Matkalla 140-senttiseen vuoteeseen

Muistatteko tään: 120 senttiä leveä vuode kyllä riittää…. Viime yönä huomasin, että kun kiertää itsensä silleen vähän mutkalle niin herrasväelle jääpi paremmin tilaa. No, koska olen tosi innoissani muutosta ja ajattelen sitä koko ajan, niin piirsin tulevan tilanteen 140 cm leveässä vuoteessa. (Jos ihminen piirtäisi useammin, niin ei ois niin köpö jälki.)

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

26 kommenttia

 1. Ja unohin piirtää yöpipon!

  Tykkää

 2. Vallan mainio piirros! Kuvastaa tilanteen hyvin. Ja piirustustaito on mitä parhain.

  Liked by 1 henkilö

 3. Aika pieneen tilaan he kuitenkin näyttäisivät mahtuvan. Ottaen huomioon persoonat. Tai en tiedä. Joka tapauksessa kuvaava piirros.

  Liked by 1 henkilö

 4. Meillä on nyt 140cm sänky ja nukutaan siinä välillä kaikki (Max isoin muuttuva tekijä) ! Mies puhuu usein isomman sängyn tarpeesta.. 😹

  Liked by 1 henkilö

  • Gaah, kaikki?! Mä kun mietin, pitääkö mun ottaa yövieraan M:n kamat täältä mukaan (patja jne) vai mahduttaisko me kahdestaan 140 cm. Mulla oli aiemmin 180 cm, siihen todellakin mahduttiin. Mutta 140…?

   Tykkää

 5. Sofi ja Olga

   /  joulukuu 25, 2018

  Sanoisimme, että 180 cm leveä on sopiva yhdelle alle 160 cm ihmiselle ja kahdelle 5,5-5,8 kg kissalle. Siinä ei tule ahdasta kuin joskus.
  Ps. Hieno piirros, alin otus on ilmeisesti Z 😻

  Liked by 1 henkilö

  • Ni-in, siihen suuntaan se menee! Joskus voi tulla ahdasta tuollaisessa!

   Joo Z se alempi on olevinaan, mut vartalo ei todellakaan ole selällään nukkuvan kissan. Kainaloiden kohdalta pitäisi olla tosi kapea.

   Tykkää

 6. Saila

   /  joulukuu 25, 2018

  Hih! Noinhan se menee. Meillä on 140 cm sänky kaupungissa ja se on just hyvä. Musti tosin yrittää minimoida tilankäytön tulemalla päälleni joka ilta, kun luen kirjaa.
  Mahtava piirros, kuten oli se edellinenkin!

  Liked by 1 henkilö

  • Niin no jos ne tuliskin kainaloon ja päälle, niin varsin mahduttais vaikka yövieraankin kanssa!. Mut kun he haluu sitä omaa tilaa, ja Ilona varsinkin lähtee sekunnissa jos kaikki ei ole just niin kuin hän haluaa.

   Tykkää

 7. Hmmm, 160 leveä sänky… Ennen kissoja siinä nukkui 2 ihmistä. Nyt yksi ihminen kippurassa. Ai niin, ja peitosta kulma käytössä, loput kissoilla.

  Liked by 1 henkilö

  • Piirros on ”suuntaa-antava” :-) Oikeasti Z vei multa liikumismahikset nukkumalla peiton päällä jaloissani. Nyt se on oppinut siihen, että mä liikun, eikä lähde kuin tönäistynä (vahingossa, tietty). Ilona nukkuu peiton päällä vain harvoin. eikä silloin voi liikkua eikä hengittää eikä edes ajatella, koska rouva häiriintyy niin vähästä.

   Tykkää

 8. Susta vain paljastuu uusia puolia! Vau, mikä piirros! Ihan huippu – hienosti taiteiltu ja vielä superhauskakin! <3 Sun pitää tarttua kynään useammin! Meillä oli ennen 140 cm leveä sänky kahdelle, mutta koska Nuppu on makuullaan kultaisennoutajan kokoinen, niin eihän siinä mahtunut edes päikkäreitä porukalla nukkumaan. Nyt on 160 cm, mutta edellen Nuppu-kultsu onnistuu viemään siitä ison osan.

  Liked by 1 henkilö

  • Kultainen noutaja :-D Voi hyvänen teitä!

   Mä en tosiaankaan piirrä usein vaikka koulussa se kuvis oli aina 10. Nyt kun Neulomusihminen tulee taas, ajattelin hänestä yrittää muutamia piirroksia. Hän kun pysyy hyvin paikoillaan. Myös nukkuu pitkät päiväunet :)

   Uusia puolia, hmm. Kertoisinko sulle, olenko minäkin kirjoittanut kirjan vai en? Joko jänskättää?

   Tykkää

   • No en ihmettelisi kirjan kirjoittamista ollenkaan niin paljon kuin piirtämistä! :) Ei ole tullut puheeksi koskaan tuo sun kuvistaipumus. Täytyypä pitää kunnon haastattelu, kun nähdään seuraavan kerran. :-D

    Liked by 1 henkilö

 9. Pätevää ja ansiokasta havainnollistusta! Luulisi asiaan vihkiytymättömänkin ymmärtävän mistä on kyse.

  Liked by 1 henkilö

 10. Haha, me ei meinata kaikki yhtäaikaa välillä mahtua olkkarin lattialle maate, että onnea vaan 140 leveessä pedissä. :D Meidän, tai siis mun, 120 cm peti on auttamatta liian pieni meille kaikille yhdessä, kummallisen pieneen tilaan sitä ihminen onnistuu itsensä yöllä kuitenkin pakkaamaan.

  Liked by 1 henkilö

  • Onneks Ilona ei tunge joka yö petiin, ja Zetorkin kestää vain ekat viisi tuntia tai jotain. Mutta Zetorillahan on oma ruusupeti <3 joka alkoi taas kelvata kun nostin sen ikkunan viereen.

   Tykkää

 11. Benun perikunta

   /  joulukuu 26, 2018

  Jos asiaa lähestyy puhtaan tieteellis-geometriittisesti, on todettava, että kaksi kissaa vie tilaa täsmälleen kahden kissan vaatiman pinta-alan verran vuoteen keskipisteen läheisyydestä siten, että mitä suurempi vuode on, sitä enemmän on mahdollisuuksia ahdistaa ihminen vuoteen laitamille. Nukkuma-alustan koko ei siis ainoa ratkaiseva tekijä. Ihmiselle kahdelta kissalta jäävän nukkumatilan [N(a)] 140×200 cm -kokoisessa sängyssä voi muuten laskea kätevästi tällä kaavalla:
  N(a) = N0140x200+½(2z)(2i)-λa

  Liked by 1 henkilö

  • IIK MATEMATTIIKKAA, mun silmämunat kärventyy! Pentuvaroitus, sehän on jo kaikille tuttu juttu, mut sanoisin, että tässä blogissa pätee myös matikkavaroitus.

   Tuo oli kyllä hyvä huomio, että nukkuma-alustan koko ei ole ratkaiseva tekijä. Kerron kissoillekin.

   Tykkää

 12. Erinomainen esitys! Kaikki kuvassa olevat henkilöt ovat täysin tunnistettavissa.

  Pitänee koettaa tuottaa oma esitys täkäläisistä yöjärjestelyist, joskin se on vähemmän kissapainotteinen sillä, vain Seppo tulee taistelemaan tilasta kahden ihmisen kanssa. Kassinen nukkuu suosiolla muualla. :’D

  Liked by 1 henkilö

  • Ainoa yövieraani on just täällä ja hetki pohdittiin sitä tulevan sängyn 140 cm leveyttä. Todettiin että ei riitä. Mä ainakin pyörin hulluna ennen nukahtamista, Zetor voi todistaa. Ei muuta ku patja muut romppeet mukaan uuteen kotiin.

   Odottelen esitystänne yöjärjestelyistä!

   Tykkää

 13. Haha, ihan mahtava kuva, etenkin reporanka-Z! :D Meillä ei harmillisesti toimi tuo asento, minulla menee selkä ihan jumiin, jos en saa olla selkä suorana. Joten kisut joutuu väistymään, jos ovat tiellä. Yleensä ko. kisu on näppärästi peiton päällä, joten riittää kun vähän siirtää peittoa. Meillä on 160 cm sänky, se on juuri sopivan kokoinen.

  Liked by 1 henkilö

%d bloggers like this: