Canikur, se on hyvä

Ilona naama nättinä ja tassut nipussa lojuu tuolin alla

Ilona ehti esitellä taas tuollaisen kolmen ja puolen päivän löysän massun. Jälleen ilman mitään havaittavaa syytä, vain vajaat pari viikkoa edellisestä vastaavasta :-( Mutta Canikur! Se vaan toimii! En tiedä, kuka teki eilisen hyvän pökälekakan, mutta tänä aamuna ainakin oli neiti itse. Hurja helpotus!

Meinaan, jos näitä nyt alkaa tulla parin viikon välein, niin pakkohan tästä on lähteä tutkituttamaan. Vaikka tavallisesti ripat kyllä pystyy hoitamaan kotonakin.

Tosin Ilonahan oli ihan terve melkein koko lomani ajan, vasta viimeisellä viikolla iski ripa. Eikä iho-ongelmista tietoakaan! ♥

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

24 kommenttia

 1. Meillä on niin päinvastaiset vatsat!! Pitäisikö meidän ihmisten iloksi tehdä mix ja ottaa se puoliväli?

  Tykkää

  • Meil on oma puoliväli täällä! Mähän jouduin kerran lekurillekin, kun hirvee ummetus. Ilona taas on sit tommonen. Hah. Elämä on!

   Tykkää

 2. Voi hitsit Ilona sitä sun massuu, toivottavasti loppuu noi jutut, ettet joudu sinne lekuriin.

  Tykkää

  • Eiköhän tästä. Ei pitäis olla mahdoton ratkaistava kun kuussakin on käyty. En tosin henk.koht.

   Tykkää

 3. Voihan massu, tasaantukoon pian.

  Tykkää

 4. Sellainen tuli mieleen, että auttaisikohan maitohappobakteerit Ilonalle? Esim. puoli pilleriä tavallista Lacto7:iä kerran päivässä. Voi murskata ja sekoittaa ruokaan. Ja on niitä olemassa eläimille tarkoitettujakin tuotteita. Kun jos on allergiahommia, on suoliston tasapaino tärkeä juttu myös, ja maitohappobakteereita voi antaa vaikka miten pitkän aikaa. Noita Attapekt-/Canicur-/hiilitablettihommia ei oikein loputtomiin voisi, kun imevät itseensä myös ravinteita.

  Maitohappobakteerit auttoi aikanaan Friedellä useamman kuukauden ajan sekä ihoon että vatsaan, kun sen allergia oli huonolla mallilla. (Joskin vastaavasti meillä on Figo, jonka vatsa ei sitten taas tykkää maitohappobakteereista. Sillä se kuitenkin aiheuttaa vain kertatöräyksen. Eikä sillä kyllä mitään ongelmia vatsansa kanssa ole ollutkaan, vaan kokeilin joskus kun sillä oli antibioottikuuri. Ei toiminut, eikä onneksi tarvinnutkaan. Mutta siis Friedellä toimi tosi hyvin sen aikaa kun nyt mikään sillä toimii.)

  Tykkää

  • Kiitos! Canikuria meil onkin annettu vain kuurina, viimeksi 5 päivää ja nyt aattelin valmistajan suosittamaa vähimmäiskestoa 3 pv. Mielestäni tuoteseloste just viittaa hyvien bakteerikantojen ylläpitoon ja tukeen. Sanaa maitohappobakteeri ei tosin mainittu, mut. Toinen jota meillä on, toi Inupekt. Myös sen tuoteseloste on mielestäni varsin lupaava jokapäiväiseenkin käyttöön. Nää tabut ja tahnat on toki sitten aina kissa syliin + suu auki + laitetaan suuhun -liikuntasuoritus, sillä eihän Ilona tietenkään syö mitään epäilyttävää vapaaehtoisesti ja ruokaa taas ei paljon sekoitella, kun ruoka on vain z/d -raxxuja.

   Siksi Inupektinkin käyttö on jäänyt kuuriluontoiseksi, koska onhan se aina kissalle stressi kun enste pitää antautua kiinni ja sitten vielä suu aukaistaan jne. Tiiät. Ei yhteistyöhaluja.

   Taidan kysyä vetskulta vielä tuosta maitohappobakt oisko se jotenkin paree kuin vaikka Inupekt.

   Tykkää

   • Jaha, vetsku vastasi salamana! Suosittaa Inupektiä jos ny jatkuvasta käytöstä puhutaan. Maitohappobakteereita vain esim antibioottikuurin kans. Ehkä mä sitten yritän Inupektin jatkuvampaa käyttöä, vaikka se stressaa Iltsua…

    Tykkää

    • Niin, annan noi Inut siis neljäsosa kerrallaan, kaksi murua aamulla, kaksi illalla. Ei toki kokonaisena :-0

     Tykkää

    • Hyvä että eläinlääkäri oli ripeä vastauksessaan ja sait neuvot!

     Itse huomasin tuon maitohappobakteerikikan just yhden antibioottikuurin aikaan: annoin niitä antibion takia ja totesin, että tämä kissa lopetti samalla kutisemasta. Jätin maitohapot pois, palasi kutina. Aloin taas maitohapot, kutina häipyi. Kysyin meidän eläinlääkäriltä, joka sanoi, että voihan se ollakin, senkun annat vain, ei ole haitaksi. Sillä saatiin lykättyä kortisonin aloitusta monta kuukautta.

     Eikä raksuihin mitään kyllä sekoiteta. Ja ne maustetut tahnatkin on yleensä, noh maustettuja, joten ei toimi allergisille…

     Olisi kyllä noin ylipäätään toivottavaa, että EI tarvitsisi antaa mitään ylimääräisiä pillereitä taikka muita… Ilona parane!!

     Tykkää

     • Niin ei ne maitohapot varmaan huonoksikaan ole. Kiitti taas, kiva kun jaksat kirjoittaa pitkiä vastauksia!

      Tykkää

      • Olipas muuten aika nuivansävyinen tuo mun edellinen! Sori, ei ollut tarkoitus (kuten varmaan kyllä käsitit sanomattakin) :-D

       Ja ole hyvä vain! Yhteisiä olkoon niksit, joilla kissat saadaan pidettyä ehjinä ;)

       Tykkää

       • En huomannut nuivaa! Ehjät kissat on parhaita kissoja (ainakin mielenrauhan kannalta!).

        Tykkää

 5. Saila

   /  elokuu 16, 2017

  Hyvä Ilona!

  Tykkää

 6. Benun perikunta

   /  elokuu 17, 2017

  Ihastuttava tassuasetelma siellä :)

  Voisiko caccaongelmien taustalla olla jotain hengcistä crisistä, kuten strässiä tahi melancholicia? (Herkkien neitojen asioista pitää puhua hienotunteisesti.)

  P.S. The cat was in the moon?!

  Tykkää

  • Woi toci olla! Mutta cun Ilona-neidin suunnilleen ainoa stressi on nimeltään Zetor eicä secään nyt niin baha liene. Ellei neiti Ilona sitten cehitä stressiä joistain hajuista tai mitä hän sievässä päässään cecxiikin.

   Tykkää

 7. Voi iltsu, noi kakkajutut on kyllä kummia kun ne vaan saattaa tulla vaikka mitään ei muuta. Jostain niitä aina silti vaan ilmestyy. Onneksi inupektosta voi antaa joka päivä, me annetaan yleensä jos on ribbels niin kaksi tablettia, mutta räsyn suu on iso eikä nuo pillereistä pahastu.. Toivottavasti masu pysyisi nyt kunnossa ♥

  Tykkää

  • Mäkin toivon, että masu pysyy kunnossa! Hoitamisjutut on ällöö ylimääräistä. – Haha, arvaatteko mitä tänään tapahtui! ZETOR tai kakanpehmittäjää, koska sillä on (oli) ihan tosi kova papanakakka. Haha! Mut Zetor on semmonen. Mä taas tämmönen. Keskimäärin normaalikakkaiset kissat siis.

   Tykkää

 8. Ei sentään iho-ongelmia! *kopkop* Mutta on tuollaiset mystiset kakkaongelmatkin kurjia. :/ Hyvä, että Canicur on ollut nopea apu. :)

  Tykkää

%d bloggers like this: