Ilona (ei nimensä mukainen kissa)

No niin. Ilonan tilanne menee siis nyt tälleen:

Kortisonipilleriä pienenevin annoksin 4 vko, jonka aikana ei syö mitään muuta kuin z/d-raksuja. Neljän viikon jälkeen raksut jatkuu, ja jos ohimoa revitään taas auki, niin vika ei (ehkä) ollut safkassa. Lääkärin mailista: ”Yksi vaihtoehto on antaa kortisonia esim. 4-6 viikon ajan samalla tiukasti ruokavaliossa pysyen. Kortisonikuurin jälkeen katsotaan alkaako kissa taas oireilla. Jos alkaa, on kyseessä hyvin todennäköisesti atopia ruoka-aineallergia sijaan tai sen lisäksi.”

ja

”Jos kyseessä on atopia, ei ruokavalio yksinään pidä kissaa oireettomana ja ihoa kunnossa. Atooppista iho-oireilua hoidetaan kissoilla paikallishoidoilla (voiteet jne), suun kautta annettavalla kortisonilla ja/tai Atopica-lääkityksellä. Myös siedätyshoitoa käytetään joskus kissoilla.

Ehdotan, että Ilonalle aloitetaan nyt suun kautta kortisoni, jota syötetään 4 viikkoa. Myös Isadermia voidaan alkuun laittaa iholle. Samalla annetaan ruokana vain z/d:tä. Kortisonikuurin jälkeen seurataan miten oireilu etenee. Jos Ilonan iho alkaa taas oireilla, mietitään pitempiaikaista lääkitystä (kortisoni ja/tai Atopica).”

Nyt aamuisin otan ensitöikseni lattiaharjan ja viistän sängynalusen tyhjäksi eli häädän Ilonan jonnekin saavutettaviin. Sitten ehkä juostaan hiukan peräkkäin mutta yhä useammin ei, eli antaa ottaa kiinni melko hyvin. Mennään vessaan ja ovi kiinni. Laitan tytön selälleen syliini, mihin se jääkin nätisti. Tarkistan ohimot, tarkistan kaulan. Otan valmiiksi laittamani Inupektin puolikkaan ja kortisonin puolikkaan, lataan ne peräjälkeen typsyn kurkkua kohti. Kortisoni on saatava peräseinään heti, mutta Inupekt menee pureskellenkin.

Sitten otan Septidiniä, puhdistan ohimot, ja rikki olevaan puoleen laitetaan sitten Isadermiä myös. Nostan kissan pytyn kannelle ja sujautan kaulurin päähän. Tämä menee tosi nätisti myös, Ilona ei haraa vastaan juuri mihinkään paitsi kiinniottoon. Kauluri saa olla puolisen tuntia, että voide imeytyy. Ilona kyyhöttää paikoissa 1, 2 ja 3. Sitten kauluri pois ja ruokakupille.

Tämä toistetaan nyt jonkin aikaa joka aamu ja ilta. Ajastaan voidehommat ja kauluri toki vähenee ja pilleritkin pienenee.

Zetorin suhteen kaikki on tosi ookoo! Paitsi ehkä sillä on vähän tylsää. Hienosti taistelee mattojen ja vilttien kanssa, ja Ilonankin kanssa jos neito on sillä tuulella. Jaksan leikittää joka päivä vähän, mutta ilmeisen liian vähän. SAA TULLA LEIKITTÄMÄÄN.

Sain Ilonan kynnet leikattua ihan itse pari päivää sitten, ja Zetorin manikyyri tehtiin Sailan kans yhdessä eilen.

Itse voin aika hyvin, olen käynyt ulkonakin. En vaan saisi kantaa tai nostaa mitään, mikä on pakko unohtaa näissä Ilona-hommissa, koska ei se itsekään syliin hyppää. Tää on just se mikä vituttaa tällä hetkellä: miks kissalla on iho-ongelma just silloin, kun mun pitäisi välttää moisten asioitten kanssa hillumista? Mutta se nyt vaan on.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

21 kommenttia

 1. Toivotaan, että pillerit ja rasva auttaa asiaan eikä sen kummempia tutkimuksia ja siedätyshoitoja tarvita.
  Tulisin niin mielelläni leikittämään kisuja, mutta ei anna aikataulut eikä pankkitili just nyt myöden. Harmi, kun ootte siellä niin kaukana.

  Tykkää

  • Ai niin, leikittäjiä karsinee myös hissiremppa, ymmärrän hyvin jos joku ei halua lähteä kävelemään 6 krs ylöspäin. Ja sitten alas. Mahdollisesti remppamelussa (jota on aika vähän).

   Tykkää

   • PäiviM

     /  lokakuu 6, 2016

    Ei ole mahdoton terveelle ihmiselle :) Kävelin viimeksikin, vaikka ei ollut hissiremppaa.

    Tykkää

 2. Onneksi se on vaan se kiinniotto, joka on vaikeaa. Enpä ole ennen nähnyt kissaa, joka antaa laittaa itselleen pillerit kurkkuun kiukuttelematta ja vielä kaulurinkin päälle! Hyvä Iltsu ja Ana, hyvä!

  Tykkää

 3. PäiviM

   /  lokakuu 6, 2016

  En nyt lupaa varmaa, mutta ehkä ensi maanantaina iltapäivällä voisin tulla. Katsotaan aikatauluja tarkemmin.

  Tykkää

 4. Voi ei. :( Muista seurata omaa kuntoa, ettet revi paikkoja lääkitsemisen vuoksi ja pitkitä omaa paranemista. Ilona ei onneksi ole painava kissa, mutta ison leikkauksen jälkeen pienetkin nostot on pahasta. Muistan kun isältäni leikattiin tyrä, hän ei saanut nostaa maitopurkkiakaan olikohan pariin viikkoon. Eiköhän Ilona pärjää ilman lääkkeitäkin tarvittaessa, ellei sitten maanisesti rapsuttele ihan koko aikaa. Ja jos ystäviä sattuu asumaan lähistöllä, ehkä hekin voivat ainakin välillä tulla lääkitsemisavuksi. :)

  Tykkää

 5. Voi hitsi! Pärjäämistä pärjäämistä! Onneksi Ilona on selvästi varsin kiltti lääkittävä kuitenkin.

  Tylsää tosiaan kun kaikki kurjuus on nyt yhtäaikaa… Huonot kortit, teille pitäisi saada paremmat nyt ihan heti tai sitten n. puolitoista vuotta sitten.

  Tykkää

 6. Ana

   /  lokakuu 6, 2016

  Piivi – lohduksi, että Ilona on myös ainoa asia jota nostelen (3,7 kg) ja leikkaukssta on jo 2vko. Eiköhän tästä selvitä ehjinä.

  Henna – joo, Ilona on silleen jännä, että vaikka se monina päivinä selvästi pelkää ja väistää mua, kuitenkin se hyvin nopsaan alistuu kaikkeen, kun sille vaan puhuu nätisti.

  Tykkää

 7. Saila

   /  lokakuu 6, 2016

  Ilona on todella jännä luonne, oikea persoona. Onneksi antaa tehdä hoitotoimenpiteet nätisti! Hieno tyttö. Nyt vielä iho kuntoon, niin kaikilla on parempi olo ja mieli.
  Tsemppii!

  Tykkää

 8. Voihan kökkö, kuulostaa tosi tympeältä hommalta tuollainen kun ei tiedä mistä oireet johtuvat. Mutta onneksi Iltsu on jo näköjään hyväksynyt kohtalonsa, ja antaa sun hoitaa ja lääkitä :) Ei voi muuta sanoa ku kovasti TSEMPPIÄ!

  Eihän tuossa erikoisraksussa voi olla mitään mikä aiheuttaisi sitten oireita myös?

  Tykkää

  • Kyllä raksujen pitäisi olla hypersuperallergisoimattomia.

   Tykkää

   • Meillä ainakin kävi allergiaruokien kanssa niin ettei helpottanut kutina ja sitten allergiatestissä paljastuikin, että pojat on riisille allergisia, eli ei ihme ettei helpottanut, kun ruuassa oli riisiä. Eli ei sen varaan kannata tuudittautua, että allergiaruuassa ei olisi sellaista mikä allergiareaktiota aiheuttaa.

    Tykkää

    • No, katotaan nyt. Just nyt ohimot on taas ehjät, lopetin voiteen. Kunhan tästä keretään, pitää vissiin niitä testejä. Just nyt ei pysty mitään kovin kummoista.

     Tykkää

 9. Otto Kulta

   /  lokakuu 6, 2016

  Rough! Harmi homma ja ajoitus on kurja. Ja samalla: rakkaudestahan tuo kertoo, jahtaamiset, kaulurit, kortisonit, pillerit, jne <3

  Pärjääthän?

  Tykkää

  • Joo, ja pärjään paremminkin jos saa välillä valittaa.

   Tänä aamuna Ilona odotti mua vessareitillä ja tepsutteli edellä vessaan. Olin nukkunut hiukan myöhempään kuin tavallisesti. Tyttö varmaan tykkäsi, että hoidetaan nää ikävät hommat nyt pois tieltä, että saa sitä ruokaakin joskus.

   Tykkää

   • Otto Kulta

     /  lokakuu 7, 2016

    Iltsu <3

    Saa ja ehdottomasti pitääkin valittaa! Täällä vaan turhaudutaan kun ei näissä haasteissa voi näin virtuaalisesti sen konkreettisemmin auttaa. Tsemppiä!

    Tykkää

 10. Hyvä ilone ettet jääräile ja annat palvelijan tehdä kaikki tarpeelliset asiat! Niin meilläkin annetaan, hetkessä se on ohi!

  Tykkää

 11. Saila

   /  lokakuu 9, 2016

  Hyvää nimipäivää Ilonalle! Hienoa kuulla, että ohimot taas paranemaan päin.

  Tykkää

%d bloggers like this: