Ykätyttö

Harjaan Ilonaa joka päivä, koska se tykkää siitä, ja Ilona saa jos kerta tykkää. Koska se on nätti ja mukava silkkisamettiturkkitytteli.

Mutta viimeisten viiden päivän/yön aikana Ilona on oksentanut karvaa kerta per yö tai päivä. Miten päin mun nyt pitäisi tehdä – harjaan vähemmän vai enemmän?

superkaunis kuva Ilonan naamasta kun hän lojuu eteisessä laatikkopinon päällä

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

16 kommenttia

 1. Olen huomannut saman ilmiön. Ilmeisesti harjaamisen tuloksena karvaa irtoaa enemmän, päätyy kissaan enemmän ja pitää ykätä. Meillä tosin kumpikaan ei tykkää harjaamisesta, että silleen helppo ratkaisu olla harjaamatta, kun ei niiden turkitkaan pahassa kunnossa ole. Sulla on vaikea, kun Iltsu tykkää. Harjaa enemmän, jos se karvanlähtö menisi ohi?

  Tykkää

 2. Ana

   /  helmikuu 15, 2017

  Nää kumpikin on hupsuina harjaamiseen ja kampaamiseen! Kun Zetorin harjaamisen yrittää lopettaa, se hyppää kiinni harjaan että nyt pirhana et mee minnekään kun kauneudenhoito on kesken. Ilona taas pyörii ja hyörii ja jopa kehrää tai puskee joskus, kun harjaaminen on niin ihanaa…
  Kai mä sitten yritän furminoida ja harjailla vielä enemmän. Eihän niitä karvoja voi loputtomiin irrota. Tai näin vois toivoa.

  Tykkää

 3. Sofi ja Olga

   /  helmikuu 15, 2017

  Harjaa vaan, ei se vaikuta ainakaan meillä mitään siihen ykäilyyn. Nää molemmat rakastaa harjaamista ja nyt on ihan kauhea karvanlähtöaika. Tässä yönä muutamana mami heräsi kolmen maissa valtavaan ”mouuuuuuuu” ääneen ja sitten jo tuli ykä – tietysti karvanakki ja tietysti sänkyyn…

  Tykkää

 4. Pepsin karvaa en voi harjata päivittäin, kun siitä irtoaa enemmän irtokarvaa..

  Tykkää

 5. Minäkin päästin karvapallon aamulla Hähää ihmiset

  Tykkää

 6. En usko, että harjaaminen haittaa, koska se karva, mikä on irrotakseen, irtoaa joka tapauksessa. Mieluummin sitten vähän avittaa prosessia, mutta ei ehkä ihan Furminatorilla, kun eikös se vedä vähän liiankin tehokkaasti? No mutta, meidän Juitsi on karvanlähtöaikoina helposti ahkera ykäpoika, joten sillä on aina tarjolla vehnänorasta – ja pahimpina aikoina kissanmallasta.

  Tykkää

 7. Meikäläisiä ei kiinnosta vehnä tai mikään ruoho.
  Kiitti kommenteista!

  Tykkää

 8. Mimmi ja Alfred

   /  helmikuu 16, 2017

  Me saadaan aina sitä kissanmallasta, ku rupee karvat yökkäilyttään (harjattiin meitä tai ei)! Se on hyvänmakuista ja helpottaa oloa, vaikka saadaanki sitä vain n.kolmasosa ohjeen annostuksesta ja vain kerran päivässä.. :) -Mimmi (&Alfred, jonka vatsa löystyy helposti isommista määristä mallasta)

  Tykkää

  • Ykä-Ilonan masu ja iho on pikkasen herkkiä kaikelle paitsi just tuolle safkalle mitä se nyt syö. En ehkä uskalla ruveta tuota mallasta. Sitäpaitsi herra Harmaa varmaan ehti kertoa Ilonalle, että mallas on ihan kauheeta ja sitä ei pidä syödä…

   Tykkää

 9. Runsas harjaaminen stimuloi karvanlähtöä, joten pieni tauko tai ainakin harjaamisen vähentäminen voi auttaa. :)

  Tykkää

 10. Me oltaisiin suositeltu kanssa vehnänorasta, mutta sitten luin tuolta kommenteista ettei se kavereille kelpaa. Höh. Kunhan menisi nopeasti ohi, öksyttely siis.

  Tykkää

 11. Eilen silitettiin vaan, ei harjattu –> kukaan ei oksentanut yöllä.
  Tänään jatkuu sama julma harjaamaton linja!

  Tykkää

 12. Meillä oksutellaan karvaa vähemmän, kun harjataan enemmän. Siitä vaan täytyy pitää huoli, että irtokarvaa ei jää kissaan harjaamisen jäljiltä kasoina.

  Tykkää

  • Ei Ilonaankaan ole jäänyt irtokarvaa. Meillä tää nyt näyttää olevan näin päin. Hyvä, että Ilona tyytyy pelkkään silittelyynkin eikä skippaa tyrkylle tulemista :-))

   Tykkää

%d bloggers like this: