää

 11. Voi Ilonaa! :( Inhottavia nuo allergiajutut, nirson kisun kanssa varmasti vielä erityisen hankalia. Paljon tsemppejä sinne tilanteen selvittelyyn!

  Tykkää

 12. OutiAlex

   /  elokuu 28, 2016

  Ei huolta, et oo huono äiti! Ei meinaten oo helppo olla kissa- ja ihmislasten äiti, vaikka parhaasi yrität :)

  Tykkää

 13. Onneksi Ilona antaa hoitaa nätisti. Lekurillakin se vaan jähmettyy paikalleen ja vetää päälleen näkymättömyysviitan sillä lailla. ”Ei täällä ketään ole, hajotkaa.”

  Tykkää

 14. Ei olla huonoja äitejä siellä ei ollenkaan! Tsemppiä teille, meilläkin Ruffe kutisee välillä ja rapsuttaa itseään verille. Onneksi ei nyt kun ollaan löydetty hyvä ruoka sekä mahalle että iholle.. Eli ettekhän tekin löydä! :) Tsempit sinne ja ilonalle pusut <3

  Tykkää

 15. Tänään ja eilen Ilona on syönyt hyvin raksuja ja tonnikalaa. Jospa nämä ruuat sopisi? Pepun peseminen on ainakin vähentynyt, mutta eihän noi kaulan huonot kohdat vielä ole miksikään parantuneet. Ohimoilta on jo parempi.

  Se on vaan siinä, kun tää ruokapelleily tulee niin huonoon aikaan. Mulla on nyt kolme viikkoa aikaa löytää Ilonalle osuva ruokavalio ja parannus, koska sit lähden sairaalaan ja Mamma ottaa kissat. Kun tulen sieltä, en varmaan ole siinä kunnossa, että voisin pyydystellä Ilonaa kauluria varten. Eli tään asian ON PAKKO HOITUA NYT. Ja siksi mulle tulee välillä ihan epätoivoinen olo :-(

  Tykkää

 16. Voi kurjuus. :( Allergia-asiat on niin tympeitä, täällä kokemusta kahden kissan verran. :/ Jos Ilona on vasta aloittanut raapimisen, oletko huomannut onko se saanut jotain poikkeavaa vaihteluksi tuolloin? Eläinlääkärin ruokia kannattaa välttää viimeiseen asti, ne on heikkolaatuisia ja voivat johtaa toisenlaisiin ongelmiin, kuten diabetekseen suuren hiilarimääränsä vuoksi ja lihaskatoon proteiinin vähäisen saannin vuoksi. Jos kala on toiminut, kannattaa kokeilla vaikka kalaraksuja kaverina, kuten Orijen, Canagan tai Thrive. :) Thrive on allergiaystävällisin noista, muttei harmillisesti sisällä jodia. Meillä Orijenilla oli Canagania parempi maistuvuus, mutta sen syöttö tyssäsi merileväallergiaan ja merilevää käytetään noissa kahdessa jodinlähteenä.

  Tykkää

 17. Ana

   /  syyskuu 6, 2016

  Sehän siinä just on, että olen antanut Ilonalle kaikkea mahdollista katsoakseni, mikä sille maistuu. On vähän valikoiva tyttö. Nyt mennään primacatin Tender tunalla (lopussa ainakin yhdessä niistä kolmesta kaupasta mist sitä ylipäätään täällä saisi :-<<< ) ja z/d raksulla jollei uusia vaikeuksia ilmene. JOulukuussa oon varmaan jo niin kunnossa että voi laajentaa senkin uhalla että taas jahdataan kissaa voiteille ja kaulurille.

  Tykkää

%d bloggers like this: