Zetorin kumma keikka

Zetor, tuo kissoista tervein, yllätti sairastumalla. Kolmisen päivän aikana syöminen vaan väheni ja loppui, kun taas keltaiset limayrjöt eivät. Saatiin aika tälle aamulle. Poitsu taisteli urheasti vielä kopassakin lähtöä vastaan, mutta mentiin.

Vastaanotolla kivat tädit otti verinäytteet vastaanharaavalta pojalta ja veivät sitten röntgeniin. Suolitukosta ei näkynyt, tulehdusarvot normaalit, ei kuumetta. Poitsu jäi nesteytykseen ja tutkimuksiin päiväksi. Siellä se ny on.

En tajua ollenkaan. Zetorin vauhti ei edes hiljentynyt ennen kuin nyt aamuyöllä. Kun Ilona pyysi juoksuleikkiin, Z ei lähtenyt. Muuten tähän mennessä ollut ihan oma iloinen itsensä vaikkei ole syönyt paljon mitään tai juonut. No, tänä aamuna annoin sille ruiskulla vettä suuhun, koska älytöntä yrittää elää juomatta. Vastaanotolla taas poika oli hyvinkin energinen, pyrki pakoon tutkimuksia ja harasi vastaan joka käänteessä (ei väkivaltaisesti kuitenkaan).

Zet mun sylissä, ei näy kuin korvat ja selkä koska pää meni jo piiloon

Tungen pään tänne kainaloon, niin tilanne menee pois *puf!*.

Haen illalla pois, kunhan soittelevat.

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

32 kommenttia

 1. Saila

   /  helmikuu 24, 2017

  Voi pientä poikaa! Toivottavasti syy löytyy ja ennen kaikkea Zetor paranee pikaisesti ♥ Tsemppiä Ana.

  Tykkää

  • Hirveä määrä kakkaa sillä on kuulemma paksusuolessa. Jospa tää olikin vain ummetus? No, siellä ne nyt hoitaa asiaa. Mäkin muistin taas ostaa kotiin parafiiniöljyä. Ei ookaan vuosiin tarvittu…

   Tykkää

   • Sofi ja Olga

     /  helmikuu 24, 2017

    No ei siinä varmaan ruoka maistu, jos on ummetusta. Toivotaan että menee ohi pikaisesti. Parafiiniöljy on kyllä hyvää, meillä Sofille joutuu antamaan silloin tällöin ja sitten taas juttu luistaa :)

    Tykkää

 2. Voi Zetor. Jospa ruokahalu tulisi, kun vatsa alkaisi toimimaan :)

  Tykkää

 3. Pauliina

   /  helmikuu 24, 2017

  Levolac/Duphalac ihmisten ummetusvalmiste apteekista on myös hyvä.

  Tykkää

 4. Voi poika! Toivotaan parasta, tsemppiä!

  Tykkää

 5. Kiitos kiitos, kylläpä se varmaan siitä.
  Mutta miten se nyt tuolleen yhtäkkiä, sitä vaan ihmettelen.

  Tykkää

 6. Voi sentään! Pikaista paranemista Zetorille! Toivottavasti ei ole mitään erikoista.

  Tuosta ummetuksesta. Syökö Zetor miten lihapitoista ruokaa? Nimittäin jos syö paljon pelkkää lihaa tai muuten sellaista sapuskaa, missä on vain hyvin vähän kuitua, voi tulla ummetus kissallekin. Meilläkin joskus oli vähän sellaista meininkiä. Nykyisin saavat aamuin illoin ruokalusikallisen kauralesettä eväidensä sekaan. Eihän se kaikki nyt kissaan painu tietenkään, mutta sen verran kuitenkin, että tavarantoimitukset on säännöllisiä.

  Toinen mikä tulee mieleen on penaalit. Jos on penaalit olleet täynnä ja kipiät, se ainakin Figon saattaa saada yrjöämään. Ja kai sitä sitten panttailee tuotteitaan, jos kipeää tekee…

  Vaikka turhaa spekulointiahan tämä, kohtapa ammatti-ihmiset kertovat mikä on homman nimi!

  Tykkää

  • Zet syö aika usein tonnikalaa ja joskus lihajuttuja pussista/purkista (päivittäin) sekä raksuja (päivittäin). Noin kerran viikossa kumpikin saa possunsydäntä, koska Ilonan iho ja masu näyttää kestävän sen.
   Kiitti lesevinkistä! Monasti kissat on niin epäileväisiä, että ruokaan ei uskalla sotkea mitään tai se jää syömättä. Vaan oiskohan nuo leseet sopivan neutraaleja ettei niitä huomaa…

   Parin tunnin päästä voin hakea paketin kotiin. Lekuri on soittanut pari kertaa. Kahdelta ei ollut vielä kakannut siellä vaikka oli saanut avustustakin asiaan. Ehkä väärä paikka jänskättää. Katotaan sitten myöhemmin sitä. Joskushan se kakkaa, joko siellä tai kotona.

   Tykkää

   • Leseitä suositteli (tuolla annoksella jopa) meidän eläinlääkäri. Huomata kannattaa myös, että leseissä ei juurikaan ole proteiineja, joten niillle ei oikein voi olla allerginenkaan. No on kauraleseessä nyt tietysti varmaan vähän jäänteitä kauraproteiinista, mutta varsin mitättömiä määriä. Sen takia niitä varmaan meillekin suositeltiin, kun tuo Friede nyt repii nahkaansa kaiken aikaa… Niin ja sekin, että meillähän nuo saavat ruokansa runsaan veden kanssa niiden pissavaivojen takia. Uskoisin, että vaikka jauhelihaan, jossa ei ole lisättyä vettä seassa, menisi leseetkin paljon paremmin. Nyt nuo tuntuu välillä moittivan vettä enemmän kuin lesettä.

    Taitaa näissä olla rajoittimina 1) mikä painuu kissaan ja 2) mikä toimii oikein. Tässä nimenomaisessa järjestyksessä :-D

    Tykkää

 7. Voi pikku Zetoria! Me lähetetään kehräyksiä ja tsempit ja odotellaan raporttia. Pikaista toipumista! <3

  Tykkää

 8. No voihan Zetor, toivottavasti nyt jo pieni karvamassu on lähtenyt kunnolla toimimaan. Tsemii!

  Tykkää

 9. Kiitos kannustuksista! :-)

  Tykkää

 10. Voi ei! Toivottavasti pikkuinen voi jo paremmin!

  Tykkää

 11. Voi Zetor tsemppiä! Ummetus on ikävää, mut se menee kyllä ohi ja toivottavasti sulla on sitten kaikin puolin parempi olo!

  Tykkää

 12. Ja edellinen kommentti oli Lenniltä ja Tommilta! Mobiili vaan antaa vain meidän emännän tunnarin…

  Tykkää

 13. No niin! Kiitos kaikista uusista kommenteista, nyt tulee rapsaa:

  Poika sai siis ravintoa, lääkitystä ja nesteytystä päivän ajan siellä. Kakkaa ei tehnyt peräruiskeesta huolimatta. Kotona annoin parafiiniöljyä ja teki kakan ja pissin noin vaan. Tosin massaa näkyi kuvissa niin paljon, että mun pitää silti antaa paraf.öljyä vielä huomenna.

  Nyt pitäisi saada poitsu syömään. Vielä ainakaan ei noi häränlihat kupissa kiinnosta yhtään. Sain lekurilta mukaan samaa ruokaa mitä tolle annettiin siellä plus ruiskun, että siitä sitten jos ei muuten rupee ruoka maistumaan.

  Ilona ei ensin suhtautunut palaajaan mitenkään, mutta sitten yhtäkkiä sähähtikin kun tuli liian lähelle. Nyt Iltsu hipsii tuossa maha maata myöten ja haistelee kaikkea mahdollista.

  Tykkää

  • Hyvä Z, niin sitä pitää! Mun kokemuksen mukaan parafiiniöljy kestää muutaman tunnin vaikuttaa, niin ehkä se peräruiske vaikutti viiveellä. Ja kuka sitä nyt kakkisi vieraassa paikassa. Llisätuotoksia odotellessa, kyllä se ruokakin rupeaa maistumaan kunhan kotiutuu.

   Tykkää

  • Nyt Zetor vähän ruokaa ja vielä vessareissu, niin alkaa iloksi muuttumaan. Ja Ilona, ei tarvi jännittää, vaikka Zetukainen tuoksuu eläinlääkäriltä. Se menee ohi eikä ole vaarallista!

   Tykkää

 14. Kisukisu-ryhmässä sanoivat, että kissoilla voi ummetus olla tosi voimakas juttu. En ollut muuten tuotakaan tiennyt, vaikka mulla on ollut kissoja 31 vuotta. Tää Zetorin esitys oli nyt eka rajumpi lajiaan.

  Tykkää

 15. No voi pikku Z. Paranemisia vai pitäisikö sanoa kakkimisia ❤️

  Tykkää

 16. Kaisu

   /  helmikuu 25, 2017

  Mulla on kotona Psyllium- purua, jos jomman kumman.pakki on kovalla. Ripaus tai toinenkin, niin taas juttu luistaa. ;) Toivottavasti kohta Zetorilakin..

  Tykkää

 17. Zetorille pikaista toipumista ja vähemmän ummettavaa tulevaisuutta!

  Naama-vainaa panttasi kakkaa välillä kolme, kerran jopa neljä päivää, mikä kuulemma ei ole tavatonta vanhoilla kissoilla. Mummo sai sitten päivittäin pikkuannoksen Levolacia mahan toiminnassa pitämiseen. :)

  Tykkää

 18. Meilläkin oli joskus jommalla kummalla kissalla sama vaiva, mutta siihen auttoi parafiiniöljy eikä tarvittu lääkärireissua.
  Toivottavasti siellä on jo tilanne normalisoitunut! :)

  Tykkää

 19. Ai hitsi, teillä oli tommoista. Toivottavasti nyt alkaa kakka kulkemaan ja poitsu syömään!

  Tykkää

 20. Ilonan raksuja poika on syönyt, ja nyt toin lihakarkkiherkkua Mustista ja Mirristä, niitä söi naama rutussa neljä kappaletta. Eli ei ihan hulluna syö, mutta syö kumminkin. Unohin äsken ostaa Levolacia, pitää vissiin lähteä uudestaan. Tuntui hassulta antaa pojalle nyt aamulla parafiiniöljyä, kun se oli jo eilen tehnyt kiinteän ja löysän kakan. Lääkärin mukaan pitäis antaa vielä uudelleenkin tänään, ja niin sitä Levolacian kans. Miks? Eikös reitti ole jo selvä?

  Mieluummin näkisin että toi söisi enemmän nyt kohta.

  Tykkää

 21. Sofi ja Olga

   /  helmikuu 25, 2017

  Mä annoin joskus Sofille Levolacia, mutta ei sopinut ollenkaan. Oksua ja yökkäilyä vaan. Parafiiniöljyä joskus ja ruohopurkki kasvamaan, niin se auttaa meillä.

  Tykkää

  • Nää ei välitä ruohosta, on kokeiltu. (Ne yksittäiset heinänkorret bileissä oli eri asia :) Äsken annoin pojalle Levolacia, ihan hyvin meni, ei mitään uutta. Hyvin se on ruvennut vähitellen syömään tuota tonnikalaakin.
   Ilona puolestaan meni ruokalakkoon :-)

   Tykkää

 22. Voi kurjuus kun tuollaista tuli vastaan, mutta aina parempi jos kyseessä on kuitenkin pelkkä ummetus eikä esim. suolitukos tai muu isompia toimenpiteitä vaativa. Toivottavasti ruoka maittaa jo normaalisti. :)

  Tykkää

 23. Kyllä tää kulkee, ei mitn hätiä.

  Tykkää

 24. Voihan Zetori, massuvaivat ei oo yhtään kivoja, varsinkaan jos niiden takia täytyy lähteä lääkäriin piikillä tökittäväks! Onneks siellä alkaa jo tavara kulkemaan :)

  Tykkää

 25. Zetorille tsemppejä, toivottavasti jo parempana <3

  Tykkää

%d bloggers like this: