Ylläriiiii

Ja niin Ilona alkoi taas rapsuttaa ohimoitaan auki.

Tää loppuosa jää nyt tyhjäksi, koska mulla ei ole mitään painokelpoista sanottavaa.

.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

25 kommenttia

 1. No voi ei sitä neitoa! Ilona, nyt lopetat heti.

  Tykkää

 2. Sofia ja Olga

   /  lokakuu 3, 2016

  No voihan räkä! Olisko huolissaan sinusta? Kissat on niin herkkiä vaistoamaan, eka olit kipeä ja nyt toipilas. Sitten menisi ohi sitä mukaan kun toivut normikuntoon :)

  Tykkää

 3. Voi hitsi! Ilona ei saa! :(

  Tsemppiä taas…

  T. Me

  Tykkää

 4. Otan osaa. Täällä ei sentään mene maha sekaisin, naama vaan :/ Yleisenä helpotuksena yhä kaikki maistuu, mitä kuppiin ilmestyy.

  Nyt joku roti Iltsu. Älä kipitä karkuun, vaan anna ihmisen hoitaa rapsutus!

  Tykkää

 5. Saila

   /  lokakuu 3, 2016

  Voi ei, pikaista paranemista Iltsulle!
  Tunnen itseni vähän huonoksi mammaksi, kun Ransulla on aina iho auki koko kesän, kun se raapii punkit itse irti ja sitten raapii niitä paikkoja, mutta en siitä niin huolestu. Joskus laitan jotain salvaa pahimpiin paikkoihin, jos muistan… kyllä ne itsekseenkin paranee. Mutta eri asia on ehkä kuin Ilonan juttu.

  Tykkää

 6. Voi eiii. :( Oliko ne olleet hyvinä hoitolassa? Ruoka varmaan on pysynyt samana nyt koko tämän lomailun ja takaisintulon, joten jos ohimot on olleet hyvinä Naukulassa eikä lääkityksessä yms ole muutoksia, niin yksi vaihtoehto on, että teillä on asunnossa jotain. :/ Onko mahdollisuutta esim. kosteusvaurioihin?

  Joka tapauksessa ei kivaa, tsemppiä! ♥

  Tykkää

  • Ei ole kosteusvaurioita. Kaikki muukin pölyt ja tekstiilit on sitä samaa vaan mitä 3 v sitten kun Ilona tuli. Jaa, paitsi Zetor. Mutta ei Ilona rapsutellut kesällä 2015 kun Z tuli, tämä alkoi muistaakseni ekan kerran vasta 2016 puolella talvella.

   Tykkää

 7. Pieni annos pitkävaikutteista kortisonia? Meillä käytössä Dexametason silloin kun Mauno rapsuttaa. Puolikas tabu kerran riittää siksi aikaa, että pahin kutina menee ohi ja karvat kasvaa. Meillä nyt pojille onnistuu lääke kuin lääke, mutta voisin kuvitella että vaikeammin lääkittävälle tuo on myös hyvä kun ei tarvii antaa joka päivä (ja se tabu on pieni ja ohut niin että puolikas siitä on pieni murena).

  Tykkää

 8. Kaksi vaihtoehtoa; huoli ja stressi sinusta tai jotain asunnossa, kuten Piivi ehdotti? Ei voi olla ruuasta, eihän? Voi kurjuuden kurjuus.

  Tykkää

 9. Eipä tuo tykkää syödäkään mitään muuta kuin z/d jotka piti olla superhyperallergisille kissoille. Vaan ei meillä kotonakaan mikään ole muuttunut. Hissiremontti tosin alkoi, mutta eihän se täällä meillä sisällä ole vaan käytävässä.

  En mä tiedä, vituttaa niin että korvissa soi.

  Tykkää

  • Otin raksubaarin pois, sillä ei oo mitään järkeä lihottaa Zetoria minipossuksi siksi että Ilona kävisi kaksi kertaa vuorokaudessa hakemassa kolme raksua. Ilona tietää missä oma raksukuppi on kattilankannella peitettynä. Senkun menee istumaan siihen viereen, niin kansi lähtee pois.

   Tykkää

   • Tuleeko hissiremontista melua? Alkoiko rapsuttelu sen jälkeen, kun remontti alkoi? Voihan se olla, että Ilona stressaa ylimääräisiä ääniä ja siksi rapsuttelee.

    Tykkää

    • Voi olla. Tosin kumpikin kissa on aina reagoinut käytävästä kuuluviin ääniin, nämä äänet on nyt vaan vähän kovempia toisinaan kuin tavalliset käytävä-äänet.

     Tykkää

 10. No voihan. Ootko feliwayta kokeillut, jos olis stressiä?

  Tykkää

 11. Kaveri kommentoi toisaalla, että hänen toisella kissalla oli sama juttu, kunnes pääsi ainoaksi kissaksi toiseen perheeseen. Kaikki vaivat ja ruokarajoitukset loppui siihen. Sitten vieraisille paikkaan, jossa toisia kissoja seinän takana – ongelmat palasivat. Kotona ainoana kissana taas ongelmaton.

  Tykkää

  • Jos kysyis siltä vetskulta, että mitä se olis mieltä jostain pienestä rentouttavasta noppalääkkeestä? Semmoisesta mitä annetaan stressipissaajillekin?

   Tykkää

   • no me saatiin nyt kortisonia alenevilla annoksilla ja vähän muita ohjeita. Teen niist ehkä päivityksen kunhan jaksan.

    Tykkää

 12. Hmmm. Ilona ei rapsutellut täällä, ei vaikka oli paljon pienemmässä tilassa Zetorin kanssa kuin kotona ja oven takana oli vielä vieraita kissoja. Toisaalta se edellinen rapsutteluhan alkoi kun palasivat täältä yhden vuorokauden reissultaan? Ja nyt kun palasivat kotiin. Että voisiko olla stressireaktio ympäristön vaihdoksesta ja tulee sitten kun on päässyt takaisin omaan kotiinsa?

  Tykkää

  • Toistaiseksi voi olla mitä vaan… :-((

   Tykkää

  • Mamman teoria on ihan pätevä. Stressireaktio voi tulla viiveellä. Sen vuoksihan ihmisetkin ”aina” sairastuu lomalla, eikä työaikana.

   Toinen vaihtoehto hoitoajan ongelmattomuudelle voi olla se, että Naukula on Ilonalle vieras ympäristö ja siellä sen piti kaikin tavoin näyttää olevansa terve ja reipas. Kotona taas Ilona tuntee olevansa turvassa ja uskaltaa näyttää, että kutittaa.

   Niin tai näin, toivottavasti syy selviäisi! Eikähän se tosiaan välttämättä edes allergiaa ole. Mutta just nyt tuli yksi juttu mieleen. Jos on allergiaa, niin suoliston bakteerikanta on olennainen. Kokeile sille maitohappobakteereita. Lacto7-puolikas päivässä ruuan sekaan (jos se siis suostuu syömään/voi syödä mitään märkää, johon sen voi sekoittaa…). Tehosi Friedellä useamman kuukauden.

   Tykkää

 13. Ana

   /  lokakuu 5, 2016

  Laittelen Ilona-päivityksen kunhan taas jaksan.

  Tykkää

%d bloggers like this: