Jäi kysymättä just se kysymys!

Eikun hitsi, munhan piti (edelliseen liittyen) kysyä, kun täällä on tietäviä ihmisiä. Niistä mahdollisista uusista Ilonalle esiteltävistä safkoista!

Muistaakseni oli jo puhetta aiemmin, että kala ja kana on usein koettu allergisoiviksi, jes?

Millaisia ruokia kannattaisi sitten ylipäätään alkaa kokeilla? Pitäisi olla vain yksi selkeä aines, niin kuin katkarapu tai nautasuikaleet tai kalkkuna tai possunsydän tai mitä näitä nyt onkin.

Mulla ei ole pakastinta, on vain pakkaslokero. Mustista&Mirristä saa muistaakseni ainakin kalkkunaa pieninä kylminä annoksina, mutta muita joutuu pilkkomaan enemmän.

Kertokaapa millaisia tästä tulee mieleen.

maailman tyytyväisimmän näköinen zetor nojaa nukkuvan Ilonan kylkeen, unessa

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

11 kommenttia

 1. Nautaa, possua ja sika-nautaa sekä erinäisiä naudan ja sian sisäelimiä saa M&M:stä sellaisina kuutioina. Pussi on 500g ja ne kuutiot on näpsän kokoisia kissalle. Samanlainen pussi ja kuutio, kuin se kalkkunatuote. (Myös lohta ja kanaa saa samanlaisessa muodossa, mutta ne luettiin ulos heti alkuunsa, joten ei niitä sitten.)

  Sitten on tietysti ihan tavalliset kaupat, josta saa sitä sun tätä erilaisina annoksina, mutta kalliimmalla. Tosin joku possunsydän nyt ei maksa kaupassakaan paljon (tai ei aikanaan joitain vuosia sitten maksanut), ja se on helppo pilkkoja pieniin osiin, koska se myydään ennen pakastamista. Se on myös niin tukevaa ruokaa, että annoskoko kissalle on pieni.

  Nämä näin äkkiä tuli mieleen. Jatkan sitten jos tulee mieleen vielä muuta :-D

  Tykkää

  • Joo, ajatus vei mullakin tavallista kauppaa kohti, sillä possunsydämestä nuo kumpikin ainakin tykkäisivät (tai mistä sitä teitää mistä ne ensi viikolla tykkää, kun ne on kissoja). Kiva kuulla noista M&M kuutioista, niitä en ollut nähnyt. Nauta sieltä vois olla asiaa.

   Onneksi ei oo kiire tehdä päätöksiä!

   Tykkää

 2. Saila

   /  lokakuu 30, 2016

  Ei mul muuta kuin tsemppiä ja toivottavasti sopiva ruoka löytyy (ja heh, että siitä sydämestä edelleen pidetään)!

  Tykkää

 3. PiaS

   /  lokakuu 30, 2016

  Muistelen että Almo Naturen säilykepurkissa olevat ruoat olisivat aika pelkistettyjä – eli eivät sisällä juuri muuta kuin purkissa mainittua raaka-ainetta. Tämä kannattaa tarkistaa, omat tietoni ovat muutaman vuoden takaa. Mutta Almo Naturen purkkien hinnat ovat toisaalta myös sen verran kalliit että voi oikeasti kannattaa ostaa samat tuotteet ruokakaupan tiskiltä ja kokata kissanruoat itse.

  Tsemppiä ruokatestailuun, toivottavasti sopivat ruoat löytyvät pian!

  Tykkää

 4. Toivottavasti sopivaa sapuskaa löytyy. Tsemppiä kokeiluihin.

  Tykkää

 5. Helpoin aloittaa noista helposti saatavista, kuten nauta, possu, kalkkuna ja joillakin paikkakunnilla myös heppa. Hurja -raakaruokamerkiltä ainakin löytyy heppaa, täältä (http://www.hurjabarf.fi/jalleenmyyjat/) löytyy jälleenmyyjät.

  Zooplussasta löytyy myös kengurua Animonda Integra -merkkisenä ja nyt Zoossa on uutuutena myös Catz Finefood Purr-sarjaa, mitä löytyy muistaakseni ainakin Megaeläimestä Suomesta ja myös Petenkoiratarvike-verkkokaupasta.Kokeilun arvoisina makuina ainakin kenguru ja lammas. :)

  Poro on yksi parhaiten allergikoille sopivista lihoista, se on tainnut löytyä jokaisen törmäämäni multiallergikonkin sopivuuslistalta, mutta toki poroa on vaikea ja kallis saada. Vauhti-Raksulla on hyvänhintaista poroa raakana, mutta laatu ei ole parasta. Varmasti menisi kuitenkin muun ruuan ohella tarpeen tullen. :)

  Tykkää

  • Nautaa ei tosin heti ensimmäisenä kannata testata, se on varmaan kaikista yleisin allergeeni. Kana ja kala on ne toiset. Toki mikä ei sovi yhdelle, voi kuitenkin sopia toiselle. :)

   Tykkää

 6. Ana

   /  lokakuu 31, 2016

  Piivi, kiitti. Eli jos tästä tavalliseen kauppaan, niin sitten herra possun puoleen käännytään. Nuo muut pidän mielessä kans. Kuitenkin joka kokeilun pitäisi kestää pari viikkoa ellei oireita, on aikaa testailla.

  Tykkää

 7. api

   /  marraskuu 5, 2016

  Siellä Hesassa on aivan loistava lihojen hankintapaikka ☺ Hakaniemen hallissa 2 kerroksessa on lihakauppa, josta saa kaikenlaista herkkua edullisesti. Kannattaa käydä kattomassa ☺

  Tykkää

  • On halli kyllä mainio. Tilapäisesti se oli muutama vuosi sitten lähikauppani. Oli leuhkaa :)

   Tykkää

%d bloggers like this: