Pahenee vaan :-(

Huoh. Tää pahenee vaan. Nyt silmän yläpuolella on pallukka (ei ole silmätulehdus, koska silmä itessään on ihan hyvin ja nätisti näkyvissä) ja lisää raapimisjälkiä. Laitetaan sitten puhdistusta ja voidetta aamuin illoin, eipä tuo mulle mikään vaiva ole. Mutta SYY? SYY??? Onko se nyt kumminkin nämä safkat, jotka EI aiheuta pepun nuolemista, EI tee kaulaan huonoja? Nekö kuitenkin ohimoille tekee?

Tää on NIIN huono ajoitus. Miten mä nyt tässä alan kokeilla jotain muita ruokia, kun itekin olen häipymässä viikon päästä? Pystyisikö joku sanomaan, kannattaisiko mun vaihtaa kuitenkin märkäruoka Porta 21 kanaan (kana 65%, kanalientä 35%) ja katsoa mitä tapahtuu? Vain viikko aikaa testailla itse, sitten lähtee kisut resorttiin. Tää on niin tasan ahdistavaa :-((((

(Edit: kirjoitin myös vetskulle. Ehkä tästä tulee vielä käyntikin.)

Mainokset
Edellinen artikkeli

17 kommenttia

 1. Saila

   /  syyskuu 12, 2016

  No voi vitsi. Eiköhän resortinkin hoitajat ole valmiita tarkkailemaan ja hoitamaan :-)

  Tykkää

  • En epäilekään, mutta kun se on ylimääräistä vaivaa! Olisi niin kiva luovuttaa terveet kissat.

   Tykkää

 2. LeenajaIpanat

   /  syyskuu 12, 2016

  Otan osaa! Hoidossa on Ilonan hyvä olla, se on faktaa. Mutta sinulla nyt kova stressi. Voimia ♡ Mää siirtyisin kokonaan kanaan. Systerin kissalla oli yhteen aikaan ohimot aina auki. Ja kanamärkäruoalla on pysynyt kuosissa ja nyt voi syödä kissan namejakin joskus.

  Tykkää

 3. Mä hakisin ehkä jotain sellasta märkäruokaa, jossa on vain yhtä proteiinia, jotain mitä ei oo ennen syöty, kuten vaikka kengurua. Jos sittenki vielä iho oireilee, voi olla aika varma, että ruoka tuskin aiheuttaa oireita, tai sitte on tosi huono tuuri, jos on kengullekin allerginen. Mitään pikatietä onneen tässä ei oo, jos tuo ruuasta johtuu. Siinä saattaa mennä useampi viikko ennen tilanteen parantumista. Tsemppiä.

  Tykkää

 4. No voehan peekule. Me rapsuvaivaisina otetaan osaa. Aika monet epäsuosittelee, mutta me on saatu jonkun sortin apua allergiatesteistä. Ei, ne ei ole 100 % luotettavia, mutta saatiin sieltä suuntaviivoja, jotka sit vahvistuivat kun tiesi mitä pitäis kattella. Eli esim. yritettiin eliminaatioruuilla ja ihmeteltiin miks vaan rapsii, kun sit testeistä selvis, että allerginen riisille (molemmat!) ja sitä on kaikessa, vaikka yleensä tuijotetaan vaan sitä protskua. Mutta tää ei oo nyt se juttu varmaan kun teillä on noita deadlineja.

  Mut jos voi jotenkin auttaa niin henksu täällä on ainakin hetken aikaa taas vapaalla aikataululla.

  Tykkää

 5. Kiitos.

  Nyt toi tonnikala ainakin lähtee, koska sängyn alle tehtiin nyt yöllä löysä kakka.

  Kengurunlihaa? Voiko sellaista edes saada mistään? En tiedä, mitä tavallista lihaa Ilona ei ois vielä saanut, kun justiinsakin nirsoilun takia olen tarjonnut sille kaikkea mitä Zooplus ja Musti&Mirri myy. On sitten syönyt mitä on syönyt, enimmäkseen erilaisia tonnikalahommia.

  Porta 21 kana on sellainen missä ei oo riisiä, vain kanaa ja kanalientä. Primacatin classy chiken on kanaa vaan.

  Sitten on vielä nuo z/d raksut joitten pitäisi olla justiinsakin allergiselle hyviä. Mutta antaako pelkkää kanaa vai luottaa siihen, että z/d on turvallista? Paskat täällä mikään oo turvallista.

  Tykkää

 6. Voi hitsi! Iho- ja allergiahommat on niiiiiiin kurjia, stressaavia ja ahdistavia.

  Itse ehkä tässä kohtaa jättäisin raksut pääasialliseksi ruoaksi, jos ne kerran maistuu ja näyttää toimivan. Kanaa sitten harvemmin, jotta näet tekeekö sekin jotain. Mitä vähemmän sen ruokavaliossa on asioita, sitä helpompi on nähdä mikä ehkä aiheuttaa jotakin.

  Jos on aikeena alkaa eliminaatiodieetille, niin sen voi tehdä helposti saatavillakin eväillä, kunhan Ilona ei ole niitä ennen syönyt ja se suostuu niitä syömään. Onko se saanut esim. hevosta, lammasta, hirveä tai poroa? Muita paitsi hirveä saa Mustista ja Mirristä pakasteena. Sitten ainakin joillain eläinlääkäriasemilla on sellaista Solo-merkkistä purkkiruokaa, siinä ainakin muutama vuosi sitten oli proteiinivaihtoehtoina kani ja viiriäinen. Se on siis pelkästään kyseistä lihaa, eikä yhtään mitään muuta, eli vitamiinit ja etenkin tauriini pitää tulla lisänä purkista. Ja klinikoilla on tietysti myös niitä erityisiä eliminaatiodieettiraksuja ja märkäruokia eri valmistajilla, niissä yleensä on joku hydrolysoitu proteiini ja joku yksi hiilihydraatti (yleensä riisi). Eikähän nekään kaikille sovi.

  Tsemppiä! Nopeaa konstia noihin ei valitettavasti ole. Ymmärrettävää tietysti, että kaikki tuollainen sopii just nyt teille oikein erikoisen huonosti… Jaksamista jaksamista!

  Tykkää

 7. Oon valvonut kolmesta asti tään asian kanssa. Mietin vähän samaa ku H tuossa yllä, että menköön sitten noilla raksuilla jos massu pysyy niillä kunnossa. Selasin nettiä sen verran, että Lidlissä (!!) kuulemma pitäis olla kengurua. Käyn kattoo. Noi Mustin ja Mirrin tarjoomukset on geopoliittisesti varsin lähellä Lidliä, sinne myös siis. Toivottavasti pakasteet ei olis kauheita jynkkäleitä, koska mulla on vain lokero eikä mitään moottorisahaa jolla vuolla siivuja.
  Tää z/d on ymmärtääkseni juuri eliminointidieettiraksu.

  Kiitos teille kaikille kommenteista. Tuli siivottuakin täällä kotona kunnolla, kun piti miettii, miten tää elämä tästä etenee.

  Tykkää

  • Jos eliminaatiodieetti tulee ajankohtaiseksi, kannattaa huomioida myös huoltovarmuus: valitse sellainen eväs, jota varmasti saa seuraavat kuukaudet. Mustin ja Mirrin toimitusvarmuus on aika hyvä, ja heppaa/poroa/lammasta saa muiltakin toimittajilta. Kenguru kuulostaa vähän siltä, ettei ehkä ole ihan aina saatavissa, mutta mistäs minä tietäisin :-D M&M:n pakasteet on pääsääntöisesti 500g pötköjä, ne on helppo varastoida pakastimeen, ja ne saa kappaleiksi hyvällä ja terävällä puukolla. En sano helposti, mutta saa kuitenkin. Harvateräinen saha olisi varmaan vielä parempi leikkuuväline.

   Niin ja allergiatestit. Kannattaa tehdä, mutta ei kannata menettää hermojansa, jos niistä ei mitään löydy. Kissat on vähän sellaisia, että ne piilottelee vaivansa aika tarkasti, olen havainnut… Silti se kannattaa tehdä. Helpottaa aikalailla, jos se sattuu kertomaan mikä on ongelmana.

   Tykkää

   • M&M hyvin nätisti suhtautuivat pakastekysymykseen ja olivat valmiit pilkkomaan pienemmiksi vaikka siellä ja kikat neuvottiin kotipilkkomiseenkin :-) Sanoivat että kalkkuna voisi olla poron jälkeen hyvä kokeilla, koska ei sitä niin monessa ruuassa ole ja kalkkunan saatavuus on hyvä ja jäiset palikat pieniä. Poro on vissiin melko rajun makuista. Nyt en kuitenkaan vielä sitä edes yritä. On nyt nuo raksut ja sitten ton Merjan kans jutellaan parista muusta jutusta.

    Tykkää

 8. Voihan itku! :-/ Eipä tähän oikein osaa päteviä neuvoja antaa, kun allergiat ovat niin kissakohtaisia ja selviävät vain kokeilemalla ja ajan kanssa. Mutta jos yhtään lohduttaa, niin mä olen joutunut jättämään useammankin kerran allergisen tötterö-Nupun hoitoon – ja vaikka se on ahdistanut itseä, niin hoitaja on kyllä ymmärtänyt ja hoitanut kisun siinä missä itsekin olisin sen tehnyt eikä ole pitänyt sitä minään kamalana vaivannäkönä. Eihän sairastelulle mitään mahda! :-/ Viimeksi kun lähdin matkalle, Jujulla oli vielä silmätippakuuri kesken, mutta hyvin oli hoitaja ne viimeiset tipsut kiemurtelevalle poitsulle laittanut ja kotona odotti oikein kirkassilmäinen katti, kun palattiin. <3

  Hennalta tulikin jo hyviä ruokintavinkkejä – ja olen samaa mieltä Maunon ja Epun henkilökunnan kanssa: joskus allergiatesti voi paljastaa syyllisen. Meillä kun kutinan aiheuttaja oli varastopunkki, niin eläinlääkärienkään allergiaruoat eivät sovi. Ei tästä mun viestistä valitettavasti apua ole, mutta toivottavasti edes vertaistukea.

  Tykkää

 9. Pitää palata tuohon allergiatestihommeliin ensi vuonna ellei tämä tästä kirkastu ruokien myötä. Kiitos tuesta, kyl vertaistukikin on hyvä sielulle!

  Tykkää

 10. Outi

   /  syyskuu 13, 2016

  Miksi Z/D ei olisi turvallista? Meidän kissa eli niillä viimeiset 9 vuotta. Eli 15 vuotiaaksi. Ennen Z/D:n aloitusta elämä oli yhtä korvatulehduskierrettä ja antibioottikuuria. Lopulta kävi ilmi, että korvat turpoavat umpeen ruoka-allergian seurauksena ja siksi tulehtuvat jatkuvasti. Kaksi kuukautta pelkästään Z/D:tä ja lääkäri sai ensimmäisen kerran tähystimen korvaan runnomatta – korvakäytävä oli auki. Siihen loppui meidän korvavaivat. Edelliset kolme ja puoli vuotta juostiin lääkärillä jatkuvasti korvien vuoksi. Itse ehdotin allergiaa ja puhuin allergiaruokavaliosta. Lääkärin mukaan ’liian raju’ vaihtoehto, ja voi johtaa muihin ongelmiin. Varmasti näinkin. Mutta oma päätökseni aloittaa Z/D oli oikea kissalle. Sen jälkeen käytiin monta vuotta lääkärissä vain rokotuksilla.
  Tämä on tietty vain yksittäinen tarina, en omaa lääkärin pätevyyttä, enkä siis voi suositella mitään. Haluan vain kertoa, että meillä usko lääkärin tietotaitoon toi vain lisää kärsimystä kissalle ja ratkaisu piti tehdä itse. Ja että kyllä kissa voi elää ja voida hyvin pelkillä Z/D raksuilla ja märkäruoalla.
  Miksi et kokeilisi 6-8 viikon ajan pelkkää Z/D:tä. Ei kai niin lyhyessä ajassa mitään vahinkoa voi tapahtua. Näkisit kuitenkin miten ne vaikuttavat. Minusta kuulostaa, että nyt tärkeintä on saada akuutti tilanne katkaistua. Pääset itsekin rauhoittumaan, eikä stressi tartu Ilonaan.

  Tykkää

  • Kiitos Outi tästä! En ole saanut vielä pieniä purkkeja z/d märkää, mutta raksuja menee. Käyn kattomassa myöhemmin viikolla taas apteekista, niissä on ollut jotain saatavuusongelmaa kuulemma. Ilona kyllä selvästi kaipaa muutakin kuin raksuja, ja vasta eka päivä menossa tätä uusinta kokeilua…

   Emmä oikeasti tarkoittanut että z/d ei olisi turvallista :) kunhan tää turhautuminen vaan purkautuu. Ilona siirtyy hoitoon viikon päästä, ja ois ollut niin kiva pistää sinne terve kissa vailla ylimääräisiä kuvioita ja jännämomentteja. Mutta näin nyt sitten ei käy vissiin.

   Tykkää

 11. Jos jossain vaiheessa tulee pakasteiden käytölle tarve, ne voi sulattaa (vaikka kohmeiseksi) ja pakastaa uudestaan, ei mene miksikään eikä oireile etenkään kissalla. :) Helpottaa pilkkomista kovasti.

  Tykkää

%d bloggers like this: