Ei parane nopsaan

Mulla on enää kolme viikkoa aikaa saada selville, miten Ilona voi syödä ilman allergioita. Sitten kissat lähtee hoitoon ja meikä toiseen hoitoon.

Tilanne on nyt se, että Ilonan yletön pepunpeseminen on lakannut, hiphuraa. Mutta leuan alla iho näyttää vaan pahemmalta. Olen hoitanut leuan alusta, ohimoita ja peppua nyt viiden päivän ajan puhdistamalla ja rasvaamalla kahdesti päivässä, plus kauluria tunti voiteen imeytymistä varten. Lisäksi laitan ruiskulla iltaisin hiukan Nutrolinin kissaöljyä Ilonan suuhun, koska kumpikaan kissa ei syö sitä vapaaehtoisesti. Sen pitäisi vahvistaa ihoa.

Kissa on syönyt vain PrimaCatin Tender Tunaa ja z/d-raksuja. On maistunut siis jo viisi päivää, uskomatonta.

Mutta jokin noissa safkoissa jarruttaa ihon paranemista?

Jätin vetskulle soittopyynnön. Ainoa hyvä puoli tässä revohkassa on, että olen itsekin saikulla ja ehdin hoitamaan ja kyttäämään. Ilona on itse ihan hyvällä tuulella aina kun on ilman kauluria, mutta mun sielua raastaa ajan kuluminen, edistymisen hitaus ja epävarmuus siitä, mitä oikeasti pitäisi tehdä.

ilona kuuppa päässä sängyllä katsoo kameraan

Tarkkailen teitä. Ettäs tiedätte.

Mainokset
Edellinen artikkeli

18 kommenttia

 1. Ei ole välttämättä noissa ruuissa mitään, mikä hidastaisi paranemista. Elimistössä olevien allergeenien poistuminen voi viedä pari kuukautta. Siksi eliminaatiodieetit kestää yleensä vähintään 12 viikkoa ennen uusien ruoka-aineiden lisäyksiä.

  En siis halua lisätä sun ahdistusta, sanoin vain noin tiedonvälityksen hengessä :) Ja ymmärrän vallan hyvin, että nyt ei olisi kuukausitolkulla aikaa väännellä!

  Joka tapauksessahan tilanne on jo kuitenkin paaaaaljon parempi, jos Ilona ei kerran harrastele pehvansa kimpussa enää yhtenään!

  Tykkää

  • Peppu on kyllä päivän paras uutinen!

   Mutta joskus pääsiäisen tienoissa kun Ilonalla oli huonoja kaulassa, nehän häipyi muutamassa päivässä puhdistuksella, kaulurilla ja voiteella. Se mua tässä nyt hämää. Että jos ennen niin miksei nyt? Yhyy.

   Tykkää

 2. Saila

   /  elokuu 31, 2016

  Voimia!

  Tykkää

 3. Hyvältä kuulostaa hoito, varmasti alkaa ihokin pian parantua! Ja bileitten paikka että sama ruoka tuntuu kelpaavan ja kelpaavan, pidetään täällä peukkuja, että sama linja jatkuu. :)

  Tykkää

 4. Tykkäätkö sä oikeesti Tender Tunasta? Mä en sitä syö. Mutta hyvä jos se vähentää kutituksia!

  Tykkää

 5. Sofi ja Olga

   /  elokuu 31, 2016

  Voisiko stressi hidastaa paranemista? Kissat kun aistivat myös ihmisen fiiliksen ihan liiankin hyvin. On sulla kuitenkin vielä tässä aikaa ja peppunuolun loppuminen on jo hyvä merkki.

  Tykkää

 6. Voi ei että kutittaa :( Muakin kutitti herkku kana, jota en saa enää syyä. Tyhmää!! Ihan tyhmää!! Toivottavasti iho paranee, mulla se on parantunut aika nopeaa jos oon rapsuttanut verille.. Sit mäkin joudun pitää pottaa päässä. Sekin on tyhmää.. Toivotaan sulle paranemista ilona <3

  Tykkää

 7. Voi Ilonaa, ehkä Ilonakin stressaa, kun ihminenkin stressaa, ja se stressi hidastaa paranemista. Hienoa kuitenkin, että Ilonalle on löytynyt maistuvat ruuat! Tsemppiä.

  Tykkää

  • Ilona stressaa jo siitä, että sitä otetaan kiinni 2 x pv. Koska hänellä on se oma historia, vailla meitä ihmisiä himpan liian pitkään.
   Kyl kai me pärjäillään. Saan ehkä eläinlääkärin soittamaan mulle huomenna.

   Tykkää

 8. Unna

   /  syyskuu 1, 2016

  Kuulepas Ilona. Mulla on ruoka-aine allergia, ja voin sanoa sulle että jätä se kala pois. Mun vetsku sanoi että se on numero yksi ehdokas syylliseksi oireisiin. Mulla kutisi ohimo, leuka ja kaula ja piti raapia niin että iho veresti. En uskonut vetskua ja kokeiltiin antibiootit, kortisonit ja voiteet. Ei auttanut. Sitten uskoin ja jätin kalan kokonaan pois. Vaikka se on parasta herkkua. Nyt syön Royal Canin hypoallergenic raksuja (vähän samaa kuin Hillsin z/d) ja eksoottisia märkäruokia (lammas menossa). Tai siis en syö noita märkäruokia, nau’un kalaa. Vetsku sanoi että raksut riittää jos syö silloin tällöin vähän märkäruokaa. Mutta oireet ovat poissa, vaikutus näkyi jo viikossa; iho alkoi paranemaan ja karvat kasvoivat takaisin :)
  T. Unna

  Tykkää

  • Mutta kun tää on jo paranemassa, vaikka tonnikala + raksut. Ja näitä peppu/kaula-juttuja on ollut vain kolmesti (vai kahdesti?) Ilonan kolmevuotisen elämän aikana. Ei vaikuta kauhean tanakalta kala-allergialta.

   Tulevaisuudesta ei tiedetä, allergiathan muuttuu kans. Ikävää. Mennään nyt tällä löydetyllä kombolla niin kauan kuin se toimii. Tuolla uudemmassa postauksessa sanonkin, että mikä vaan, mutta kunhan toimii vuoden loppuun saakka. Tai ainakin jonnekin joulukuun alkuun.

   Tykkää

%d bloggers like this: