Miau

Olen lukenut vaikka kuinka monesta kissakirjasta, että aikuiset kissat ei juttele keskenään maukumalla. Juttelisivat kuulemma vain ihmiselle maukumalla. Höpöhöpö! Ainakin nää kaksi maukuu myös toisilleen. No, sikäli kun Ilonan pieniä ”i-i”:tä voi maukumiseksi sanoa, mutta maukaisun roolia se ”i!” tekee. Oikein hurjaksi kun menee, niin vieläpä ”i-uu!”.

Maukumista esiintyy varsinkin silloin kun misset pyytävät toisiaan juoksuralliin. Mutta myös muulloin käydään neuvotteluja maukumalla, esim. aiheesta saako koskea vai ei. Ja toki ihmisellekin mau’utaan.

Bonuksena piilokuva. Onko siinä kissa vai ei?

no on siinä Iltsu, jumpparomujen takana maastoutuneena

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

19 kommenttia

 1. II, minä näen sut! Mutta on kyllä hyvä piilo! Me ei jutella keskenämme ääneen

  Tykkää

 2. Benun perikunta

   /  kesäkuu 19, 2017

  Kissatietokirjoissa on tavallisesti yleistyksiä, kun taas kissablogeissa kerrotaan persoonallisista ominaispiirteistä. Kahta samanlaista kissaahan ei ole ja jotkut ovat vielä erilaisempiakin :)

  Ei kyllä olisi huomannut maastoutunutta kissaa ilman kysymystä!

  Tykkää

  • Oonkin ovela. Ihminen on ainakin kolme kertaa kadottanut mut kokonaan tänne yksiöön. Kyllä mua naurattaa! (Sitä ei naurattanut)

   Tykkää

 3. keskustelu on hyväksi ;) Piti suurentaa kuvaa oikein kunnolla ja sitten vasta löytyi!

  Tykkää

 4. No on siellä kissa! Ja kyllä ne naukuu keskenään, ainakin meillä.

  Tykkää

 5. Sofi ja Olga

   /  kesäkuu 20, 2017

  Kissa löytyi!
  Meillä jutellaan myös keskenään silloin, kun pitäisi saada kaveri ralliin. Muuten jutut suunnataan ihmiselle: ”mullon tylsää”, ”ovi auki”, ”Sofi kiusaa”, ”rapsuta”, ”harjaa”, ”huomaa mut”, ”herää” eli käskytystä se yleensä on.

  Tykkää

  • Joo, meillä Zetor komentaa enimmäkseen ”leiki!” ja ”huomaa mut!”. Ilona miukuu mulle harvakseltaan, yleensä se on silloin pikkainen tervehdys-iu joka lipsahtaa suusta varmaan ihan huomaamatta :-D Mutta Zetor, se poika jaksaa selostaa.

   Tykkää

 6. Voimasanoja ja painiohjeita mekin sanotaan ääneen. Muuten Figon kanssa osataan sanaton viestintä keskenämme. Ihmiset vaan vaatii ääniohjausta, kun ei ne muuten ymmärrä mitään.

  Kuvassa on kissa.

  Tykkää

 7. Löysin heti Ilonan! <3 Meilläkin kissat juttelevat toisilleen varsinkin takaa-ajotilanteissa, ja niillä on selvästi monenlaisia eri maukuja. Jujulla on sellainen matala ja hiljainen vaanimisnauku, ja Nuppu vingahtelee merkiksi, kun nahina ei enää huvita. Joskus se vingahtaa Jujulle jo etukäteen sellaisen ”älä edes kuvittele” -nau'un. :-D Nuppu myös päästää pikku inahduksen, jos Juju säikäyttää sen. Usein Juju tekee sen siis ihan vahingossa. Sama inahdus tulee mulle, jos yllätän Nupun vaikka silittämällä. (Ei tarvita paljon, että Nuppu yllättyy.)

  Tykkää

  • Voi, Nuppu kuulostaa samanlaiselta viestijältä kuin iu-iu-Ilona. Eivätkö ookin söpöjä? <3 <3

   Tykkää

 8. Kissa bongattu.
  KYllä meillä jutellaan paljonkin, kun Bèla ohjeistaa mua, niin se kurisee sillain kivasti.

  Tykkää

 9. Kyllä meilläkin jutellaan toisilleen! Ilona mä näään sut <3

  Tykkää

 10. Meillä ei jutella muuten kuin silloin kun Haiku säksättää Noralle ennen kuin ryntää sen perään hipan muodossa. :D

  Tykkää

%d bloggers like this: